Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nie ma 100 procent pewnosci ale słyszałam dzis od rodziny, ze ten psiak poszedł dzis do domku na Bzie. Znam ludzi trochę.
Oni krzywdy nie zrobią żadnemu zwierzakowi, ale poszedł na bank do budy. Nie powiem , zeby było idealnie, ale jedyne co, to z głodu nie umrze. Jesli go zabrali to jedynie do kojca. Sa tam trzy psy, jednego maja z Rybnika i chcą go oddac, bo w nocy wyje.Drugi siedzi non stop w klacie.Jest tylko po to żeby szczekał, nigdy nie wychodzi pobiegac :shake:

nie mam pewnosci czy to ci sami.Oby jednak lepiej nie. Na co psu więzienie...
Jakis gadatliwy ideał mógłby sobie zobaczyc jak chce.

To tyle.

Posted

monika55 napisał(a):
Oj niedobrze by bylo. Musze to sprawdzic.

było by fajnie, ludzie nie są zli, ale mają typowe staroswieckie podejscie do psów:/
Dominika nie moge podawac oficjalnie danych...

Posted

mmmm.... szkoda.
staroświeckie podejście do psów... masakra. Kiedyś czytałam o czymś takim artykuł i normalnie szok... ludźie bardziej zacofani niż średniowiecze, uwiązują psa od szczeniaka myśląc że w ten sposób będzie bardziej pilnował swojego terenu, biją psa kijem po przednich łapach (co jest POTWORNIE bolesne) aby był bardziej cięty na sąsiadów... można by duzo wymieniać... mam nadzieje że naszego malucha nie spotka taki los!

Posted

dominika_06 napisał(a):
mmmm.... szkoda.
staroświeckie podejście do psów... masakra. Kiedyś czytałam o czymś takim artykuł i normalnie szok... ludźie bardziej zacofani niż średniowiecze, uwiązują psa od szczeniaka myśląc że w ten sposób będzie bardziej pilnował swojego terenu, biją psa kijem po przednich łapach (co jest POTWORNIE bolesne) aby był bardziej cięty na sąsiadów... można by duzo wymieniać... mam nadzieje że naszego malucha nie spotka taki los!

oj no az tacy to nie są:) .Mają tylko głupie podejscie trzymania psa bez przerwy w kojcu a ciekawe czy miło by było by gdyby oni tam tak siedzieli całe życie. Nie uderza psa i nie zagłodzą, ale napewno dom nie jest idealny pies nie ma wogóle wolnosci. Ja nie rozumiem po co komu pies sidzący w kojcu. Chyba lepiej założyc sobie alarm.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Z tymi danymi to jest tak, że ich nie mozna podawac.
Nie ma na takich bata, skoro nikt poza schroniskiem nie ma prawa ludzi kontrolowac.W końcu po co, pies ma dom...ast to to nie jest, nie zmarznie...