Aleksa. Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Dobranoc :) pozdrowienia od Pięknego Brudaska :loveu: Quote
Luzia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 Aleksandra95 napisał(a):Cześć ;) fotek nie nie będzie :) krótko zwięźle i na temat :diabloti: Quote
Aleksa. Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Luzia napisał(a):krótko zwięźle i na temat :diabloti: Sorki, zmęczona jestem :D wczoraj jak wyszłam z domu o 7 do szkoły, to wróciłam po 22. :lol: Dzisiaj też nie lepiej wyszłam o 7:50 a wróciłam o 21 i padam :mdleje: a mam takie pytanie. Czy krople przeciw kleszczom faktycznie nadal będą działały jak się psa wykąpie ? pies jest 6 dni po zakropleniu, a musze wykąpać ;p Quote
Luzia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 jeśli 6 dni od zakroplenia, to jak miały zadziałać to już działają :) Quote
Aleksa. Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Luzia napisał(a):jeśli 6 dni od zakroplenia, to jak miały zadziałać to już działają :) no tak, ale to nie 'wypłukuje' ? przecież szamponem i po skórze się będzie brało :D nie wiem pytam, bo zawsze unikam takich sytuacji po kroplach, ale sytuacja mnie zmusza.;) Quote
Luzia Posted May 16, 2013 Posted May 16, 2013 większość kropli wchłania się do organizmu i zabija te kleszcze które już się przyssą. Zależy jakiego środka używasz :) Quote
Aleksa. Posted May 16, 2013 Author Posted May 16, 2013 Luzia napisał(a):większość kropli wchłania się do organizmu i zabija te kleszcze które już się przyssą. Zależy jakiego środka używasz :) Dla Rysia Pani wet poleciła mi flevox zamiast fiprexu :) Quote
*Magda* Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Spot-on'y wchłaniają się do skóry i po 2-3 dniach od zakroplenia psa, możesz go kąpać ;) Trzeba też pamiętać, że nie powinno się psa kąpać na 2-3 dni przed ponowną aplikacją produktu (tak jest np. z FrontLine'm). Skoro zakropiłaś 6 dni temu, to możesz spokojnie kąpać psa, a kropelki nie stracą swoich właściwości :) Quote
Sonka95 Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Mi się wydaje , ze wystarszy 1-2 dni i już psa można kąpać :) Quote
betty_labrador Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Z tego co ja wiem to kąpać w szamponie zbyt obficie nie można po zakropleniu. W wodzie pływać może, ale detergenty daja ryzyko że może sie wypłukać środek niestety. Ale gwarancji nie ma że tak będzie-właśnie tej info dokładnie nie podają na ulotce. Quote
Aleksa. Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 Luzia napisał(a):to na ulotce powinno być ile nie wolno kąpać :) magdabroy napisał(a):Spot-on'y wchłaniają się do skóry i po 2-3 dniach od zakroplenia psa, możesz go kąpać ;) Trzeba też pamiętać, że nie powinno się psa kąpać na 2-3 dni przed ponowną aplikacją produktu (tak jest np. z FrontLine'm). Skoro zakropiłaś 6 dni temu, to możesz spokojnie kąpać psa, a kropelki nie stracą swoich właściwości :) Sonka95 napisał(a):Mi się wydaje , ze wystarszy 1-2 dni i już psa można kąpać :) betty_labrador napisał(a):Z tego co ja wiem to kąpać w szamponie zbyt obficie nie można po zakropleniu. W wodzie pływać może, ale detergenty daja ryzyko że może sie wypłukać środek niestety. Ale gwarancji nie ma że tak będzie-właśnie tej info dokładnie nie podają na ulotce. Tak wiem, że dwa dni przed i po, ale jednak zastanawiałam się, jak to działa w praktyce :) dzięki za odpowiedzi :) unikatowydiament napisał(a):uwielbiam ją:loveu::loveu::loveu: Dziękujemy :loveu: Quote
Aleksa. Posted May 17, 2013 Author Posted May 17, 2013 (edited) Wykąpałam Rysia, zaczęłam podcinać uszy i łapy, ale ciągnęło mnie do grzbietu :) więc spróbowałam swojego pierwszego trymowania w życiu palcami :) szkoda, że wcześniej tak Rysia nie robiłam, wygląda ładnie :) te wszystkie dziwnie wystające jego włoski tam były widać martwe, bo po prostu lekko wychodziły.chociaż czesząc nie ;) był taki : i tu niestety kiepskie na szybko fotki : Edited May 17, 2013 by Aleksandra95 Quote
Luzia Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 te już widziałam :eviltong: dawaj jakieś inne :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Luzia napisał(a):te już widziałam :eviltong: dawaj jakieś inne :evil_lol: Zaraz dam ostatnie jakie mam zrobione :( Sonka95 napisał(a):Super wygląda :) :) Uwaga!uwaga! ;-) Dzisiaj się odbyła wizyta, wszystko poszło pomyślnie i Rysio został u Pana :multi: :multi: Mieszka na Śródmieściu, w super kawalerce, z super Panem :smile: który jest fotografem, więc możemy liczyć na fotki :cool3: Będą częstymi gości na Polu Mokotowskim, jak Rysio się już tam przyzwyczai :smile: Z jednej strony bardzo się ciesze, z drugiej razem z mama strasznie przeżywamy :placz: Rysio po tym jak wyszłyśmy stał 10 minut pod drzwiami. Teraz już lepiej, spał na łóżku, bawił się i zaraz idzie na spacerek :smile: Rysio jest dzielny, więc myślę, że sobie poradzi :smile: Quote
Aleksa. Posted May 18, 2013 Author Posted May 18, 2013 Też się cieszę:):) z wczoraj po trymowaniu jeszcze :) ostatnia wspólna Quote
betty_labrador Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 (edited) Super, fajnie że sie wszystko udało :) Rysia pieknie wypielęgnowałaś :) :kciuki: Dora na ostatnim zdjęciu wygląda jakby miała różnokolorowe oczy :evil_lol: Nasze brzydale :D :D Edited May 19, 2013 by betty_labrador Quote
Sonka95 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Super jest ta wspólna fotka :) http://imageshack.us/a/img28/2016/img0123nv.jpg Quote
Kirinna Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 http://imageshack.us/a/img28/2016/img0123nv.jpg mina Dory..;) wyraża jakże wielkie zadowolenie ze musi tam siedzieć Quote
Aleksa. Posted May 20, 2013 Author Posted May 20, 2013 [quote name='Sonka95']Super jest ta wspólna fotka :) http://imageshack.us/a/img28/2016/img0123nv.jpg :) [quote name='Kirinna']http://imageshack.us/a/img28/2016/img0123nv.jpg mina Dory..;) wyraża jakże wielkie zadowolenie ze musi tam siedzieć No zgadłaś :D nie chciało jej się :p Quote
Recommended Posts