malku Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Bishi prosi o dom. Jest młoda ciałem i duchem, piękna, duża, łagodna, z Poznania - zdjęcie zamieszczę wieczorem, kiedy będę mogła po nią jechać. Sprawa jest pilna i delikatna. Dotychczasowi właściciele z powodów osobistych i lokalowych nie mogą/nie zajmują się psem jak należy i po interwencji znajomych zdecydowali się oddać psa. Biedna wycierpiała się mocno, pozostawiona samej sobie w mieszkaniu, wyprowadzana średnio raz na 12 godzin, czasem nawet rzadziej, pozbawiona kontaktu z żywą duszą (a wychowała się z dwójką małych dzieci) i trudno mi nawet myśleć o tym jaka jest zdezorientowana i... w ogóle nieszczęśliwa. Zaoferowałam jej dom tymczasowy, ale niestety długo nie może u mnie zostać - Jamila nie akceptuje innych psów na swoim terytorium, na szczęście dla Bishi jest na wywczasach i mogłam ruszyć z misją... W dodatku ja pracując jestem w stanie zapewnić jej więcej, lecz nadal minimum tego, czego jej tak brakowało przez dłuuuugi czas. Sprawa pilna - chciałabym znaleźć suce kochający dom. Jak pisałam, zdjęcie i dodatkowe informacje zamieszczę wieczorem. Quote
malku Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Obiecane zdjęcie. Z różnych powodów nie udało mi się zamieścić go wcześniej. Suka jest cudowna. Mądra, reaguje na wszystkie podstawowe komendy, bezproblemowa na spacerach - zero agresji, ładnie chodzi na smyczy. Jest świetnym psem dla dzieci - wychowała się z dwójką maluchów, a mój syn szaleje z nią po prostu. Jest pogodna, sympatyczna, inteligentna, czuła, spragniona towarzystwa. Mąż wszedł do sklepu, ja zostałam z psem na zewnątrz - nie chciała się ruszyć dopóki nie wyszedł. Pierwszej nocy była dosyć pobudzona i czujna, dzisiejszą przespała spokojnie. Bishi jest duża i silna, świetnie skacze. Pilnuje się na spacerze, spuszczona ze smyczy przybiega na każde zawołanie. Psy spokojnie ignoruje, nawet warczące i odganiające ją przy obwąchiwaniu kajtki, chociaż pewnie znalazłby się kumpel, z którym by się bawiła. Poszukuję usilnie i bardzo chciałabym szybko znaleźć dla niej dom na zawsze, już czuję z jej strony przywiązanie i denerwuję się uciekającym czasem, którego nie mogę jej zagwarantować zbyt wiele... [IMG]http://img816.imageshack.us/img816/6818/bishi.jpg[/IMG] Quote
malku Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Mimo braku odzewu z dogomanii, suka jest już w swoim nowym domu, z czego się bardzo cieszę. Quote
conceited Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 malku napisał(a):Mimo braku odzewu z dogomanii, suka jest już w swoim nowym domu, z czego się bardzo cieszę. wspaniale :) Quote
malku Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 To znaczy, że została adoptowana - DS. Mieszka pod Poznaniem ze swoimi nowymi ulubieńcami ludzkimi i świnką morską. Z informacji, które otrzymuję mogę stwierdzić, że zaadaptowała się błyskawicznie, a z filmów i relacji tuszę, że jest szczęśliwa. Oby tak było zawsze. Będę pilnować.... :) Quote
Recommended Posts