Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ode mnie do Makowa droga biegnie przez las, 15 km bez domostw. Świetne miejsce na porzucenie psa, stąd była u nas sunia ze szczeniakami, Dalia wyrzucona w worku, spaniel... Teraz siedział tam przy drodze psiak, mały, jamnikowaty, z długą sierścią.
Jest u mnie w kojcu. A właściwie to chodzi sobie po terenie luzem. A właściwie to siedzi pod bramą... i czeka.
Jest rewelacyjny! Od razu pokazuje brzuszek, podchodzi na przygietych łapkach prosząc o pieszczotki. Zjadł ładnie miseczkę chrupek i popił wodą. Na koty, które chyba specjalnie usiadły przed domem i patrzyły na nowego, nie zwrócił uwagi. Z suczkami się obwąchał i wrócił pod bramę...
Dyzio to pogodny i grzeczny piesek. Waży 7 kg. Jest posłuszny, lubo dzieci, inne psy i nie zwraca uwagi na koty.
Ma nie więcej niż 2 lata.

kontakt:
domalagos@gmail.com
692 781 745

Uploaded with ImageShack.us

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Abrakadabra']Małgosia, a czy żeberka ma w porządku?[/QUOTE]
Żeberka ma najzupełniej w porządku. Wszystko ma w porządku.
Sołtysów nie rozważam, znam tych ludzi i nie przypuszczam, zęby wiedzieli, do kogo pies należy.
Ale teraz Tomek tworzy ogłoszenie ze zdjęciem "Ten piesek został znaleziony na Tysiaclatce w niedzielę, 27 czerwca. Cały i zdrowy czeka na swojego właściciela w Gabinecie Weterynaryjnym w..." - jutro pojedziemy we dwoje i porozwieszamy na drzewach przy szosie do Makowa.
Apetyt mu dopisuje, je szybko i wylizuje miskę. W nocy zamknęłam do do Soni, bo Tomek miał 2 zgłoszenie nocne i otwierał bramę. Po resztkach słomy na sierści mozna sie domyslić, ze razem spali w budzie.

Posted

[quote name='karolina_g_k']"Co robi pies sam w lesie?"
Pies sam w lesie czeka aż przyjadą ciotki i zabiorą go do Malagos ;)

Jakbyś tam Cioteczko była ;).

Fajnie wygląda Dyziulek słodziak na tym zdjęciu z Borysiakiem w głębi. Borysek trochę z boku przygląda się nowemu i myśli sobie............................następny niskopodłogowy do kolekcji :evil_lol:.
Ale Dyzio to super milusiński pies :lol:.

Posted

To nie jest psiak wywalony z samochodu. Inna sprawa,że właściciel, który pozwala na to żeby pies biegał
po drodze to ....

Posted

Powiesiliśmy ogłoszenia ze zdjęciem w 5 miejscach, tak jadąc od Makowa zaraz za tym zakładem produkującym palety az do 2 kierunkowskazów na Budzyno. duże, wyraźne, widac z szosy. W miedzyczasie przebiegł nam przed samochodem pies, a inny szedł po polu przy szosie.
to tylko trzeba pomyśleć, co robimy, jak własciciel się nie zgłosi.

Jo37, ta droga przez las, tzw. Tysiąclatka jest znana z porzuconych psów, także cholera wie, czy to porzucony ies, czy tylko wyszedł na spacer ze wsi za lasem.

Posted

Na wsiach one w wiekszości tak biegaja, albo wisza na lańcuchach przypiete do budy.
W zeszym roku jak wyciagalam z nory sunie ze szczeniakami to prawie pod kola wszedl mi maly rudy kundelek.
Wysiadlam, zaczelam glaskac, przylecial 10 letni chlopiec i mówi "on tak sobie biega, on jest niezniszczalny, juz dwa razy wpadl pod samochód i nic mu sie nie stalo, a w zeszlym tygodniu to i traktor go przejechal a on zyje".........
Zrobilam uświadamiajaca pogawedke tylko nie sadze, że to cos dalo.

Posted

Jo, może on i ma dom, ale ja nie zasnęłabym tej nocy, gdybym go tam zostawiła. To był środek lasu, a on na tych swoich krótkich łapkach.....................:-(. Poza tym samochody tam jeżdżą jak po autostradzie....................
Dyziek i tak mi się śni..................zakochałam się w nim :loveu:.
Jeśli nie znajdzie się jego dom, to poszukamy mu lepszego :lol:

Posted

Dyzio się zadomowił, ale nie chodzi za mną jak kazdy znajduś - ma swoje scieżki i tylko czasem podejdzie sie pomiziać. siedzi w cieniu, ma bardzo gęste futro , a tu upał jak diabli.

Posted

Jak to dobrze, że Dyzio może poznać co to są ludzkie ręce, które przytulą, a nie uderzą.
Dyzio to super piesek, do takiego spokojnego domku z ogródkiem, gdzie będzie w swoim tempie maszerował, a jak będzie chciał pieszczot to zawsze je znajdzie u swego ludzia.