Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak sobie myślałam nad takim tematem... Na forum o yoreczkach jest mnóstwo forumowiczów i ich piesków. Mam taką propozycję , żeby w jednym miejscu zgromadzić listę psiaków i suczek. Każdy forumowicz przedstawi swojego psiaka i doda jedną fotkę...

Prosimy nie komentować!

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Imię: Toffi
Właścicielka: marlena924
Data urodzin: 20.02.05
Jest moim pieskiem od dnia: Trzeciego kwietnia 2005
Czasem nazywany: Toffifee, Toffisiek, Toffciu, Tofficzek, Toffik, Toffiś, Niuniuś, Pchełka...
Ulubione zabawki: Lubi się bawić wszystkim :lol: Najbardziej to chyba piłeczką, sznureczkiem, dumowymi zabawkami, maskotkami, zakrętkami od napojów no i patyczkami na dworze.
Czworonożny przyjaciele: Ma ich wiele :p Najbardziej lubi się bawić z pieskami o podobnej wielkości :P Nie lubi i nie akceptuje dużo większych psów...
Kąpiele: Regularne, zazwyczaj co tydzień, w sobotę.
Co lubi: Uwielbia spacerki, wypady na działkę, uwielbia patrzeć przez okno, szaleć, biegać i bawić się. Lubi poprzytulać się do swojej pańci, ale też jej podokuczać, na przykład przez ciągnięcie za nogawki od spodni :P
Foteczka:

Posted

Imię:Figa
pancia: Monika (figusia)
urodziła się 23października 2005:p
Jest u nas odkąd skończyła 8 tygodni:p
Uwielbia sikać w domu;) na szczęście coraz rzadziej, lizać pancię, być głaskana, ścigać się z moim synem i ukrywać przed córką:razz: Nie lubi za to mojego jedzenia (ciekawe dlaczego:razz: ) i nie lubi jak ją głaskają obcy ludzie (to nasza wspólna cecha):p
A tak wygląda teraz jak ma 6 miesięcy:

Posted

Imię: Lilu
Właścicielka: Luiza z Ząbek (koło Warszawy)
Data urodzin: lilpiec 2005
Jest moim pieskiem od dnia: wrzesień 2005
Czasem nazywana: Liluszka, Lilucha, Lutka, Lucia, Laleczka,
Ulubione zabawki: mała gumowa piłeczka, kostka czekoladowa, pluszowe misie, lniany sznurek z supłami, ręka pana, ucho pani....
Czworonożny przyjaciele: niwiele tego :shake:, suczka sąsiadów podobna do wilka, pinczerek Lolek - rówieśnik, Tay - Husky teściowej,
Kąpiele: co tydzień najczęściej w sobotę.
Co lubi: Wszystko co da się zjeśc a najbardziej zupkę gotowaną przez Pancię, spacerki, aportować patyk, biegać za motylami, muszkami, ptaszkami itd, obcych ludzi :shake:, chodzić bez smyczy, wylegiwać się pod kołdrą, kurze łapki itd....
Czego nie lubi: CZESANIA, kąpieli, kitki na głowie, chodzenia na smyczy, pedigree pala, podawnia leków, jazdy samochodem w dzień (to dziwne bo lubi nocą, lekceważenia, zaglądania do mordy itd....
Jaka jest: spokojna ale bardzo radosna, prawie nie szczeka, nigdy nikogo nie ugryzla i nie okazała żadnej agresji, małe dzieci omija szerokim łukiem ale starsze uwielbia, zostając w domu (codziennie na około 6 h) śpi i nie awanturuje się a jak wracamy do domu - radości nie ma końca.
Foteczka:

ps. Pomysł jest super, wpisujcie swoje pieski...

Posted

Imię: Tofik
Płec: piesek
Właścicielka: ja:multi: - Julita
ur. 01.05.2004
jest z nami od: 19 czerwca 2004r
czasem nazywany: Tofiś, Toficzek, Pufcio, Księciunio
ulubione zabawki: Wszystkie :evil_lol: najbardziej lubi sznurek do przeciagania oraz myszki którym wyciąga piszczałki z dupek a potem je juz olewa jak nie piszczą :lol:
Przyjaciele: Najbardziej lubi bawic sie z ludzmi odkąd po wyprowadzce (jej) stracił swoją ukochaną przyjaciółkę Westi
Co lubi: Uwielbia długie spacerki, bieganie po lesie,tarzanie się w śniegu lub piasku, wylegiwanie się na balkonie, obgryzanie patyczków, bieganie za piłeczką, lubi też masaże po pleckach i tulenie do panci oraz jazdę autem z głową w nawiewie lub za oknem :diabloti:

Imię: Tola
ur.20.06.2005r
Płec: suczka
Właścicielka : też ja - Julita :cool3:
jest z nami od: 26 sierpnia 2005r
czasem nazywana: Tolusia, Toleczka, Tolunia-lalunia, Kwiatuszek, Pufcio
ulubione zabawki: Wszystkie :evil_lol: Najbardziej lubi piłeczki wszelkiego rodzaju - piszczace, turkoczace itp.
Przyjaciele: Wszystkie pieski dookoła są jej przyjaciółmi- małe, średnie, duże - kocha wszystkie pieski i z każdym chętnie się bawi
co lubi: długie spacerki, bieganie po lasku, aportowanie kijeczków i piłeczek, gryzienie kijeczków, zabawy z pieskami, poznawanie nowych piesków, bieganie po przeszkodach, przytulaski do panci i buziaczki

Posted

Imię: Molly
Właścicielka: Natalia(nataliyka)
ur. 12 stycznia 2006
jest ze mną od: 11 lutego 2006
czasem nazywana: Demolka,Gałgan:eviltong:,Molisia,Moleczka,Molunia,Molasek
ulubione zabawki: pluszowa zeberka na sznurku,kapeć mojej siostry,puste rolki po papierze toaletowym,mój długopis
Przyjaciele: jak na razie żadnych:-( boi sie wszystkich psów niezależnie od ich wielkości,pomijam Johara(10-letni mieszaniec),bo wprawdzie Molly chetnie by się z nim pobawiła,ale on jakoś za nia nie przepada
Lubi: dawać i otrzymywać słodkie buziaczki,polować na kwiatki i biegać z maskotką w zębach
Jaka jest: diabełek z miną aniołka,mała terrorystka i ogólnie zakapior taki,że trudno opisać,a przy tym słodziutka pieszczocha,która ciągle pakuje się na kolanka i rozdaje hojnie buziaki(zwyklę po jej powitaniach musze czyścić okularki,bo takie zaślinione,że nic nie widać;))

Posted

Imię : Jackie AKSEDI
Urodzona : 03.09.2005
Pańcia : Beata
Nazywana inaczej: Jacklina,Jacklinka ,Budzia,Śmietnik:lol:
Lubi : Jeść,Dokuczać Daisulce ,Rozrabiać ,Tapete z dużego pokoju:evil_lol:,chodzić na spacery
Foto:

Posted

Imię: Ramzes
Data Urodzin: 29.04.2005
Waga: ok. 1,70
Właścicielka: Weronika (nikusia ;) )
Inaczej nazywany: Rami, Ramiś, Ramisiaki :eviltong: , Ramzesicho, Ramisiaczek, Śmierdzielek :evil_lol: (przed kąpielą, chociaż wcale wtedy nie śmierdzi :) ), Kocio - szczególnie jak łazi po parapetach :evil_lol:
Ulubione zabawki: Wszystko w zasięgu mordulka :mad: :lol:
Kąpiele: Co tydzień
Co lubi: Łatwiej by było czego nie lubi ;)
Foto:

Posted

Imię: Bajka
Właścicielka:
Olciaa
Data urodzenia: 14.01.2005r.
Jest u mnie od: 26.02.2005r.
Waga: 3,3kg
Często nazywana także: Baja, Bajcia, Bajuś, Bajulencja, Bajtuś, Pysio, Słoneczko, Kufcia, Mandaryneczka, Zołza, Zmora, Zgred :lol:
Ulubione zabawki/zabawy: Ma obsesje na punkcie piłki tenisowej, lubi też sznur i piszczącego kurczaka. Uwielbia "domowe" zabawki tzn. zakrętki od butelek, butelki, folię, reklamówki, zatyczki, pudełka itd. Lubi zabawy w aportowanie i gonitwy.
Co lubi: najbardziej swojego pana. Ale oprócz: resztę swojego "państwa", spanie w łóżku, pod kołdrą oraz na ubraniach, spacery, jedzenie kurczka z ryżem i marchewką,pieszczoty i zabawy, wyglanie przez ono i wszczynanie alrmów przy najmniejszym śladzie zycia na podwórku, prawienie jej komplementów,dominowanie nad nami ;), nieposłuszeństwo wobec nas ;) i oczywiście GOŚCI.

Posted

Imię: Megi :p
Pańcia: Justyna (Megula)
Urodzona: 22 października 2005.
Waga: 2,8 kg.
Inaczej nazywana: Megusia, Megula, Moda :)
Lubi: Uciekac pańci, gryźć, zjadać surowe warzywa, przytulac się, gonić muchę i inne owady, i oczywiście wszystkie inne pieski.
A tak ogólnie to Megi jest kochana, ale złośliwa :p
Foteczka:

Posted

Imię: Tiko :loveu:
Własciciel: madziulka
Urodzony: sierpień 2005
Inaczej nazywany: Tiniu,Tisiu ,Tisiek
Lubi: wszystkie zwierzęta duże i małe ,dzieci i ich szalone pomysły:evil_lol: ,maskotki ,kosci -zabawki no i spacerki oczywiscie:multi:
A tak ogólnie Tiko jest bardzo przyjacielski ,cichy a zarazem wesoły ,wszędzie węszący dobrą zabawę :lol:

Posted

Imię: Melinda
ur.06.11.2005r
Płec: suczka
Właścicielka : Marta;)
jest z nami od: 28 listopada 2005r
czasem nazywana: Melinda, Mela,Pesteczka(bo oczka smiecznie mruzy),Melucha jak wstepuje w nia:diabloti:
ulubione zabawki: Wszystkie :evil_lol: ale najbardziej lubi kraść skarpetki, a takze rozne kostki ,maskotki
Przyjaciele: Jej ukochany Ginus bo bardzo za nim teskni i jej przyjacile Jogus mojej siostry(yoreczek)a takze uwielbia zaczepiac wszystkie psiaki na spacerze a i gołebie (uwilbia na nie patrzec :evil_lol: ale chyba najchetniej by je zjadła)
co lubi: długie spacerki,zabawy na swiezym powietrzu,uwielbia swoje psie przedszkoel bo tam sie wybawi za wszystkei czasy,uwiebia swoja pancie a takze to co lubi najbardziej to jak sie otwiera lodówke i czeka...az cos dostanie, moze byc serek zółty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a tu Mela odpoczywa ale cały czas obserwuje co sie dzieje za dworze

Imię: Gino
ur.06.10.2005r
Płec: piesek
Właścicielka : tez Marta;)
czasem nazywana: Gino,Ginus,chudzilelec:cool3:
ulubione zabawki: Wszystkie :evil_lol: ale najbardziej lubi kraść skarpetki,wraz z Mela a takze rozne kostki ,maskotki
Przyjaciele: Jego ukochana Melucha bo bardzo za nią teskni i jego przyjacile Jogus mojej siostry(yoreczek)a takze gołebie i wszystkie suczki na spacerze:loveu:
co lubi: długie spacerki,zabawy na swiezym powietrzu,uwielbia swoje psie przedszkole bo tam sie wybawi za wszystkei czasy,uwiebia swoja pancie a takze to co lubi najbardziej to jak sie otwiera lodówke i czeka...az cos dostanie, moze byc serek zółty:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: albo szyneczkaa tazke uwielbia denerwowac Melinde i podkradac jej kostki

Posted

Imię: Miki
Właścicielka: Magdalena
Urodzony: 28 maja 2004r.
Jest ze mną od: 18 lipca 2004r.
Waga: 2,7kg
Inaczej nazywany: Majk, Majka, Majeczka, Żaba, Lalka
Ulubione zabawki: Gumowa kaczka, piłka z frędzlami, zamknięta butelka (najlepszy koreczek:lol:), moje pluszowe misie:evil_lol:
Co lubi: Zabawe, zabawe i jeszcze raz zabawe.... on moze tak bez konca:lol:; oczywiscie dzialka i dluugie spacerki z kolegami; gotowane jedzonko, swoje kabanosy i paseczki z kurczaka lub wołowiny
Nie lubi: jeść suchej karmy:diabloti:
Ogólnie: Mały rozrabiaka (zresztą od szczeniaka:loveu:), nic nie umknie jego uwadze, od kiedy nauczył się szczekać "mówi" nam co się dzieje za oknem:evil_lol:.
Fotki:

Posted

Imie: Agnes Astro,Gumisia
Płec: sunia
Data ur. 28,08,2004
Waga: 2,20kg
Własciciel: edyta
Innaczej nazywana: Guncia,Guziałka
Co lubi i jak jest: uwielbia sie całowac i jest bardzo niesmiała,jak sie czegos boi albo wstydzi to robi ciałkiem mopa przy posadzce i ja froteruje.Ulubienica swojego Pana :-)

Posted

Imie: Decoris Heartbreaker
Płec: facecik
Data ur: 12,01,2006
Waga: 2,0kg :-D
Własciciel: Edyta
Innaczej nazywany: Hatti Matata,Hatek,Grubcio
Co lubi i jaki jest: najbardziej kocha jesc,potem jest pancia która mu to jesc podaje.Jest bardzo wesoły i towarzyski.Niczego sie nie boi.Najlepsza zabawa to odgryzanie kabli od komputerka,albo testowanie zebami panci nowego telefonu.Pozatym umie bardzo dobrze grac na Panci uczuciach i wykorzystuje to jak tylko moze ;-)

Posted

Imie: Miami Izoflex-Midi
Płec: sunia
Data ur: 28,06,2005
Waga: 2,1kg
Własciciel: szczesliwie znów ja,Edyta
Innaczej nazywana: Mimka,Minka,kiedys Czarne Mambito
Co lubi i jak jest: Lubi pancie i podróze z nia.Pozatym jej 2 bogiem sa wszelkiej masci piłeczki.Jest odwazna i bardzo lubi sie tulic :-)Moja najukochansza Rybka

Posted

Imie: Feti
Płec: Sunia
Data ur: 01,06,2004
Waga: 2,65kg
Własciciel: Edyta,ale Fetis mieszka teraz z moja mama
Co lubi i jak jest: lubi jesc i uwielbia inne pieski i zabawy z nimi.Nigdy nie ma dosc.Pozatym to rozrabiak i wszystkie awarie w domu typu papier toaletowy rozciagniety po całym domu albo ziemia z kwiatków na perskich dywanach to napewno Feti własnie.Wieczne dziecko i mam nadzieje ze nigdy nie dorosnie

Posted

Imię: Tuptuś
Właśicielka: burchardt ( Kasia )
Data urodzin: 01.02.2006
Jest moi pieskiem: od 20 kwietnia 2006
Czasem nazywany: Tupkiem, Frędzlem
Ulubione zabawki: gumowy kaczor, sznurek z supełkami, pluszowy mikołajek
Przyjaciele: brak, dopiero za tydzień kończy kwarantannę
Co lubi: szalone zabawy z córką, spać pod fotelem, głaskanie po brzuszku.
Czego nie lubi: weterynarza, suchej karmy, zabiegów pielęgnacyjnych

Pozdrowienia

• 2 weeks later...
Posted

Imię: Leeloo(czyt. Lilu)
Właścielka: Pingwinek=] / czyli Ela :eviltong:
Data urodzin: 11 marca 2006 r.
Jest moi pieskiem: od 7 maja :lol:
Waga: 1,4 kg :loveu:
Czasem nazywany:
Liluś, Piąty Element, kotku :evil_lol:itp.
Ulubione zabawki: jej przytulanka czyli Pinguś :loveu:, gumowy prosiaczkopiesek który tak fajnie piszczy gdy sie go ugryzie :p, wszelkiego rodzaju butelki plastikowe :lol: od najmniejszych do takich baniaków pustych 5-litrowych :diabloti:, oprócz tego no to oczywiście malutkie grzechotki :lol:
Przyjaciele: brak, nie zna jeszcze żadnych piesków, bo jest jeszcze za mała i nie może, dopiero na początku czerwca będzie z nią można wychodzić na ziemie, na dwór :eviltong:
Co lubi: głaskanie po brzuszku.zabaawyy :multi:, spanie u stóp i na kolankach, gdy do domu schodzą sie goście, lubi najgorszy pasztet czyli Lider Szajs :lol:(daliśmy jej ze względu na radę hodowcy :)) , no i lubi nas podgryzać co coraz bardziej boli :shake:
Czego nie lubi: czesania, mycia oczków, i kokardek na głowce, obroży smyczy i wszystko co niby ją trzyma na uwięzi :angryy:
Fotka:

Posted

Imię : Linda
Właścicielka : Martyna2006/Martyna
Data ur.: 24.01.2002
Jest moim pieskiem od: 30 kwietnia
Waga : 2,6 #loveu
Czasem nazywana : Lindzia,Lindziol,Linkoln :P
Ulubione zabawki : Nie ma :P
Przyjaciele : Oj duzo ich :]
Co lubi: Głaskanie po brzuchu,spacerki, gotowana marchewke,saszetki,Royalka ale tylko z marchewka:)
Foteczka:

Posted

Imię: Yogi(czytaj Jogi)
Właścicielka: Magda
Data urodzin: 20.12.2005r.
Jest moim pieskiem od dnia: Od lutego (feri zimowych)2006roku.
Czasem nazywany: Joguś,Jogunia,Jorgi,Jogas,Jogulancik,Joga
Ulubione zabawki: kostka,buteleczka,piłka,pluszaczek,bucik....Niestety uwielbia kraść kapcie...:p
Czworonożny przyjaciele: Yogi jest bardzo towarzyskim i odważnympieskiem skąd zna przeróżnych piesiów nawet duzych...
Kąpiele: Najczęściej kompiemy go co 2 tygodnie.Nielubi zbytnio się kąpać
Co lubi: Uwielbia spacerki, wypady na działkę, uwielbia patrzeć przez okno, szaleć, biegać i bawić się. Lubi poprzytulać się do swojej pańci,bardzo lubi wskakiwać na łóżko gdzie z zawsze się do mnie iprzytula,lubi dostawać smakołyki
Foteczka: koło naszego postu;)

Posted

[quote name='madziulka']Imię: Tiko :loveu:
Własciciel: madziulka- czyli Magda
Urodzony: sierpień 2005
Waga: 4 kg
Inaczej nazywany: Tiniu,Tisiu ,Tisiek
Lubi: wszystkie zwierzęta duże i małe ,dzieci i ich szalone pomysły:evil_lol: ,maskotki ,kosci -zabawki no i spacerki oczywiscie:multi:
A tak ogólnie Tiko jest bardzo przyjacielski ,cichy a zarazem wesoły ,wszędzie węszący dobrą zabawę :lol:
Foteczka:
Witam cię bardzo serdecznie madziu;) .Ja niedawno zalogowałam się na tym forum.Mam yorka 5 miesięcznego ,ma na imię Jogi.Bardzo prosze cie abyś na 3 stronie odpisała mi na moje pytanie:p Czekam na odp.

Posted

Imie: Lucky (czyt. Laki)
Rasa: York of course :P
Właściciel: Jaaaaaaaaa!!!! (Jaloszka ;))
Opis: Lucky to barzdo ruchliwy i enegriczny piesek :D:D:D a poza tym koffffffany :) bardzo kofffffffany :) uwielbia długie spacerki, psie smakołyki, zabawy z piłką i innymi głupotami :D:D:D biegać po ogródku i wogóle biegać :D:D:D ogólnie mógłby całymi dniami przesiadywać na dworku ;)
Wygląd: widać na zdjąteczku :D:D:D:D
Przyjaciele: Azor (kundelek) , Diesel (owczarek kaukaski), Chrupek (świnka morska), Max (foksterer), Pedros (pekinczyk), Daisy (York) i chyba to wszyscy ;)

No to o moim pieseczku :* a tu zdjątka :)

Lucky w ogródku :) ;)

I tu też :)