Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Filmik ciągle to samo.:evil_lol: ale tylko to mam.;) z 18 minut nagrań musiałam coś wybrać.:D

nasze te tyczki od slalomu się przewalały, więc nie korzystałyśmy..:( muszę je naprawić.;)
zresztą strasznie wiało. :p

nom i to jest pierwszy raz gdy Dora tak skacze (wcześniej była 1 hopka ;))

jakieś rady może ? :evil_lol: tak szczerze nie mam zielonego pojęcia jak psa prowadzić :shake:
za to nasze zostań jest lepsze :multi::multi:

[video=youtube;OD-mSgW2lSw]http://www.youtube.com/watch?v=OD-mSgW2lSw[/video]

Posted

westie_justa napisał(a):
Super :D I Ty sie nie zastanawiaj czy sobie na obozie poradzi :mad:

dzisiaj miałam dobry smak. :D za nim tak chętnie skakała. :loveu:

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Generalnie jest fajnie, ale staraj się prowadzić ją na obie ręce i ćwiczcie sobie zmiany stron, to będzie jeszcze lepiej :)

a masz może jakieś filmiki ? :cool3: bo tak to chyba nie bardzo będę umiała. :lol: musze się przypatrzeć :cool3:

Paula03 napisał(a):
Ale super filmik :D
Radzicie sobie naprawdę o wiele lepiej :loveu:
Możesz z Dorą poćwiczyć wysyłanie :)

:cool3: nom pomyśle, jak na razie to był nasz pierwszy raz.:D

Silky123 napisał(a):
Super! Ćwiczcie, ćwiczcie. Tylko pamiętaj, żeby stopniowo podwyższać jej poprzeczkę na hopce. ;)
Kupuj więcej tych smaków. :D

Na razie poprzeczki nie podwyższam :eviltong: to było surowe mięsko :diabloti:

Posted

Silky123 napisał(a):
To w takim razie ćwicz wysyłanie. ;)
Tak szczerze to Cody chyba nigdy nie jadł surowego mięsa...chociaż nie! Raz u babci jak chyba miał 2 lata porwał ze stołu surową szyje kurczaka. :diabloti:

hehe, Dora mięsko uwielbia.:)

Posted

Oo jest i filmik. :loveu: Fajnie Dora sobie radzi, nie wiem czemu ty tak narzekasz, świetnie jest. :cool3: chociaż odległość międzi ostatnią a przed ostatnią hopką powinna być nieco większa, ale ogólnie nie mam się do czego przyczepić, fajnie sobie radzicie, możesz powoli przechylać te hopki bardziej na łuczek nie prosto. :smile:

Posted

[quote name='paulaa.']Oo jest i filmik. :loveu: Fajnie Dora sobie radzi, nie wiem czemu ty tak narzekasz, świetnie jest. :cool3: chociaż odległość międzi ostatnią a przed ostatnią hopką powinna być nieco większa, ale ogólnie nie mam się do czego przyczepić, fajnie sobie radzicie, możesz powoli przechylać te hopki bardziej na łuczek nie prosto. :smile:

może faktycznie za mała ta odległość :roll: ok. :lol:

[quote name='Kaja10014']Znalazłam tylko dwa filmiki ;)

http://www.youtube.com/watch?v=6HFL4vG04C4
http://www.youtube.com/watch?v=k9D2YDsEUNg&feature=channel

ooo, dziękuję. :loveu::loveu::loveu:

Posted (edited)

co do odległości, pies musi mieć miejsce żeby sie odbić i skoczyc dalej, nie musi miec miejsca żeby drobić w miejscu:) na 0:56 ładnie skoczyła pierwszą i drugą hopkę, a póżniej kilka razy wszystkie za jednym razem, więc myślę że nie musisz jakoś bardzo zmieniać odległości
fajnie wam idzie, ale wg mnie na razie ćwiczcie wysyłanie do przodu i kierowanie obiema rękami bez żadnych zmian itp, najlepiej jak wam by ktoś pokazał(dowiesz się co to zmiana niemiecka, belgijska, francuska:)
my na kursie na początku ćwiczyliśmy zostawanie i wysyłanie do przodu 2 hopki, póżniej było kierowanie psa po prostej a póżniej jakieś kombinacje(zmiany)
teraz gdyby nie przerwa ćwiczylibyśmy outy i ciasne zakręty które umiemy na 2 hopkach

a może zamiast podawania jej z ręki smaka rzucaj jej do przodu? nie będzie hamować
a i jeszcze jedno w 1:33 zamiast oblatywać dookoła do prostej hopek mogłaś zmienić rękę i wyszła by ci zmiana a tak Dora ci za bardzo wyszła:)(filmik Kaji pokazuje fajnie)
ale się mądrzę:)
ale świetnie wam idzie jak na początek:) powodzenia(mój nie chciał nic robić z hopkami na początku)

Edited by Kirinna
Posted

Kirinna napisał(a):
co do odległości, pies musi mieć miejsce żeby sie odbić i skoczyc dalej, nie musi miec miejsca żeby drobić w miejscu:) na 0:56 ładnie skoczyła pierwszą i drugą hopkę, a póżniej kilka razy wszystkie za jednym razem przeskoczyła
fajnie wam idzie, ale wg mnie na razie ćwiczcie wysyłanie do przodu i kierowanie obiema rękami bez żadnych zmian itp, najlepiej jak wam by ktoś pokazał(dowiesz się co to zmiana niemiecka, belgijska, francuska:)
my na kursie na początku ćwiczyliśmy zostawanie i wysyłanie do przodu 2 hopki, póżniej było kierowanie psa po prostej a póżniej jakieś kombinacje(zmiany)
teraz gdyby nie przerwa ćwiczylibyśmy outy i ciasne zakręty które umiemy na 2 hopkach

a może zamiast podawania jej z ręki smaka rzucaj jej do przodu? nie będzie hamować

ale świetnie wam idzie jak na początek:) powodzenia

jasne, następnym razem odległość zmienię. ;) No właśnie chyba by było dobrze jakby ktoś mógł mi pokazać jak kierować psa, bo nie bardzo ogarniam :evil_lol: mogę i rzucać różnicy dla mnie nie robi :cool3: dziękuję :loveu:

eee tam mądrzysz ja prosiłam o rady, dziękuję :)

Posted

[quote name='Aleksandra95']jasne, następnym razem odległość zmienię. ;) No właśnie chyba by było dobrze jakby ktoś mógł mi pokazać jak kierować psa, bo nie bardzo ogarniam :evil_lol: mogę i rzucać różnicy dla mnie nie robi :cool3: dziękuję :loveu:

sie trochę mądrzyłam:)
chodzi o to że jak rzucisz Dora może nabierze rozpędu i nie bedzie hamować
z tego co wiec Paulaa biega i ponoc przechodzi ze Scoobym do średniaków więc...:)

a ja mam piękne rysunki wykonane przeze mnie zmian stron bo nie mogłam sie połapać:)

Posted

czesc! w końcu tu wdepłam, obejrzałam filmik i bardzo fajnie to zostawanie juz Wam idzie :) skacze chętnie Dorcia.

No ale prawda ze bieganie na dwie ręce by sie przydało i wysyłanie psa do przodu oraz początki zmiany stron przed psem i za psem :D to może poćwiczymy za tydzień jak sie uda :) fajnie by było :)
No i super sobie radzicie, na obozie będzie git :D

Widzę że wietrzyk też Wam nie przeszkadzał w niczym :) :loveu:

Posted

[quote name='Kirinna']sie trochę mądrzyłam:)
chodzi o to że jak rzucisz Dora może nabierze rozpędu i nie bedzie hamować
z tego co wiec Paulaa biega i ponoc przechodzi ze Scoobym do średniaków więc...:)

a ja mam piękne rysunki wykonane przeze mnie zmian stron bo nie mogłam sie połapać:)
no tak, ale ciagle narzeka że daleko jej do mnie :evil_lol::evil_lol:

pokaż rysunki :diabloti:

[quote name='betty_labrador']czesc! w końcu tu wdepłam, obejrzałam filmik i bardzo fajnie to zostawanie juz Wam idzie :) skacze chętnie Dorcia.

No ale prawda ze bieganie na dwie ręce by sie przydało i wysyłanie psa do przodu oraz początki zmiany stron przed psem i za psem :D to może poćwiczymy za tydzień jak sie uda :) fajnie by było :)
No i super sobie radzicie, na obozie będzie git :D

Widzę że wietrzyk też Wam nie przeszkadzał w niczym :) :loveu:

no fajnie by było, a może mogłabyś wziąc ten swój slalom ? :oops:

kurcze dobrze by było jakbyś mogła mi pokazać te zmiany :cool3::cool3:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
no tak, ale ciagle narzeka że daleko jej do mnie :evil_lol::evil_lol:

pokaż rysunki :diabloti:

e lepiej nie te piekne to była ironia:)
ale jak je dopracuje to moge wstawić

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

no fajnie by było, a może mogłabyś wziąc ten swój slalom ? :oops:

kurcze dobrze by było jakbyś mogła mi pokazać te zmiany :cool3::cool3:

oj chyba nie da rady go wziąć ;) za duzy za ciezkie te dechy do wożenia ;) jak ktoregos razu przyjedziesz pocwiczymy u mnie pare chwil.

pokaże to nic trudnego wbrew pozorom ;)

Posted

Kirinna napisał(a):
e lepiej nie te piekne to była ironia:)
ale jak je dopracuje to moge wstawić

no dobra :diabloti:

Maalwi napisał(a):
A Dora nie umie zostawać na komendę? :)

nie bardzo. ;)

betty_labrador napisał(a):
oj chyba nie da rady go wziąć ;) za duzy za ciezkie te dechy do wożenia ;) jak ktoregos razu przyjedziesz pocwiczymy u mnie pare chwil.

pokaże to nic trudnego wbrew pozorom ;)

a tonie z rurek ? :cool3: ok.:razz:

Posted

betty_labrador napisał(a):
rurki jak rurki choc tez sa grube , ale te drewna :roll: :lol:

aa bo to na dole to drewienko ? ;) myślałam, że jakaś taśma wzdłuż :evil_lol: