Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']To ja chyba jaka miła jestem tak bym jej odmówiła gdyby nagle raczyła się odezwać :mad:[/QUOTE]

[quote name='Naklejka']Jak ja to kocham! Też miałam takie akcje, teraz w hotelikowanie się nie bawię.[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']O raaany, ludzie sa tacy kochani i odpowiedzialni :loveu:
Moje wyrazy współczucia.[/QUOTE]

[quote name='unikatowydiament']mądrych inaczej nie brakuje:angryy:[/QUOTE]

A dajcie spokój :/

[quote name='magdabroy']Cześć Ola :)[/QUOTE]

[quote name='Yuki_']Siemka Ola ;)[/QUOTE]

[quote name='marta1624']Doberek Ola ;)[/QUOTE]

[quote name='Ty$ka']Hej Ola :loveu: Jak burza - ominęła Was?[/QUOTE]

Czeeeść :)

Poszła bokiem, ale ulewa byłą :lol:

Czy ktoś sie orientuje w temacie wyjazdu za granice z psem ? jakie wymagania itp. konkretnie Anglia.. ;)

Posted

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/p480x480/10469073_688982244484831_4228841899411883667_o.jpg wilcy :loveu:

Ja z tyłu książeczki mam rozpisane, co do jakiego kraju trzeba mieć załatwione, ale przez 4 lata odkąd psa posiadam mogło się to mocno zmienić. Do Wielkiej Brytanii wg tego pies musi mieć świadectwo zdrowia, szczepienie na wściekliznę i odbyć 6 miesięcy kwarantanny - ale wszystkiego musisz się dopytać, bo pewności nie mam ;)

Posted

[quote name='Aleksandra95']

Czy ktoś sie orientuje w temacie wyjazdu za granice z psem ? jakie wymagania itp. konkretnie Anglia.. ;)[/QUOTE]

ktoś coś ?

Posted

[quote name='rashelek']https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t31.0-8/p480x480/10469073_688982244484831_4228841899411883667_o.jpg wilcy :loveu:

Ja z tyłu książeczki mam rozpisane, co do jakiego kraju trzeba mieć załatwione, ale przez 4 lata odkąd psa posiadam mogło się to mocno zmienić. Do Wielkiej Brytanii wg tego pies musi mieć świadectwo zdrowia, szczepienie na wściekliznę i odbyć 6 miesięcy kwarantanny - ale wszystkiego musisz się dopytać, bo pewności nie mam ;)

O matko, 6 miesięcy żeby np. z psem na wakacje lecieć/jechać :roll:

Posted

Chip i paszport na 100%, kwarantanna już chyba została zniesiona ;) I chyba musi być odrobaczony pies na 48h przed podróżą, udokumentowane to przez weta ;)
Poszukaj na dogo, w wątku wypoczynek ;)
Kiedyś mi się rzuciło w oczy coś o Angli ;)

Posted

Z tego co wiem to po 2012 roku dużo wymagań co do wywozu psa zostało już zniesione na pewno zostało szczepienie,chip i robaki ale jest jakiś dodatkowy problem jeżeli pies miałby lecieć samolotem pamiętam,że kiedyś czytałam,że trzeba kogoś tam powiadomić i w ogóle :) Z tym przywożeniem psa do Anglii jest dosyć duży problem bo oni boją się chorób przywożonych przez obce psy itd najlepiej żeby wszystko odbywało się w obrębie wysp i nikt nie miał tam dostępu,niestety :)

Posted

[quote name='magdabroy']Chip i paszport na 100%, kwarantanna już chyba została zniesiona ;) I chyba musi być odrobaczony pies na 48h przed podróżą, udokumentowane to przez weta ;)
Poszukaj na dogo, w wątku wypoczynek ;)
Kiedyś mi się rzuciło w oczy coś o Angli ;)[/QUOTE]

[quote name='Molowe']Z tego co wiem to po 2012 roku dużo wymagań co do wywozu psa zostało już zniesione na pewno zostało szczepienie,chip i robaki ale jest jakiś dodatkowy problem jeżeli pies miałby lecieć samolotem pamiętam,że kiedyś czytałam,że trzeba kogoś tam powiadomić i w ogóle :) Z tym przywożeniem psa do Anglii jest dosyć duży problem bo oni boją się chorób przywożonych przez obce psy itd najlepiej żeby wszystko odbywało się w obrębie wysp i nikt nie miał tam dostępu,niestety :)[/QUOTE]

Dzięki za info :)

Posted

Dlatego pisałam, że z tą kwarantanną pewna nie jestem. No i może ona obowiązuje tylko jak się jedzie na dłużej? Nie mam pojęcia.
Udało Ci się dowiedzieć już czegoś więcej jak to jest z tym wyjazdem?

Posted

Hejka :) Wczoraj siedziałam z Leną dłużej, bo od 8:30, więc skorzystałam z porannej pogody póki to jeszcze nie jest strasznie duszno i poszłyśmy na spacerek. ;) A że kiedyś na mapie zobaczyłam, że niedaleko mamy jeziorko postanowiłam sprawdzić, czy jeszcze tam jest i czy da się dość :diabloti: No i się zaczęło :lol: Najpierw droga do domków, ale brak asfaltu, więc jakieś kamyczki tam były i w ogóle.. idziemy dalej idziemy i jest wjazd na pole.. tak na pole :D A myślę sobie raz się żyje. :D Potem ledwo pchałam ten wózek, a to w dól mi wpadł a to coś :D no ale znalazłam wode! ale szłam dalej, bo nie było jakiegoś dobrego wejścia :P w koncu znalazłam, ale też był zakrzaczony :P Ale była kaczka, wiec myśle, a idziemy pokaże Lenci kaczkę.. :D jak przepchnełam ten wózek, to kaczka uciekła :mdleje:

Posted

[quote name='Ty$ka']Spacer życia :lol:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10569119_690084371041285_680969551_n.jpg?oh=813ffb7dfe2b7a005f885863af543fe2&oe=53DBE465&__gda__=1406914488_f71cce861035c8d33a5c004b2ece6940 nie wygląda na zawiedzioną spacerkiem :p

[quote name='Molowe']Ale miałyście super wyprawę! :)

A no Lenka zadowolona, bo ubi spacerki :lol:
[quote name='dOgLoV']Hejka ;)

No ale teren super , w sam raz na harce z psami :loveu:

a Lenka widać tez zadowolona :loveu:

Też od razu miałam myśl o spacerze z psem :diabloti:
[quote name='Yuki_']A ta dzidzia to kogo jest? :p

Brałaś Dorę? ;)

Moja podopieczna :p pracuje jako niania :)

Nie, bo byłam w pracy :) :p