Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paula03 napisał(a):
No ja też mam nadzieję, że się dogadają :loveu:
Póki co to Kati dogaduje się z wszystkimi psami :loveu:

a z Dora mam ostatnio problem..:(

Posted

betty_labrador napisał(a):
przeczytałam by sprawdzić co tam z moja czarnulką wyrabiałyście :D :eviltong: nie pozwalam jej tu Radzyminie spać bo to zarządzenie mamy ;) moje psy u mnie beda spaly na łóżkach-jak będą czyste :lol:

Ale filmik ładny- bardzo wesoły :D fajnie Tosia cwiczyła z Toba-masz rękę do psów. A ze slalomem mi sie tu nie wykręcaj że tyczki takie czy owakie , poprostu rozpuszczasz mi psa ze ma nie biegać przez każdą tyczkę jak należy :diabloti: mówie troche powaznie-ze nie powinno sie dalej psa puszczac jak jakas ominie-to skutkuje na potem. Ale tu w sumie mała szkoda bo ona juz nie startuje w zawodach :) wiec sie nie przejmuj :) ale to dla Dory na przyszłość
Twój tata bał sie Tosi? no w sumie nie dziwie sie, czarne psy , z czarnymi podniebieniami są agresywne , i w dodatku po surowym mięsie ludożercy

dzieki za opinię na temat mojej nowej fryzury :) dużo osob właśnie mówi ze pasuje-choć ja uwazam ze średnio wyglądam w tych włosach ale dobra :P

nie oddam Tosci :diabloti: nie ma :evil_lol:

ps, jak czeko? :cool3:

Przepraszam no, ale nie ma mi kto pokazać.:( wgl mam filmik jak biegne i sie wywalam na błocie a Tosca na mnie patrzy zdziwiona co ja robie:D no ale cóż tak to jest jak sie nie umie psa prowadzać :eviltong:
tak, ale tata jakoś boi się psów.:p obcych :eviltong:

według mnie teraz fajniej wyglądasz :cool3::cool3::cool3: czekolada mhmmm pycha :loveu::loveu::loveu::loveu: dziękuję, chodź jeszcze jest :razz::razz: jak to nie oddasz ? :shake: wiesz jaką ja miałam radoche w weekend z takim psem wpatrzonym w człowieka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Przepraszam no, ale nie ma mi kto pokazać.:( wgl mam filmik jak biegne i sie wywalam na błocie a Tosca na mnie patrzy zdziwiona co ja robie:D no ale cóż tak to jest jak sie nie umie psa prowadzać :eviltong:
tak, ale tata jakoś boi się psów.:p obcych :eviltong:

według mnie teraz fajniej wyglądasz :cool3::cool3::cool3: czekolada mhmmm pycha :loveu::loveu::loveu::loveu: dziękuję, chodź jeszcze jest :razz::razz: jak to nie oddasz ? :shake: wiesz jaką ja miałam radoche w weekend z takim psem wpatrzonym w człowieka :loveu::loveu::loveu:

oj tam, mówiłam -się nie przejmuj. A tym wywaleniem też-wiesz ile razy ja zaliczyłam glebę jak ćwiczyłyśmy agillity? :D każdemu si zdarza . :)
pokaż filmik błotny :)

dzieki :)
no i ciesze sie ze trafilam z ta czekoladką :)
oddam jak znow gdzies wyjade- za nie wiem ile hihi. ALe moze jak bede miec w wakacje urlopik :)

Jaki Ty masz problem z Dorcią?ze nie dogaduje sie z innymi psami? ale sukami czy psami?

A i fajnie ze zastanawiasz sie nad Barfem :D

Posted

betty_labrador napisał(a):
oj tam, mówiłam -się nie przejmuj. A tym wywaleniem też-wiesz ile razy ja zaliczyłam glebę jak ćwiczyłyśmy agillity? :D każdemu si zdarza . :)
pokaż filmik błotny :)

dzieki :)
no i ciesze sie ze trafilam z ta czekoladką :)
oddam jak znow gdzies wyjade- za nie wiem ile hihi. ALe moze jak bede miec w wakacje urlopik :)

Jaki Ty masz problem z Dorcią?ze nie dogaduje sie z innymi psami? ale sukami czy psami?

A i fajnie ze zastanawiasz sie nad Barfem :D

słodycze to ja wszystkie lubie, zreszta ja ogólnie mało wybredna.;) ale trzeba było mniejszą kupić.:mad: wiesz ile to ma kalorii ? :mad: :p

może nie do końca ze nie dogaduje, a samo przywitanie początek sama widziałaś warczenie..:/wcale mi się to nie podoba. pies biega uradowany to ona go za kark chce łapać-sama widziałaś te sytuacje ...ja napwde nie wiem co wtedy robić .. krzycze bo co mam robić jak przestraszona jestem ? ;)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
słodycze to ja wszystkie lubie, zreszta ja ogólnie mało wybredna.;) ale trzeba było mniejszą kupić.:mad: wiesz ile to ma kalorii ? :mad: :p

może nie do końca ze nie dogaduje, a samo przywitanie początek sama widziałaś warczenie..:/wcale mi się to nie podoba. pies biega uradowany to ona go za kark chce łapać-sama widziałaś te sytuacje ...ja napwde nie wiem co wtedy robić .. krzycze bo co mam robić jak przestraszona jestem ? ;)

kalorie dobra rzecz dla takiej chudzinki jak Ty :D :loveu:

no tak- widziałam ...eh, sama nie wiem co bym robiła. Ale raczej nie dopuszczałabym poprostu do tych spotkan na pcozątku-izolacja. Moze zwyczajnie Dora jest na tyle podniecona takimi spotkaniami ze reaguje w ten właśnie sposób, może nie z agresji ale właśnie z podekscytowania. Zwyczajnie bym skupiała Dorę na sobie i wykonywanie ćwiczeń jakieś, zamiast spotykania sie z psem-to dopiero jak sie uspokoi. Nagradzać powinno sie zachowania pożądane przez nas :)

To moje spostrzeżenia na ten temacik.

Posted

[quote name='paulaa.']Ja tylko musze przyznać, że Dora coraz ładniej biega hopki. :loveu:
A Tosiowy slalom najlepszy! :smile:

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=SeUXWFM7G9Y&feature=relmfu
Zobacz to, tu też smaki są za przeszkodą, ale chyba akurat nie w misce. U nas na zajęciach w misce.
Ale ogólnie właśnie o to chodzi. Wtedy masz szanse na prawidłową nauke wysyłania. ;)

no wiem o co chodzi, ale z miska jest właściciel czy puszcza psa ? :eviltong: Dora jest na tyle cwana ze ona ominie hopki :evil_lol:

[quote name='betty_labrador']kalorie dobra rzecz dla takiej chudzinki jak Ty :D :loveu:

no tak- widziałam ...eh, sama nie wiem co bym robiła. Ale raczej nie dopuszczałabym poprostu do tych spotkan na pcozątku-izolacja. Moze zwyczajnie Dora jest na tyle podniecona takimi spotkaniami ze reaguje w ten właśnie sposób, może nie z agresji ale właśnie z podekscytowania. Zwyczajnie bym skupiała Dorę na sobie i wykonywanie ćwiczeń jakieś, zamiast spotykania sie z psem-to dopiero jak sie uspokoi. Nagradzać powinno sie zachowania pożądane przez nas :)

To moje spostrzeżenia na ten temacik.

ja chuda ? błagam :diabloti: przytyłam w zime :angryy:

pomyslimy cos :eviltong:

Posted

Tu akurat z tym puszczaniem jest troche źle pokazane. Kluczową komendą jest oczywiście komenda 'zostań' na początek. Wtedy zostawiasz Dore na starcie, ktoś trzyma miske, ty dajesz z boku komende zwalniającą, gdy poprawnie przebiegnie osoba daje miche. Druga osoba jest konieczna, gdy np. miska leży a pies ominie sobie przeszkody i weźmie się za miche, wtedy mamy samonagroszenie i wszystko do dupy. :D A u nas często zdarzały się takie przypadki. ;)

Posted

[quote name='paulaa.']Ja tylko musze przyznać, że Dora coraz ładniej biega hopki. :loveu:
A Tosiowy slalom najlepszy! :smile:

edit:
http://www.youtube.com/watch?v=SeUXWFM7G9Y&feature=relmfu
Zobacz to, tu też smaki są za przeszkodą, ale chyba akurat nie w misce. U nas na zajęciach w misce.
Ale ogólnie właśnie o to chodzi. Wtedy masz szanse na prawidłową nauke wysyłania. ;)

paulaa ma racje- tu chodzi o target- i wysylanie psa na odległość do niego. ;) zaczyna sie od naprowadzania psa, od pojedynczych przeszkód. Ja tez tak uczyłam Tosię na agillity, i przydało sie zeby przyspieszyć ją przy nauce przywoływania do mnie-bo starsznie zwalniała. :) to jest jak przedłużenie Twej ręki, tam gdzie nie możesz jej naprawdę wyciągnąć :eviltong:

jak bedziesz chciala mozemy pocwiczyć :)

Posted

paulaa. napisał(a):
Tu akurat z tym puszczaniem jest troche źle pokazane. Kluczową komendą jest oczywiście komenda 'zostań' na początek. Wtedy zostawiasz Dore na starcie, ktoś trzyma miske, ty dajesz z boku komende zwalniającą, gdy poprawnie przebiegnie osoba daje miche. Druga osoba jest konieczna, gdy np. miska leży a pies ominie sobie przeszkody i weźmie się za miche, wtedy mamy samonagroszenie i wszystko do dupy. :D A u nas często zdarzały się takie przypadki. ;)

to przyjedz :evil_lol:

Posted

understandme napisał(a):
Faajnie z Toscą ćwiczyłaś agi :loveu:

Zazdroszczę tego że miałaś tak jakby drugiego swojego psa na weekend ;)

:):)

wyłączyli mi dźwięk w filmiku.:mad:

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
:):)

wyłączyli mi dźwięk w filmiku.:mad:

łamanie praw autorskich:)
jak zapisujesz film na yt to kliknij podmień dzwięk wybierz jaką sciezke i wtedy ci nie wyłączą:)

Posted

Kirinna napisał(a):
łamanie praw autorskich:)
jak zapisujesz film na yt to kliknij podmień dzwięk wybierz jaką sciezke i wtedy ci nie wyłączą:)

próbowałam i nie można zamienić dzwięku.:/

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
próbowałam i nie można zamienić dzwięku.:/

mnie sie udało, a masz starą czy nową wersje yt?
u nie jest tak że jak film ci się już przetworzy itd możesz go obejrzeć i w tedy nad nim, równolegle do tytułu jest podmień dzwięk, wyświetlaja sie piosenki i można coś wybrać, wybierasz i zapisujesz tylko ta podmiana może trwać kilkanaście minut

Posted

Kirinna napisał(a):
mnie sie udało, a masz starą czy nową wersje yt?
u nie jest tak że jak film ci się już przetworzy itd możesz go obejrzeć i w tedy nad nim, równolegle do tytułu jest podmień dzwięk, wyświetlaja sie piosenki i można coś wybrać, wybierasz i zapisujesz tylko ta podmiana może trwać kilkanaście minut

no tak, tak ja wiem jak się podmienia, bo już brałam muzyke z YT. ale tu mi wyskakuje komunikat jak biore zapisz ze nie można zamienić. :/

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
no tak, tak ja wiem jak się podmienia, bo już brałam muzyke z YT. ale tu mi wyskakuje komunikat jak biore zapisz ze nie można zamienić. :/

a to nie mam pojęcia:)

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Witam sie :):):) poczytam na czasie

Witamy.:)

marny, ale nie mam nic lepszego.:(

[video=youtube;iHbpCtYbTTI]http://www.youtube.com/watch?v=iHbpCtYbTTI[/video]

Posted

M&S napisał(a):
Miłego pierwszego dnia wiosny!!!!!!!!!!!!1

dziękuję wzajemnie.:):):)
kalyna napisał(a):
ja też :D

widzę, że wakacje się psiakowi udały :)

:):) chyba tak.:D

a filmiku nikt nie ogląda ? :p

Posted

Aleksandra95 napisał(a):

a filmiku nikt nie ogląda ? :p

a ja oglądałam :)
i widzę jaki szał, że psiaki wodę znalazły... widać musiały z niej skorzystać.. chyba za ciepło im było :lol: