Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja tam ze szkoły nic nie lubię. :)
A u nas dobrze.:D Będąc dzisiaj na koniach na polach spotkałam taką dziewczynę,kiedyś jej siostrze sunia uciekła, a ja ją znalazłam.. ;) no i widzę, że idzię z jakimś nowym psiakiem .. jest to charcik ma 5,5 mc i idziemy razem na spacer jutro lub w niedzielę. :loveu:

Hubert, ja mam juz całą skalę ocen 1-6 :D

Posted

deer_1987 napisał(a):
A wiecej zwierzatek z niedzieli? :diabloti:

Ja byłam wtedy na spacerze z Paula i Scoobym, a pod miskami się umówiłyśmy. :D w zoo nie byłyśmy.:)
przeszlus napisał(a):
Ładny misio :loveu:

:)

Talucha napisał(a):
O to fajnie, Dorcia będzie miała się z kim bawic :D

nom.:loveu:

Posted

[quote name='wiki4']Kiedyś na Animal chyba było o takich zwierzątkach. Tam to dopiero były tragedie...[/QUOTE]

biedactwa :(
[quote name='understandme']Witamy się!

Dora jest przepiękna :loveu:

Zapraszam też do mnie ;)[/QUOTE]

Witamy ! :hand:
dziękujemy bardzo.:loveu:

zajrzymy ! :)

byłyśmy na spacerku z tą chartką. :loveu:

Strasznie się Dory bała na początku . :( Potem chodziły koło siebie i w ogóle. Potem właścicielce Flori ( chart) pożyczyłam naszą smycz treningową... Flori strasznie szalała przy stawie kąpała się i w ogóle.. Dore miałam na krótkiej smyczy, bo Flori jej się panicznie bała.. potem lepiej było, więc Dore spuściłam ze smyczy,wariowała jak głupia.:loveu: Nawet głębiej niż zawsze do wody weszła. :) potem tym swoim pędem staranowała Flori.. nie mogłam jej złapać, bo przede mną uciekała.. :( nie wiem co sie działo.. Dora zaczęła podwarkiwać na nią, ale raczej do zabawy.. poszłyśmy do lasu,psiaki na smyczy super się dogadywały :loveu: ale widać, że chartka jeszcze bojaźliwa. :(

Na pewno będziemy chodziły częściej na spacery.:) To jest jedyna osoba na tej wsi z dobrym podejściem do zwierząt. :) No, oczywiście pomijając moje koleżanki . :D

Dla niektórych dobra nowina, dla mnie nie, bo wróciłam z całą czerwoną i obolałą dłonią do domu.. zgubiłam gdzieś kolczatkę po drodze. :( szukałam, ale bez skutku.. dużo osób było na grzybach .. może ktos zabrał.. ehh.. mam jeszcze jedną w domu, ale taka rozpinana, zła bo jak pies pociągnie, to karabińczyk się rozpina..:/

Posted

wiesz na pewno nie jest fajnie cos zgubic, to nie ma zwiazku z tym czy ja popieram czy nie. wiem natomiast ze jest mnostwo innych metod i sposobow i nie trzeba uzywac kolcow do ktorych i tak pies sie przyzwyczaja i potem nie reaguje

Posted

[quote name='deer_1987']wiesz na pewno nie jest fajnie cos zgubic, to nie ma zwiazku z tym czy ja popieram czy nie. wiem natomiast ze jest mnostwo innych metod i sposobow i nie trzeba uzywac kolcow do ktorych i tak pies sie przyzwyczaja i potem nie reaguje

A to nie chodzi o Ciebie. :) Ja sama nie lubię kolców, ale Dora jest ode mnie lżejsza tylko o 10 kg, ma siły naprawdę bardzo dużo. Moja siostra poszła z nią kiedyś na spacer, gdy Dora miała 6 miesięcy.. i to był jej ostatni spacer z Dorą..nie chce z nią chodzić, nie umie nad nią zapanować, ja jestem jedyna, która najlepiej sobie z nią radzę. :shake:
Ja się mogę przyznać, że nie uczyłam jej kiedyś tego, że ciągać nie wolno, a wręcz jej pozwalałam,to teraz mam. :placz: Pies nie jest nauczony zostań, do mnie, nie ciągania na smyczy. i to jest tylko moja wina ! Przy nodze chodzi owszem,ale nie zawsze.

mam tylko jedno :-(

Posted

Hmm, a może spróbuj z szelkami treningowymi tak jak już Ci tu ktoś radził (chyba przeszlus)? Jakbyś trochę pocwiczyła na nich z Dorką to może i po jakimś czasie byłyby zbędne ? :)

Posted

[quote name='darii_iia']Fajne zdjęcia i fajnie, że Dora ma nową koleżankę. :)
Ile ma charcica ? Wyglada na młodą. ;)[/QUOTE]

5,5 mc ;)

[quote name='Talucha']Hmm, a może spróbuj z szelkami treningowymi tak jak już Ci tu ktoś radził (chyba przeszlus)? Jakbyś trochę pocwiczyła na nich z Dorką to może i po jakimś czasie byłyby zbędne ? :)[/QUOTE]

chyba kupie obroże zaciskową ;)

Posted

a ten charcik to coś koło bożoja?
no to fajnie, że Dora ma nowa koleżankę, która pewnie z biegiem czasu i więcej spotkań nabiere trochę pewności :)

u mnie Sonia ma szelki i idzie pięknie :) no ale jak maszeruje z Ciapkiem to się ścigają :(

Posted

[quote name='kalyna']a ten charcik to coś koło bożoja?
no to fajnie, że Dora ma nowa koleżankę, która pewnie z biegiem czasu i więcej spotkań nabiere trochę pewności :)

u mnie Sonia ma szelki i idzie pięknie :) no ale jak maszeruje z Ciapkiem to się ścigają :([/QUOTE]
szczerze, to nie wiem.;) nie znam się.:) oby. :)

Posted

Spróbuj wziąć smaki na spacer i uczyć Dore chodzenia na luźnej smyczy. Nie wydaje mi się żeby było za późno. Spróbować zawsze można ;)