Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wikikoniki napisał(a):
A jakiegoś specjalnego ?

specjalnego-do przywoływania psa ;)

Molowe napisał(a):
http://img828.imageshack.us/img828/4144/p1130202d.jpg super jej ta obróżka pasuje :loveu: fajnie że coraz lepiej Wam idzie przywoływanie :) a z tym gryzieniem po rękach może weźmiesz jakąś zabawkę szarpak ? i jak będzie Cię łapać to wtedy podsuniesz jej zabawkę tak wiesz trochę jak ze szczeniakiem :)

dziękuję :loveu: będziemy ćwiczyć :multi:

betty_labrador napisał(a):
spróbuj w ten sposób- weź duży kawałek jakiegoś przysmaka, posadź ją i pokaż jej ten smaczek. odejdź parę kroków i stań przodem do niej. Następnie zawołaj i kiedy będzie dobiegać pokaż jej smaka nie dając, odwróć się w kierunku w którym biegła i przzebiegnijcie kawałek trzymając smaka przy jej nosie-żeby sie na nim skupiła zamiast na Twej ręce. Jeśli za bardzo będzie sie ekscytowała na początku rób to nie biegnąc tylko idąc zwyczajnie-przyspieszysz jak zrozumie koncepcję. Później możesz wydłużać dystans biegnąc przed siebie.
No i tylko na początku kilka razy rób tak, że stajesz jak odejdziesz. Później trzymając w ręce przysmak odbiegasz od niej, mówisz "go" i dążysz do tego by tam skupiala uwage. Na początku można wolno biec, w miare przyspieszać-jak bedzie dobrze szło.

No i na koniec wycofanie smaka. Jak juz bezbłędnie bedzie wiedziala czego oczekujesz, chowasz smaka w dłoni by go nie widziała, jak przebiegniecie pare metrów otwierasz dłoń i dajesz jej. Następnie po parunastu razach to samo tylko smak w kieszeni , nagroda po poprawnym zachowaniu.

No i jak to bedzie sprawnie szło- nagroda co drugi-trzeci raz, a później tylko sporadycznie.

Oczywiscie może zająć to róźną ilość czasu nauka i jej psozczególne elementy ale całość będzie zadowalająca :)

a jak ćwiczysz? według jakiegoś przepisu?
i nie poddawaj sie:)

dziękuję za radę !
:multi::multi::multi: według wskazówek motyleqq, jak widać metoda skuteczna :lol:

Marta_Ares napisał(a):
http://img31.imageshack.us/img31/2483/p1130200m.jpg
powtarzam się, ale bardzo pasuje jej ta obroża :loveu: :loveu: :loveu:

macie gwizdek do przywoływana psa? ten najzwyklejszy? ;)

dziękuję :loveu::loveu::loveu: http://www.krakvet.pl/trixie-gwizdek-ultradzwiekowy-cichy-2257-p-3221.html

o taki mamy
:loveu::lol:

Posted

wikikoniki napisał(a):
Też chciałam takie gówienko zrobić :D
Fajne ;p

deer_1987 napisał(a):

:) to na szybko przełożone w dziurki tylko potem pomyślę jak to inaczej zrobić, bo to cienkie futerko.:p

paulaa. napisał(a):
Wow, ola widze, że rozszerzasz działalność. :D My już taki zamawiamy! :smile:

nie rozszerzam, to tylko dla Dory.:D przecież ja robię szarpaki na zamówienie.:p

Posted

betty_labrador napisał(a):
o super zabaweczka:) wlaśnie- a może mogłabyś zrobić taka właśnie zabaweczkę tylko z dłuższym sznurkiem i doczepionym patykiem jakimś ? Konkretnie dla mnie :) tzn psów;)

i czy z naturalnego też by się dało?

ale jak to patykiem ?:p

Posted

Uff nadrobiłam. Fanie że idzie Wam lepiej z przywołaniem.

Mnie Cesar też łapał za rękę, jeszcze czasem mu się zdarza, ale wystarczała komenda zostaw, bądź korekta głosowa. :)

Zabawki dla Dory fajne robisz, ta z tym futerkiem super :)

I super wygląda w tej obroży :loveu:

Posted

[quote name='understandme']Uff nadrobiłam. Fanie że idzie Wam lepiej z przywołaniem.

Mnie Cesar też łapał za rękę, jeszcze czasem mu się zdarza, ale wystarczała komenda zostaw, bądź korekta głosowa. :)

Zabawki dla Dory fajne robisz, ta z tym futerkiem super :)

I super wygląda w tej obroży :loveu:
przeciez tu mało do nadrobienia :lol: dziękuję :loveu:
[quote name='Marta_Ares']mmm jakie pyszności :)

:lol:
[quote name='Molowe']http://img513.imageshack.us/img513/2581/p1130209.jpg mm jak jej smakuje :)

ale ją Pani rozpieszcza :loveu:

ee tam :eviltong:

[quote name='Silky123']My chyba też teraz taki gratis dostaniemy. ;p
Co w tym jest wogóle?

a wiesz, nie wiem dokładnie bo śmierdzi i nie zaglądam ale kurze łapki i coś tam :evil_lol:eszcze

Posted

dOgLoV napisał(a):
wyglada mało apetycznie ale widac ze Dora zachwycona :loveu::loveu::loveu::loveu:

najczęściej to co wygląda mało apetycznie psom smakuje najbardziej ;)