sabusia Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ukończyłam liceum ogólne (bez matury) czy są jakieś szkoły lub kursy które mogę zrobić aby pracować przy zwierzętach ? np treser psów? czy wymagane są studia? są jakieś studium policealne kursy? Quote
gacia2 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 W Katowicach jest studium i tu nie jest potrzebna matura :) Quote
Rafafal125 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 w zeszłym roku (2009) były organizowane różnego rodzaju darmowe kursy tresera psów z tym ze trzeba było mieć jakiekolwiek doświadczenie z pracy z czworonogami. W tym roku może tez by coś było... Quote
sabusia Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 a gdzie te kursy tresury były? a gdzieś bliżej jakies studium? np słyszałam że jest coś takiego jak technik hodowca koni 2 letnie studium ale nie mogę znależć gdzie Quote
Rafafal125 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 [url]http://www.szkolnictwo.pl/szukaj,technik_hodowca_koni[/url] nie wiem czy to coś pomoże... najlepiej by było jak byś sie zdecydowała co dokładnie chcesz robić bo pojęcie "praca z zwierzętami" jest bardzo szerokie. Zastanów sie czy chcesz tresować(w kierunku dogoterapii, psa myśliwskiego, towarzyszącego, przewodnika itd itp ) hodować (link powyżej), leczyć (widziałem policealne studium weterynaryjne dwu letnie a tam nie trzeba matury) , pielęgnować (są kursy strzyżenia psów), ratować (czyli pomoc w jakimś schronisku, pożytecznie spędzać czas na tym forum itd) Jest wiele metod, zastanów sie w czym sobie najlepiej poradzisz i gdzie będziesz mogła realizować swoje plany a nie gdzie najwygodniej i najłatwiej ;) pozdrawiam Quote
Rafafal125 Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 darmowe szkolenie psów na różnych kierunkach było w Katowicach Quote
Recommended Posts