Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oscar jeszcze do niedawna też podczas kapieli robił mi cyrki,na wszelki sposób mi zwiewał,ale na szczęście mu już przeszło i teraz jest ok

u nas to nigdy nie nastąpi. Panikara z niej straszna

Hej Ola :)

To zamknij się z Dorą w kabinie i jedziesz z kąpielą :)

Ale to też nie było takie łatwe, bo darła się szarpała.. wiec póki nie musze jej całej myć, to oszczędzę jej stresu 

Posted

Jak było zimno i Jetsu się upaćkał, to też mu prysznic robiłam na dworze :P też spierdziela, więc go uwiązuję do płotu. 
Czasami kąpię go w piwnicy, mam hak na suficie, więc go do tego haka przywiązuję :lol: tam też woda lodowata, więc muszę ciepłą w wiadrach nosić z góry. 

Mi się nie chce dziś do szkoły, mam wf i 4h ćwiczen z modelarstwa, których nie lubię strasznie :P ale za to jutro sobie odpuszczam wykłady. 

Posted

NieNie, ona miała malusi strupek tam.. ale gdy ten pies ja pogryzl naruszył i wprowadzil zakazenie i teraz ma stan zapalny.. mam nadzieje ze maść pomoże ;)

Posted

Wdało jej się zakażenie i jest stan zapalny. :( ropa jakaś tam się też pojawiła. Dostała na razie maść i mam też stosować octenisept, jak po 5 dniach nie będzie poprawy, no to będą inne leki, czy też zastrzyki.. muszę po nałożeniu maści Dorze zakładać kołnierz, bo ją tam widocznie szczypie-próbuje drapać.

nie wygląda to dobrze

10904238_772892342760487_524752489_n.jpg

10893703_772892356093819_1622144091_n.jp

Jest też od dzisiaj sznaucerka, która tak jak był u mnie w wakacje Charlie-hawańczyk próbuje pilnować swoich rzeczy i ejst zazdrosna

Na początku wszystko było ok, psy po powąchaniu trzymały się na dystans i tyle. Potem małej dałam jesć i Dore zamknęłam w pokoju, a jak ją wypuściłam Gera (sznaucerka) już się nakręciłą i jak Dora poszła do kuchni zaczęła szczekać, więc bede musiała w domu je pewnie izolować żeby siedzieć spokojnie :D Znaczy tu nie jest problem z akceptacja się psów, a z zazdrościa sznaucera o inne psy-mieszka sama w domu

Posted

Faktycznie niefajnie to wygląda, ale ale... ja zdjeć ze spaceru nie widzę :(

Posted

Hej Hej :) z Dorą chyba ciut lepiej ;)

Dzisiaj przyszła jej karma-niech ma :D

lukullus-wolowina-charolaise-i-pstrag-15

Ja na razie znikam z dogo-brak czasu.. wszystkie egzaminy się na siebie nałożyły.. tragedia, pocieszam się tym, że potem będzie wolne.. Jakoś muszę dać radę, bo jak nie ja, to kto ? :D