Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ula_cz żle słuchałaś-Mówiłam ,że kastrowłam u nas w SOKÓŁCE (nie mieszkam w białymstoku) swojego kota i mam niedobre doświadczenie bo i tak wet w Białymstoku poprawiał;dr Rudobielska wyciągnęła kłąb nici.Dziewczyny zanim zaczniecie na kimś psy wieszać to skonfrontujcie z zainteresowanym.Nie rzucam propozycji przyjęcia na DT ot,tak sobie.Nie mam 5lat.Pomagam zwierzętom ok.25lat i nie robie sobie z tego żartów.Wiele z was ma mniej lat niż ja walczę z bezdomnością zwierząt i okrucieństwem wobec naszych braci mniejszych.Zaczynałam gdy jeszcze nie było żadnych organizacji poza TOZ-em,który wtedy słabo działał.nikt nie myslał o bazarkach,deklaracjach,aukcjach na allegro z prostej przyczyny-kto miał wtedy internet czy komputer w domu?-nikt z nas.Robiłam to za własne pieniądze.Zresztą robię to nadal.

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przypomniałam sobie,ze pisałam przecież zapytanie o hotelik,w którym można by było umieścić Kubę do czasu rozwiązania problemu i też nie dostałam odpowiedzi.Prosiłam o nr tel do szybszego kontaktu i tez zero reakcji. może teraz dostanę odpowiedz.

Posted

[quote name='Asencja']Hallo dalej zero odpowiedzi?!!

Calkowicie Ciebie rozumiem. Mam nadzieję i wierzę, że to bedzie tutaj wyjasnione. Ale też serdeczna prośba do Ciebie. Nie tylko o jeszcze chwilę cierpliwości, ale i nie stzrelanie post pod postem. Nie tylko dlatego, ze regulamin zabrania. Naprawdę nikt nie siedzi 24 godziny przy komputerze. Niektórzy maja taka możliwość np tylko w pracy. Ten Świat jest taki dziwny, że ludzie niektózy wyjeżdżają na weekendy, a nawet wakacje. Tak więc poganianie mija się z celem. Nie wspomnę że może być z deczka denerwujące dla innych obserwatorów wątku.

Widzę, ze chcesz dla psiaka dobrze. Poczekaj jeszcze chwilę. Też zadałam pytania i czekam na odpowiedzi. Np czy była rozmowa ze SzczepoNem będącym ze Śląska w sprawie transportu. Samo nie przyleci. Spokojnie czekamy na odpowiedzi które mam nadzieję się pojawią.

I taka porada, posty można edytować i dopisywać jak się coś przypomni, skorzystaj z tego.

Posted

ok,przepraszam ale co tu kryć mam parę latek na karku i nie jestem tak obeznzna z internetem i komputerem jak wy,młodzi.Zresztą mam z nim do czynienia dopiero jakieś 5-6lat a bliżej to tak trzeci rok.Nie znam różnych sposobów i nie mam umiejętności -tylko to co sama gdzies wyczytałam i jakoś udało mi się to pojąć.Jeszcze raz WIELKIE SORRY!!

Posted

Asencja napisał(a):
ok,przepraszam ale co tu kryć mam parę latek na karku i nie jestem tak obeznzna z internetem i komputerem jak wy,młodzi.Zresztą mam z nim do czynienia dopiero jakieś 5-6lat a bliżej to tak trzeci rok.Nie znam różnych sposobów i nie mam umiejętności -tylko to co sama gdzies wyczytałam i jakoś udało mi się to pojąć.Jeszcze raz WIELKIE SORRY!!

Nie ma sprawy masz prawo nie widzieć. I nie ma to nic wspólnego z wiekiem. Zdziwiłabyś się gdybyś wiedziała ile ja mam lat :)

Posted

Asencja jeśli źle zrozumiałam to przepraszam, ja zrozumiałam że jeśli psiak będzie schorowany to może być problem, ale że z kastracja problemu nie będzie w Sokółce, jeśli źle zrozumiałam to przepraszam. Ja już się nie odzywałam bo mówiłam, że jeśli została już kwestia tylko dogrania transportu to będzie lepiej jak dogadacie się z Cockermaniaczką bo dodatkowy pośrednik w tym momencie jest niepotrzebny, a co do pytań w związku z Kubą to niestety nie odpowiem bo nie znam psa. Pozdrawiam

Posted

OK, przyjęte.Co do Kuby to ja też go nie znam temu pytałam o jego zachowania.Jedyną odpowiedz jaką otrzymałam brzmiała:.."najwyżej da się do auta kaganiec jak będzie za dużo fikał"Ponieważ prowadzę DT dla psów i kotów,(mam też swoje prywatne zwierzaczki) i chcę żeby był on dobrym miejscem pobytu dla skrzywdzonych już i tak biedaków ,dlatego staram się z góry wyeliminować pewne rzeczy bo niespodzianki i tak zawsze się zdarzają.W przypadku Kuby najrozsądniejszym wyjściem jest kastracja-zmniejsza ryzyko chęci dominacji co w przypadku jamnikowatych często ma miejsce.Niestety Cocermaniaczka nie uznaje widocznie kompromisów i woli narzekać.A przecież tu nie chodzi o nią tylko o psa.

Posted

Sorki bardzo ale nie mam dostepu do neta obecnie w domu;/
Nie wiem za ile bede miec na stale znowu.
Pisalam-pies nie bedzie wykastrowany przed tymczasem.Nie ma na to kasy a dwa ze wlascicielka nie pokryje tego zabiegu a psa jak zabierac od niej to na stale i tyle.Nie moge cudowac bo babka nie jest normalna i sytuacja nie jest z nia prosta.
Nie znam psa na tyle zeby powiedziec jak sie bedzie zachowywal do innych psow...
Jak pojde do baby to mi psa wcisnie na sile i bede musiala z nim wyjsc.I moze ktos mi wytlumaczy gdzie mam go dac?Jak bym mogla to bym go wziela do domu-niestety 2 swoje psy i rodzice wykluczaja taki manewr.
Prosilam o namiary na szczepona?Nie moge go znalezc na dogo(wyskakuje ze zly nick wpisuje??)
Kontakt jest w kazdym jednym ogloszeniu-moj tel 602302140.
Pozatym Asencja napisals jasno-bez kastracji psa nie wezmiesz;/
Wiec zrozumialam ze trzeba szukac gdzies indziej tymczasu.
Ja rozumiem ze mozna dac psa na hotel ale ciekawe kto potem za to zaplaci.Na watek malo kto zaglada,deklaracji moze sie uzbiera 100 cos zl jak pytalam.
A gdzie reszta?
Ja chwilowo nie pracuje,nie stac mnie na zadluzenie sie.
Fundacja z czestochowy tez jak widac nie badzo sie zaangazowala w sprawe kubusia ;/
Sama jedna mam wszystko organizowac;/
Z rodziny mojego faceta jedna dziewczyna sie o niego ludzi pyta ale tez ciezko bo wakacje,bo wyjjazd etc;/
Ja samemu malo co zdzialam;/
Nie wiem zero odzewu jest z ogloszen ostatnio:(
Ani jednego telefonu;/
Moze trzeba by tresc zmienic:(

Baba ostatnio znow dzwonila i strarszyla ze psa uspi.Moja mama ja uspokajala ze szukam mu domu i probuje cos dzialac ale baba niecierpliwa jak cholera;/

Posted

[quote name='Cockermaniaczka'][...]
Prosilam o namiary na szczepona? Nie moge go znalezc na dogo(wyskakuje ze zly nick wpisuje??)
[...]

To powtórzę mój post 67 w którym pisałam
http://www.dogomania.pl/threads/188280-Skazany-na-%C5%9Amierc-jamnik!!!SZUKAMY-TRANSPORTU-CZESTOCHOWA-BIALYSTOK!!!PILNIE!!!?p=14974023#post14974023

[quote name='Isadora7']SzczeponN woził mi już jamniki. Solidny, polecam. Ma wątek na transportowym tylko że lepiej dzwonić niż pisać telefon w pierwszym poscie.

Wątek: http://www.dogomania.pl/threads/136862-Oferta-transportu-zwierzak%C3%B3w-okolice-Katowic-ca%C5%82a-Polska-za-zwrot-koszt%C3%B3w-paliwa

następne posty potwierdzają rekomendacje SzczepoNa - nie zostały zauważone :(

Posted

Cockermaniaczka napisał(a):
Kubus jutro albo pojutrze jedzie do nowego domku!!!
Sama go zawioze wiec zobacze warunki;D
Ale sie ciesze;D

A coś więcej o domku, to coś nowego zupełnie?

Posted

Nie takiego nowego;D
Kobitka juz kiedys dzwonila ale mieli sie namyslic:)
No i dzisiaj dali odpowiedz.
Domek super,duzy ogrod,bez innych psow i malych dzieciakow:)
Mieli kiedys identycznego psa,prawie siostre kubusia,nawet jedna osoba z ich rodziny pomylila kubusia z tym poprzednim psem jak zobaczyli go na zdjeciach :)
Lepiej byc chyba nie moglo:)

Posted

Trzymam kciuki za udaną wyprawę. Sprawdź tylko czy w ogrodzie nie ma zadbanych iglaków.
Jeżeli wcześniej mieli sunię to mogli o tym nie pomyśleć.

Posted

Kubus w nowym domku:)
ludzie fantastyczni,milosc od pierwszego wejrzenia do psiaka:)
kubus byl bardzo grzeczny w autku,wiekszosc czasu patrzyl na mnie i sie usmiechal:P
w nowym domku ma do dyspozycji ogrod,sad na spacery i wszystkie lozka ktore zwiedzil odrazu;p
mysle ze dobrze trafil:)
mam fotke z nowa pancia ale padam juz wiec wkleje jutro:)

Posted

Dzwonilam jak tam sie ma urwis i jetem w szoku:)
Ten pies chyba wyczul ze to TEN dom:D
Chodzi za Pania Agnieszka jak cien,jest bardzo grzeczny:)
Wszystkich wita buziakami.
Byl wczoraj na lakach,wybiegal sie za wszystkie czasy;D
Pieknie wraca na zawolanie.
W domu bardzo grzeczny.
Okazuje sie ze kotow wogole nie goni(jest jeden kot w domu)i sie z nim dogadal kuba bez najmniejszego problemu:)
Spi na lozku jak to na jamnika przystalo;p
Pieknie sygnalizuje potrzeby:)
Powoli uczy sie gdzie jest ogrodek i dom:)
Nie ciagnie az tak na smyczy jak to mi opowiadala poprzednia wlascicielka:p

Generalnie jest fantastycznie:megagrin::iloveyou::sweetCyb: