shanti Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Bazyl się męczy, futra to on ma mnóstwo.:shake: Quote
agrabcia Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Jeśli coś więcej juz o nim wiecie to piszcie, na dniach zrobie mu troche ogłoszeń Quote
wilczek007 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 ja nie ma 100 procent pewnosci ale słyszałam dzis od rodziny, ze ten psiak poszedł dzis do domku na Bzie. Znam ludzi trochę. Oni krzywdy nie zrobią żadnemu zwierzakowi, ale poszedł na bank do budy. Nie powiem , zeby było idealnie, ale jedyne co, to z głodu nie umrze. Jesli go zabrali to jedynie do kojca. Sa tam trzy psy, jednego maja z Rybnika i chcą go oddac, bo w nocy wyje.Drugi siedzi non stop w klacie.Jest tylko po to żeby szczekał, nigdy nie wychodzi pobiegac :shake: nie mam pewnosci czy to ci sami.Oby jednak lepiej nie. Na co psu więzienie... Jakis gadatliwy ideał mógłby sobie zobaczyc jak chce. To tyle. Quote
monika55 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Oj niedobrze by bylo. Musze to sprawdzic. Quote
dominika_06 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 zabrali go na Bzie??? tak? a gdzie dokładnie??? Quote
wilczek007 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 monika55 napisał(a):Oj niedobrze by bylo. Musze to sprawdzic. było by fajnie, ludzie nie są zli, ale mają typowe staroswieckie podejscie do psów:/ Dominika nie moge podawac oficjalnie danych... Quote
dominika_06 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 mmmm.... szkoda. staroświeckie podejście do psów... masakra. Kiedyś czytałam o czymś takim artykuł i normalnie szok... ludźie bardziej zacofani niż średniowiecze, uwiązują psa od szczeniaka myśląc że w ten sposób będzie bardziej pilnował swojego terenu, biją psa kijem po przednich łapach (co jest POTWORNIE bolesne) aby był bardziej cięty na sąsiadów... można by duzo wymieniać... mam nadzieje że naszego malucha nie spotka taki los! Quote
agrabcia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 On do domu poszedł? Jeśli to taka rodzina jak pisze Wilczek to napewno trzeba sprawdzić Quote
wilczek007 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 dominika_06 napisał(a):mmmm.... szkoda. staroświeckie podejście do psów... masakra. Kiedyś czytałam o czymś takim artykuł i normalnie szok... ludźie bardziej zacofani niż średniowiecze, uwiązują psa od szczeniaka myśląc że w ten sposób będzie bardziej pilnował swojego terenu, biją psa kijem po przednich łapach (co jest POTWORNIE bolesne) aby był bardziej cięty na sąsiadów... można by duzo wymieniać... mam nadzieje że naszego malucha nie spotka taki los! oj no az tacy to nie są:) .Mają tylko głupie podejscie trzymania psa bez przerwy w kojcu a ciekawe czy miło by było by gdyby oni tam tak siedzieli całe życie. Nie uderza psa i nie zagłodzą, ale napewno dom nie jest idealny pies nie ma wogóle wolnosci. Ja nie rozumiem po co komu pies sidzący w kojcu. Chyba lepiej założyc sobie alarm. Quote
dominika_06 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 nooo... trzeba to sprawdzić bo jeszcze jest kwestia w jaki warunkach trzymany jest pies. w sensie w jakim kojcu czy sklejka z desek i drudów kolczastych czy duza i porządna buda Quote
wilczek007 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 a jednak mam nadzieje ze nie jest znów az tak zle... Quote
wilczek007 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 no tak, chyba sie nie dowiem, ale skoro nikt nic nie pisze, to wydaje mi sie ze dom nie taki znów zły jak z opowiadań.Akurat by było fajnie. Quote
wilczek007 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 no to co?Ma on ten dom czy nie?... Quote
wilczek007 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ONek siedzi całe życie w kojcu i ani myślą go wypuscic na spacer, bo i po co. Znajoma tam bywa.No ale ma jakis tam dach nad głową, jakieś żarcie i moze sobie poszczekać. Quote
dominika_06 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 co!? co to za ludzie!!! gdzie oni miszkają!?! Quote
wilczek007 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Z tymi danymi to jest tak, że ich nie mozna podawac. Nie ma na takich bata, skoro nikt poza schroniskiem nie ma prawa ludzi kontrolowac.W końcu po co, pies ma dom...ast to to nie jest, nie zmarznie... Quote
dominika_06 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 a ma on chociaz jaką budkę, coś ciepłego w środku i najważniejsze-coś w misce??? Quote
wilczek007 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 tak, budke ma, klatkę też. Wiesz co, postaram sie tam jakos z ta znajoma zajechac.Nic więcej nie mogę... Quote
dominika_06 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 mam nadzieję że psiak nie spaczył jeszcze sobie charakteru... dzięki że pojedziesz, będe spokojniejsza o psiaka ;) Quote
wilczek007 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 nie nie, słyszałam że jest kochanym psem...tylko szkoda go tam... Quote
Recommended Posts