Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na zmiany stron jeszcze przyjdzie czas, my jeszcze chyba nawet tego zbytnio nie robimy na zajęciach. ;)
Nic na siłe. Narazie podstawowa sprawa, wszystko robimy na 2 ręce, bo odwrócić psa robiącego wszystko na jedną ręke, jest ciężkie, coś o tym wiem niestety.. :smile:
No i wysyłanie, ale to ciężko wytłumaczyć pisząc, mam nadzieje, że kiedyś w końcu do was dotre. :D
W każdym razie u nas na początku wychodziłaś do ostatniej hopki, pies na zostań i komenda zwalniająca, pokazujesz z ręki od psa, na końcu najlepiej jakby była miska, są lepsze efekty, bo pies w późniejszym czasie mniej się na cb ogląda na torze i nie czeka na przysmak. Potem do 2 hopki i dopiero lecisz z psem, my przynajmniej tak ciągle uczyliśmy się wysyłania.
W tym sporcie nie można się śpieszyć, najważniejsze żebyście mieli jak najmocniejsze podstawy, jeśli widze, że się w to wkręcacie. :smile: Zresztą ciesze się, że Dora wreszcie złapała bakcyla, w niektórych momentach miała naprawde niezłe tempo i widać było, że się nakręciła. :smile:

Posted

paulaa. napisał(a):
Na zmiany stron jeszcze przyjdzie czas, my jeszcze chyba nawet tego zbytnio nie robimy na zajęciach. ;)
Nic na siłe. Narazie podstawowa sprawa, wszystko robimy na 2 ręce, bo odwrócić psa robiącego wszystko na jedną ręke, jest ciężkie, coś o tym wiem niestety.. :smile:
No i wysyłanie, ale to ciężko wytłumaczyć pisząc, mam nadzieje, że kiedyś w końcu do was dotre. :D
W każdym razie u nas na początku wychodziłaś do ostatniej hopki, pies na zostań i komenda zwalniająca, pokazujesz z ręki od psa, na końcu najlepiej jakby była miska, są lepsze efekty, bo pies w późniejszym czasie mniej się na cb ogląda na torze i nie czeka na przysmak. Potem do 2 hopki i dopiero lecisz z psem, my przynajmniej tak ciągle uczyliśmy się wysyłania.
W tym sporcie nie można się śpieszyć, najważniejsze żebyście mieli jak najmocniejsze podstawy, jeśli widze, że się w to wkręcacie. :smile: Zresztą ciesze się, że Dora wreszcie złapała bakcyla, w niektórych momentach miała naprawde niezłe tempo i widać było, że się nakręciła. :smile:

no ja też mam nadzieję że dotrzesz :evil_lol: hmmm, ja przysmak miałam w ręce, bo inaczej to nie biegałaby :diabloti: musisz mi pokazać, bo czytam, ale jak zobaczę, to bardziej to zrozumiem :lol:

w 1:08 przyspieszyła.:D

Posted

deer_1987 napisał(a):
Surowe mieso to najlepsza nagroda :cool3:

betty_labrador napisał(a):
i jedzenie również :razz:

:razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz:

Posted

paulaa. napisał(a):
A mój surowego mięsa nie tknie, wszystko zeżre nawet za przeproszeniem gówno, ale tego nie tknie, nie wiem czemu. :D A myślimy o Barfowaniu.

a Dora uwielbia :loveu:

Posted

paulaa. napisał(a):
A mój surowego mięsa nie tknie, wszystko zeżre nawet za przeproszeniem gówno, ale tego nie tknie, nie wiem czemu. :D A myślimy o Barfowaniu.

A jakie surowe dawalas bo surowych mies jest pelno :diabloti:

Posted

deer_1987 napisał(a):
A jakie surowe dawalas bo surowych mies jest pelno :diabloti:

Wszystko co akurat pod ręką było przy robieniu jedzenia. :D
Od kurczaka, indyka, przez schab, karkówke, wątróbke, mielone, nie mielone.. :P

Posted

paulaa. napisał(a):
Wszystko co akurat pod ręką było przy robieniu jedzenia. :D
Od kurczaka, indyka, przez schab, karkówke, wątróbke, mielone, nie mielone.. :P

Ja bym padła jakbym musiała trzymać wątróbkę w rekach ;) (raz wkladalam ją do garnka przez torebkę foliową i o mało co nie zwymiotowałam:evil_lol:)

Fajnie agilitujecie:lol:

Posted

wikikoniki napisał(a):
Nooo... to zajrzymy :D
Moi rodzice uznali, że muszę ograniczyć komputer a poza tym co chwile mi wywala jakiś wątek z subskrycji dogooo ;(

no dobrze :cool3:

understandme napisał(a):
Filmik obejrzałam, fajnie Dora skacze. A tor to macie super! Sama robiłas, czy gdzieś kupowałaś hopki? ;)

dziękujemy :cool3: sama robiłam, samiuteńka :cool3:
monika15 napisał(a):
Ja bym padła jakbym musiała trzymać wątróbkę w rekach ;) (raz wkladalam ją do garnka przez torebkę foliową i o mało co nie zwymiotowałam:evil_lol:)

Fajnie agilitujecie:lol:

ee tam, przesadzasz :evil_lol:
dzięki. :loveu: