Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wczoraj byłyśmy z Jolą (inspektor TOZ, nieobecna na dogo) na wizycie poadopcyjnej. W ubiegłym roku zakładałam tutaj wątek suczki - Kory mieszkającej na działce z dziećmi - pieskiem i suczką. Kora znalazła super dom w łKielcach, piesek Maniuś w Koszalinia, a suczka została adoptowana na wieś. Gdy ja tam zawoziłysmy , to wszystko wyglądało ok. Zadnego łańcucha, malutka miała mieszkac w domu itd. Podpisałysmy umowę adopcyjną...
Pojechałysmy tam wczoraj. Na podwórku przykute krowimy łańcuchami w rożnych miejscach trzy psy!!!! EW tym "nasza" suczka! :angryy: Upał straszny, wody zero (bo wychlapuje...). Zabrałyśmy sunię z łańcucha, do samochodu i do Ostrowca. Oczywiście pojedziemy na ta wieś za 2 tyg, żeby sprawdzić, czy warunki tamtych psów polepszyły się... Kolejny przykład, że psow na wieś się nie oddaje! :angryy::angryy::angryy:

Tekst do ogłoszeń Biry:
Bira to ok. 2 letnia suczka, śliczna, o aksamitnej, czarnej sierści i bursztynowych oczkach. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, z aktualną książeczką zdrowia. Jest zdrowa. Pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość i nie szczeka w domu. Na spacerach aktywna. Lubi biegać, tarzać się, kopać doły i ganiać z innymi psami. Bira jest psem po przejściach, stąd też jest mocno lękliwa! Potrzebuje czasu, aby przyzwyczaić się do nowego człowieka i otoczenia. To typ psa jednego człowieka, jest bardzo wierna i mocno się przywiązuje. Szuka na prawdę odpowiedzialnego domu, który pokocha ja taką jaka jest! Kontakt Agnieszka Zajączkowska, tel 177884627, kom. 696798846

Edited by iwop
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oto pierwsze zdjęcia Biry (takie imię robocze, bo żadnego jej nie dali...). Jest przytulaśna, ale wystarczy podnieść ręke a przypłaszcza się i z podkulonym ogonkiem ucieka w krzaki... Miała juz raz podobno szczeniaki. Jak Jola wróci z urlopu to bedziemy ją steryliować...

Na razie boi się aparatu...

• 2 weeks later...
Posted

Sunia jest po prostu przesłodka, przecudna i doskonale chodzi na smyczy... Nic nie pisałam, bo moja łacia jest bardzo chora na serce i bardzo mnie to absorbuje...

Sunia została odrobaczona, w przyszłym tygodniu szczepienia i mozemy ją ogłaszać. Porobie jakies ładne zdjęcia. Oczywiście musimy ja "ciachnąć" tylko, że w taki upał to nie wiem czy bezpieczne...

Posted

Bira ma sie świetnie! To wspaniały, kontaktowy pies! Dzisiaj porobie jej zdjecia i zabiorę sie za ogłoszenia.
Umówimy ja tez na sterylkę. Jak ktos może i ma ochote dołożyć sie do sterylki i szczepień to bardzo proszę....:oops:

Posted

Czy mogę kogoś prosić o banerek....?
Jezeli ktos może dołożyć sie do sterylki i szczepień, to będziemy z Jola wdzięczne...
Dzień przed odebraniem Biry zrobilam bazarek na biednego Rufika, nie wiedziałam, że będziemy mieć nowy płatny tymczas... Zapraszam więc na mój nowy bazarek, który otwieram jutro :)

Posted

Zaraz zaproszę Ra_dunię, może cioteczka poratuje Birę banerkiem, robi je ekspresowo i są całkiem, całkiem!!!

Już za miesiąc będę w Polsce, czy ciotka Iwop nie miałaby czasu wybrać się do Mielca?:)

Posted

Jej...co my przez Birę wczoraj przeszłysmy :( Zaczęło grzmieć a ona najwyraźniej boi sie burzy... Wdrapała się po siatce jak kto i zwiała do lasu... Szukania było na kilka godzin. W końcu zareagowała na mój głos i cała zadowolona wyszła z krzkó, nieopodal w lasu... Miałam ochote ją zadusić, ale dostała wielki kawał kiełbasy. Chociaż nazwałam ja małpa i szczurzycą! (pieszczotliwie nazywam ją Myszką)

Posted

Dużo psiaków boi się burzy, mój na szczęście nie. A Reno2001 zna jakąś psią terapię na zmniejszanie strachu u zwierząt i stosowała ją u któregoś ze swoich psiaków, efekty były nawet spore:)
A zdjęcia uśmiechniętej Biry są zachwycające. Czy ogłaszałyście ją już gdzieś?

Posted

tylko, że ja nie mogę żadnego zdjęcia Biry skopiować. Nie wiem dlaczego. W ogóle nie chce zapisywać mi się jako jpg...

Trochę pokombinuję z print screenem ;) i paintem ;) i postaram się zrobić alternatywną wersję...

proszę bardzo: