iwop Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 (edited) Wczoraj byłyśmy z Jolą (inspektor TOZ, nieobecna na dogo) na wizycie poadopcyjnej. W ubiegłym roku zakładałam tutaj wątek suczki - Kory mieszkającej na działce z dziećmi - pieskiem i suczką. Kora znalazła super dom w łKielcach, piesek Maniuś w Koszalinia, a suczka została adoptowana na wieś. Gdy ja tam zawoziłysmy , to wszystko wyglądało ok. Zadnego łańcucha, malutka miała mieszkac w domu itd. Podpisałysmy umowę adopcyjną... Pojechałysmy tam wczoraj. Na podwórku przykute krowimy łańcuchami w rożnych miejscach trzy psy!!!! EW tym "nasza" suczka! :angryy: Upał straszny, wody zero (bo wychlapuje...). Zabrałyśmy sunię z łańcucha, do samochodu i do Ostrowca. Oczywiście pojedziemy na ta wieś za 2 tyg, żeby sprawdzić, czy warunki tamtych psów polepszyły się... Kolejny przykład, że psow na wieś się nie oddaje! :angryy::angryy::angryy:Tekst do ogłoszeń Biry:Bira to ok. 2 letnia suczka, śliczna, o aksamitnej, czarnej sierści i bursztynowych oczkach. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, z aktualną książeczką zdrowia. Jest zdrowa. Pięknie chodzi na smyczy, zachowuje czystość i nie szczeka w domu. Na spacerach aktywna. Lubi biegać, tarzać się, kopać doły i ganiać z innymi psami. Bira jest psem po przejściach, stąd też jest mocno lękliwa! Potrzebuje czasu, aby przyzwyczaić się do nowego człowieka i otoczenia. To typ psa jednego człowieka, jest bardzo wierna i mocno się przywiązuje. Szuka na prawdę odpowiedzialnego domu, który pokocha ja taką jaka jest! Kontakt Agnieszka Zajączkowska, tel 177884627, kom. 696798846 Edited January 11, 2013 by iwop Quote
iwop Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Oto pierwsze zdjęcia Biry (takie imię robocze, bo żadnego jej nie dali...). Jest przytulaśna, ale wystarczy podnieść ręke a przypłaszcza się i z podkulonym ogonkiem ucieka w krzaki... Miała juz raz podobno szczeniaki. Jak Jola wróci z urlopu to bedziemy ją steryliować... Na razie boi się aparatu... Quote
agusiazet Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Jest śliczna, dajcie znać jeśli trzeba dołożyć się do sterylki i pomóc w ogłoszeniach!!! Quote
agusiazet Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 I co taka cisza u malej? Iwop pewnie nie może wejść na Dogo:( Quote
BasiaD Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 Bira wskakuj na poczatek przypominać o sobie cioteczkom... Quote
iwop Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Sunia jest po prostu przesłodka, przecudna i doskonale chodzi na smyczy... Nic nie pisałam, bo moja łacia jest bardzo chora na serce i bardzo mnie to absorbuje... Sunia została odrobaczona, w przyszłym tygodniu szczepienia i mozemy ją ogłaszać. Porobie jakies ładne zdjęcia. Oczywiście musimy ja "ciachnąć" tylko, że w taki upał to nie wiem czy bezpieczne... Quote
iwop Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Bira ma sie świetnie! To wspaniały, kontaktowy pies! Dzisiaj porobie jej zdjecia i zabiorę sie za ogłoszenia. Umówimy ja tez na sterylkę. Jak ktos może i ma ochote dołożyć sie do sterylki i szczepień to bardzo proszę....:oops: Quote
agusiazet Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Iwop, w sprawie sterylki napisz do akcja sterylizacja i Kundelkowej Skarbonki. Ja mogę dorzucić 50 zł:) Quote
iwop Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Czy mogę kogoś prosić o banerek....? Jezeli ktos może dołożyć sie do sterylki i szczepień, to będziemy z Jola wdzięczne... Dzień przed odebraniem Biry zrobilam bazarek na biednego Rufika, nie wiedziałam, że będziemy mieć nowy płatny tymczas... Zapraszam więc na mój nowy bazarek, który otwieram jutro :) Quote
agusiazet Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Zaraz zaproszę Ra_dunię, może cioteczka poratuje Birę banerkiem, robi je ekspresowo i są całkiem, całkiem!!! Już za miesiąc będę w Polsce, czy ciotka Iwop nie miałaby czasu wybrać się do Mielca?:) Quote
agusiazet Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Kundelkowa Skarbonka wysłała na Twoje konto iwop, 50 zł wsparcia na sterylkę Biry!!! Quote
iwop Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Dziekuję bardzo w imieniu Biry :loveu: :loveu: Quote
iwop Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Jej...co my przez Birę wczoraj przeszłysmy :( Zaczęło grzmieć a ona najwyraźniej boi sie burzy... Wdrapała się po siatce jak kto i zwiała do lasu... Szukania było na kilka godzin. W końcu zareagowała na mój głos i cała zadowolona wyszła z krzkó, nieopodal w lasu... Miałam ochote ją zadusić, ale dostała wielki kawał kiełbasy. Chociaż nazwałam ja małpa i szczurzycą! (pieszczotliwie nazywam ją Myszką) Quote
agusiazet Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Dużo psiaków boi się burzy, mój na szczęście nie. A Reno2001 zna jakąś psią terapię na zmniejszanie strachu u zwierząt i stosowała ją u któregoś ze swoich psiaków, efekty były nawet spore:) A zdjęcia uśmiechniętej Biry są zachwycające. Czy ogłaszałyście ją już gdzieś? Quote
Ra_dunia Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 banerek: Co prawda taki bez Biry, ale może przez to więcej osób zwróci na niego uwagę. Quote
agusiazet Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Strasznie przygnębiający, ale może zadziała na psychikę. Może niech Iwop napisze, czy może być! Quote
Ra_dunia Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 tylko, że ja nie mogę żadnego zdjęcia Biry skopiować. Nie wiem dlaczego. W ogóle nie chce zapisywać mi się jako jpg... Trochę pokombinuję z print screenem ;) i paintem ;) i postaram się zrobić alternatywną wersję... proszę bardzo: Quote
iwop Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 ojej... oba ładne! Pierwszy wstrząsający, wykorzystam drugi, gdzie widac jej sliczną buzię! Ra_dunia:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts