Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malagos napisał(a):
Pojechał.
Do osoby pracującej w naszym urzędzie gminy, którą znam dobre 15 lat.
Decyzja przemyślana, wszystko przygotowane. Jedynie problem moze być przy poznaniu z psem, który jest juz 2 lata.... W razie czego Dyzio wraca.

Malagos, mam nadzieję, że nie wróci..
Dyzio chyba jest dość zgodny z innymi psami? Napisz proszę jutro jak minęło zapoznanie i czy ew. "lody" zostały przełamane?
A może po prostu wcale ich nie będzie?

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rano zajrzałam do pokoju Uli i zapytałam o Dyzia...
Dyzio wył całą noc. A że pies Uli ma skłonności do wycia też, wyli obaj.
Warczeli na siebie okropnie, ale są rozdzieleni.
Dyzia wzięły dzieci (szkoła podstawowa) na spacer na smyczy i DYZIO SZEDŁ JAKBY NIC INNEGO NIE ROBIŁ całe życie. Dzieci są nim zachwycone i pomysłem mamy, ze przywiozła im takiego fajnego psiaka. Dostał obiad i ślicznie zjadł. Rano dziś była bułka z mlekiem (prosto od krowy), bo powiedziałm Uli, ze u mnie takie małe śniadanko dostawał.
Zamykany jest na trochę w kojcu, by nie uciekł i się przyzwyczaił.
Ula twierdzi, że będzie dobrze.
Wierzę Uli.

Posted

musi być dobrze.takie Dyzie strasznie warczą , ale potem fajne z nich kolegi;-)
mój prywatny Dyzio też jest z gatunku napoleonków-nadmuchuje sie i szczerzy a potem wiuuu-powietrze schodzi

• 4 weeks later...
Posted

Śpieszę do=nieść, że Dyzio zadomowił sie zupełnie. Dziadka nie słucha, pana nie słucha, kocha za to 10-letnią Olę. Z podwórka nie ucieka, chodzi luzem. Urszula bardzo jest z niego zadowolona :)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Malagos - super wieści :)
Bardzo się cieszę, że historia Dyzia znalazła tak szczęśliwe zakończenie!

Ps. I jeszcze raz - sorry...

Dorotka, jak zwykle, dobrze mówi :lol:.
Też tak myślę.

Małgoś, dobrze, że to nie ja dzisiaj rano jechałam do Ciebie, bo miałabyś nowego psa.
W lesie biegał pies ( lub sunia) wielkości mojej Soni ( więc średniak) w łaty , w typie psów myśliwskich. Ten las jest jakiś pechowy.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Malagos - super wieści :)
Bardzo się cieszę, że historia Dyzia znalazła tak szczęśliwe zakończenie!

Ps. I jeszcze raz - sorry...

Nie ma za co, oby nie częściej :)
A te Twoje suweniry (chrupiące) robią furorę, cała rodzina wcina :)

• 4 weeks later...
Posted

Uprzejmie donoszę, ze Dyzio ma się świetnie.
Pozwala się wozić nawet w wózeczku dla lalek, bo tak pokochał Olę.
Bardzo mi sie miło słucha, gdy Urszula tak o nim opowiada, ze aż się gęba śmieje!

Posted

Ewa, musiałabym podjechać do Uli, nie bardzo mam kiedy. Ale dziś tez opowiadała o Dyziu - przy okazji zakupy środka od kleszczy dla obu psiaków.

Posted

Mam nadzieję, że on dupkę w domku grzeje, a nie w tę okropną pogodę na dworze?
O zdjęciach to tak wspomniałam jakbyś przy okazji była, albo koleżanka zrobiła. Miło byłoby zobaczyć ten piękny słodki pycholek. Jednak dobrze, że zabrałam Dyziaczka z tego lasu :lol:

• 4 months later...
Posted

Wszystko gra. Poza 8-letnia Olą Dyzio świata nie widzi :) Pomrukuje, pochrząkuje jak tylko rano ją zobaczy. Z psem rezydentem nie pogodził się, ale jak tamten jest spuszczany z łańcucha,, Dyzio idzie do domu na noc.

Posted

malagos napisał(a):
Wszystko gra. Poza 8-letnia Olą Dyzio świata nie widzi :) Pomrukuje, pochrząkuje jak tylko rano ją zobaczy. Z psem rezydentem nie pogodził się, ale jak tamten jest spuszczany z łańcucha,, Dyzio idzie do domu na noc.

I niech tak zostanie. Bardzo się cieszę, że go wtedy z tej drogi zgarnęłyśmy i dzięki Tobie udało się poprawić jego los.

• 11 months later...
Posted

Pozdrowienie do Dyzia! Gospodarz całą gębą, a jako domowy piesek z niego się zrobił :) śpi na fotelu i wychodzi na smyczy, o ile idą na spacer gdzieś dalej :)
a ja też z tego korzystam, bo czasem dostanę od jego pani 10 jajek, a jak pytam o cenę, to słyszę "no coś ty, to od Dyzia "