Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='Silky123']aa. ;p Cody wcześniej też mnie nie słuchał za bardzo jak go spuszczałam, ale kiedyś za każdym razem jak do mnie przyszedł nawet z własnej woli dostawał jakieś ciacho czy bawił się ze mną i od tego czasu się słucha. Teraz już nie dostaje za każdym razem jedzenia i też się słucha(nawet jak bawi się z psami, czy po drugiej stronie ulicy jest inny pies, kiedyś bez wachania by do niego pobiegł). Może to wypróbuj?[/QUOTE] [quote name='paulaa.']U Scoobiego ostatnio pomogło w lesie jak za każde przyjście na zawołanie zza pleców dawałam mu patyk zamiar jak zawsze ciacha, teraz zasuwa jak słyszy że go wołam, a tak węszył i miał mnie w nosie. A to zależy czy Dora jest nakręcona na patyki... ;)[/QUOTE] w tym problem, że ona na spacerze gdy same jesteśmy wypluwa smaki. :( nie patyki ją nie interesują. :D Quote
Natalia&Cody Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Aleksandra95']w tym problem, że ona na spacerze gdy same jesteśmy wypluwa smaki. :( nie patyki ją nie interesują. :D[/QUOTE] A piłka, szarpak? :D Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='Silky123']A piłka, szarpak? :D[/QUOTE] właśnie w tym problem, że na spacerze ona ma swój świat..nic ją nie interesuje.;) Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Husky to jednak psy glownie liczace na siebie samego. Ale zawsze moze miec linke a tez sie wybiegac. Quote
paulaa. Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Kup coś naprawde śmierdzącego to ją zainteresuje. Np. płucka (łatwo się łamie), żwacze czy coś w tym stylu. :smile: Już nie raz widziałam cudowny wpływ na psy takich śmierdzieli. :D Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='paulaa.']U Scoobiego ostatnio pomogło w lesie jak za każde przyjście na zawołanie zza pleców dawałam mu patyk zamiar jak zawsze ciacha, teraz zasuwa jak słyszy że go wołam, a tak węszył i miał mnie w nosie. A to zależy czy Dora jest nakręcona na patyki... ;)[/QUOTE] lepiej nagradzaj go piłką. patyki są wszędzie i sam się może nimi nagrodzić, biorąc z ziemi. Quote
paulaa. Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']lepiej nagradzaj go piłką. patyki są wszędzie i sam się może nimi nagrodzić, biorąc z ziemi.[/QUOTE] Na piłke jest niestety za bardzo nakręcony, bo jak ją zobaczy to już reszte spaceru nic nie będzie go obchodzić tylko piłka. :D Dla niego patyk jest tylko wtedy fajny gdy pani go rzuci albo ktoś chce mu go zabrać, więc raczej nie mamy problemu z samo nagradzaniem, ale to chyba zależy od psa. ;) Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='paulaa.']Na piłke jest niestety za bardzo nakręcony, bo jak ją zobaczy to już reszte spaceru nic nie będzie go obchodzić tylko piłka. :D Dla niego patyk jest tylko wtedy fajny gdy pani go rzuci albo ktoś chce mu go zabrać, więc raczej nie mamy problemu z samo nagradzaniem, ale to chyba zależy od psa. ;)[/QUOTE] Etna też na początku sama nie brała patyków... ;) teraz już tak nie zbiera, bo przestałam jej rzucać. ale miałam z tym różne, niefajne problemy i wiem, że z żadnym psem nie będę zaczynać patykowej manii ;) Quote
paulaa. Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']Etna też na początku sama nie brała patyków... ;) teraz już tak nie zbiera, bo przestałam jej rzucać. ale miałam z tym różne, niefajne problemy i wiem, że z żadnym psem nie będę zaczynać patykowej manii ;)[/QUOTE] Zależy jeszcze czy pies ma ogólnie tendencje do pilnowania rzeczy.. ;) Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']Husky to jednak psy glownie liczace na siebie samego. Ale zawsze moze miec linke a tez sie wybiegac.[/QUOTE] no właśnie :roll: tylko to staje się męczące niestety :-( [quote name='paulaa.']Kup coś naprawde śmierdzącego to ją zainteresuje. Np. płucka (łatwo się łamie), żwacze czy coś w tym stylu. :smile: Już nie raz widziałam cudowny wpływ na psy takich śmierdzieli. :D[/QUOTE] pomyśle :cool3: [quote name='motyleqq']lepiej nagradzaj go piłką. patyki są wszędzie i sam się może nimi nagrodzić, biorąc z ziemi.[/QUOTE] [quote name='paulaa.']Na piłke jest niestety za bardzo nakręcony, bo jak ją zobaczy to już reszte spaceru nic nie będzie go obchodzić tylko piłka. :D Dla niego patyk jest tylko wtedy fajny gdy pani go rzuci albo ktoś chce mu go zabrać, więc raczej nie mamy problemu z samo nagradzaniem, ale to chyba zależy od psa. ;)[/QUOTE] [quote name='motyleqq']Etna też na początku sama nie brała patyków... ;) teraz już tak nie zbiera, bo przestałam jej rzucać. ale miałam z tym różne, niefajne problemy i wiem, że z żadnym psem nie będę zaczynać patykowej manii ;)[/QUOTE] [quote name='paulaa.']Zależy jeszcze czy pies ma ogólnie tendencje do pilnowania rzeczy.. ;)[/QUOTE] :cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3::eviltong: Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='paulaa.']Zależy jeszcze czy pies ma ogólnie tendencje do pilnowania rzeczy.. ;)[/QUOTE] ale ja nie mówię o pilnowaniu, tylko braniu patyków z ziemi. nie życzę Ci tego, ale jeszcze możesz się przekonać, że Scooby Ci zwieje i jeszcze po drodze złapie patyk Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 No nic, niedługo idziemy na sacerek z Beata,Tizzy i Tosią. :loveu: wezmę gwizdek, smaki puszcze psa i zobaczymy. ;) może przy psach będzie inaczej. :) trzymajcie kciuki.:D Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Aleksandra95']No nic, niedługo idziemy na sacerek z Beata,Tizzy i Tosią. :loveu: wezmę gwizdek, smaki puszcze psa i zobaczymy. ;) może przy psach będzie inaczej. :) trzymajcie kciuki.:D[/QUOTE] źle robisz, skoro nie reaguje na gwizdek to nie puszczaj jej z linki. mając ją na lince przyciągniesz ją gdy nie zareaguje. a tak, to spalisz sobie przywołanie gwizdkiem Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']źle robisz, skoro nie reaguje na gwizdek to nie puszczaj jej z linki. mając ją na lince przyciągniesz ją gdy nie zareaguje. a tak, to spalisz sobie przywołanie gwizdkiem[/QUOTE] :hmmmm: to najwyżej połowa spaceru luzem, połowa na lince i gwizdek Quote
motyleqq Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Aleksandra95']:hmmmm: to najwyżej połowa spaceru luzem, połowa na lince i gwizdek[/QUOTE] dobry pomysł :) Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dokladnie, jak dopiero zaczynasz z gwizdkiem to mozesz go latwo zepsuc jak ona nie bedzie reagowac. Linka taka zla nie jest :diabloti: Quote
Karro Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 To trzymamy kciuki za spacerowanie luzem i przywołanie :) Quote
kajkoowa Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987'] Linka taka zla nie jest :diabloti:[/QUOTE] Jasne, że nie :) My spacerujemy na lince, uuu, chyba ze dwa lata i w tym momencie nic a nic mi w tym nie przeszkadza. Noo, czasem tylko osoby towarzyszące muszą się męczyć, aby na czas z linki wyleźć:diabloti: Quote
betty_labrador Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 spacer dzis rewelacja, zwlaszcza ta niespodzianka od Dory to rewelacja :evil_lol: Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='motyleqq']dobry pomysł :)[/QUOTE] [quote name='deer_1987']Dokladnie, jak dopiero zaczynasz z gwizdkiem to mozesz go latwo zepsuc jak ona nie bedzie reagowac. Linka taka zla nie jest :diabloti:[/QUOTE] [quote name='understandme']To trzymamy kciuki za spacerowanie luzem i przywołanie :)[/QUOTE] dzięki dziewczyny :lol: [quote name='Kaja10014']Jasne, że nie :) My spacerujemy na lince, uuu, chyba ze dwa lata i w tym momencie nic a nic mi w tym nie przeszkadza. Noo, czasem tylko osoby towarzyszące muszą się męczyć, aby na czas z linki wyleźć:diabloti:[/QUOTE] nom też się prawie przyzwyczaiłam :eviltong: [quote name='betty_labrador']spacer dzis rewelacja, zwlaszcza ta niespodzianka od Dory to rewelacja :evil_lol:[/QUOTE] dopiero skończyłam wszystko ogarniać a ja padam :evil_lol::evil_lol: no nic przygody :diabloti: Quote
Aleksa. Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 miałyśmy tyle przygód dzisiaj, ale nie mam siły pisać.:D padam normalnie.:D Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Kaja10014']Jasne, że nie :) My spacerujemy na lince, uuu, chyba ze dwa lata i w tym momencie nic a nic mi w tym nie przeszkadza. Noo, czasem tylko osoby towarzyszące muszą się męczyć, aby na czas z linki wyleźć:diabloti:[/QUOTE] Ja od 1 marca do 31 sierpnia nie moge miec psow luzem tam gdzie sa dzikie zwierzeta (takie prawo) a wybiegow u nas nie ma tak wiec teraz mi linka zostaje :) Quote
paulaa. Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='deer_1987']Ja od 1 marca do 31 sierpnia nie moge miec psow luzem tam gdzie sa dzikie zwierzeta (takie prawo) a wybiegow u nas nie ma tak wiec teraz mi linka zostaje :)[/QUOTE] U nas w każdym lesie w wawie jest taki zakaz wywieszony, a i tak prawie wszyscy puszczają psy. :D Zresztą jest też nakaz sprzątania po pupilach, a u mnie na osiedlu nie sprząta nikt, istna psia toaleta.. eh. Quote
Kirinna Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 [quote name='Kaja10014']Jasne, że nie :) My spacerujemy na lince, uuu, chyba ze dwa lata i w tym momencie nic a nic mi w tym nie przeszkadza. Noo, czasem tylko osoby towarzyszące muszą się męczyć, aby na czas z linki wyleźć:diabloti:[/QUOTE] fajnie bedzie na obozie kilka psów na linkach:) juz widzę tą radość na współtowarzyszach spacerowych Quote
Recommended Posts