Jump to content
Dogomania

*LAKI* - młody, kochany LABRADOR -ma wspanialy DOM dzięki Basi&Barni!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Przedstawiam Wam cudnego Lotara.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Ten piękny, biszkoptowy labrador trafił do schroniska z interwencji 13 czerwca 2010.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]To jeszcze dzieciak, ma zaledwie 1,5 roku.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Jest wesoły, rozbrykany, ciągle chciałby się bawić :)[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]W boksie jest z razem z owczarkiem niemieckim i żyje z Nim w zgodzie.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Do ludzi bardzo otwarty, przyjacielski, kochany.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Mamy nadzieję, że liczba 13 przyniesie Mu szczęście :)[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Nie dość, że trafił do schroniska trzynastego, to w dodatku ma numer 1313[/FONT]

[FONT=Courier New][FONT=Comic Sans MS]namiary[/FONT][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]514 77 00 23[/FONT]

Posted

Dodaj go szybko na labradory.info i napisz pw do BasiaiBarni z prośba o szybką pomoc, bo ona pomaga labkom a ten jest młody i niekastrowany, więc... uchronić go trzeba na cito od pseudo!

Posted

Dokładnie tak - obawy jak najbardziej słuszne i dotyczą także dogo.
Wydaje mi się, że ogłaszanie schroniskowych psów które są bardzo w typie rasy powinno byćc z namiarem na wolontariusza a nie bezpośrednio na schron.
Schroniska , wiadomo wydają kazdemu kto się zgłosi i nie wszystkie kastrują choć takie psy powinni w pierwszej kolejności.
I w ten sposób możemy zrobic psiakom niedźwiedzią przysługę a zupełnie realną pseudo i handlarzom...

Posted

To się dopiero nazywa ekspres!!

Dostałam właśnie wiadomośc, że Lotar pojechał do nowego Domu, do Rudy Śląskiej, do Dziewczyny z forum o labradorach!!! :) :) :)

Cudnie!

Posted

[quote name='taks']Dokładnie tak - obawy jak najbardziej słuszne i dotyczą także dogo.
Wydaje mi się, że ogłaszanie schroniskowych psów które są bardzo w typie rasy powinno byćc z namiarem na wolontariusza a nie bezpośrednio na schron.
Schroniska , wiadomo wydają kazdemu kto się zgłosi i nie wszystkie kastrują choć takie psy powinni w pierwszej kolejności.
I w ten sposób możemy zrobic psiakom niedźwiedzią przysługę a zupełnie realną pseudo i handlarzom...[/QUOTE]
W takich wypadkach często pisałam robiąc ogłoszenia, że pies zostanie wydany tylko po kastracji i że jest ona warunkiem adopcji. Było tak z jednym z bernardynów, z dobermanem itd.

Posted

Psiak jest u mnie na DT , z obiecujacym widokiem na DS . Jednak najpierw trzeba go przygotowac do adopcji , musimy wyleczyc jego pysk , mam juz masci, zostal zaszczepiony zalozono mu ksiazeczke zdrowia, troche go odkarmimy .
To totalny wariat , ma adhd jak nic :-) Ciezka dzis noc bedzie :-)

Musze go pozradnie wybiegac , aha i psiak ma max rok , max , wet nawet okreslil go na 8 miesiecy .

Posted

O rany, to namieszałam trochę...

Ale cieszę się bardzo, że jest u Ciebie.

Dostałam informację, ze pojechał do Rudy Śląskiej, myślałam, ze do DS

Posted

Spokojnie , DT ,czy DS wazne ,ze pseudo odpada.

Nazwalam go Laki , bo przyprowadzony zostal 13 czerwca , ma numer schroniskowy 1313 wiec przwdziwy z niego szczesciarz :-)
Ma co chwile biegunki , co 2 godziny z nim chodze , podalam mu lek od weterynarz ,no jakby co to nocka nie przespana :-P

Posted

No to akurat norma w każdym chyba schronisku które karmi gotowanym (czyli też chyba w każdym) bo psy są nieprzyzwyczajone a on nie miał się czasu przyzwyczaić. Za dzień- dwa samo przejdzie.

Imię to nawet dobrze, że zmieniłaś bo to i tak jest tylko wymyślane na potrzeby adopcji i on na nie nie reaguje.
A faktycznie Laki to on jest:) Jak tylko usłyszałam od kierownika nr 1313 to już wiedziałam, że on musi mieć szczęście.

Posted

Na imie reaguje idealnie , Laki i juz :-) ide teraz spac ,bo jutro moj Barni ma operacje ,ale jakby kupala zrobila Lakus to sie posprzata , ogolnie Laki to wymoczek ,ktora ciagle chce byc glaskany, rany przemyte, uchole mascia potraktowane i do spania :-)

a oto zdjecia Lakiego .

uszczesliwi pewna rodzinke jestem tego pewna, bo to chlopak dorastajacy, hormony, najgorszy czas na wychowanie , ale jest mega inteligentny , nie leniwy tylko niedouczony co wolno ,a co nie , wszystko w swoim czasie :-)

Posted

Noc nie byla taka zla, pobudka tylko o 2: 30 na kupala sraczkowatego , Laki ladnie mi zasygnalizowal ,ze mu sie chce , wskakujac na lozko i sapiac
Wiec zrobilam kurs po osiedlu w pizamie

Pozniej wskoczyl smierdzielek ( bo jeszcze nie kapany jest) na lozko i chcial sprowokowac Saszora do zabaw , wszystko fajnie tylko dlaczego o 3 w nocy

Gdy kolejny raz przywolalam go do porzadku odkrylam ,ze mam drugiego "plecaka" w domu po Nelly .

Laki - plecak

Wszystko fajnie ,ale kolega jeszcze sie nie kapal i ten smrod uspil mnie na dlugo

Rano spacerek i normalna kupencja

Teraz dopiero zauwazylam ,jaki duzy i powazny jest moj synus Szaszorkowaty

Laki go nakrecal ,a ten wymownie mu tylko "powiedzial" - Chlopcze idz sie poloz i daj ludziom zyc

Troche jestem zawiedziona, bo zakupilam 4 gryzaki a ten nie ruszyl ani jednego

Dostal na imie LAKI - reaguje wysmienicie , 13 czerwca przyjety do schroniska, numer schroniskowy 1313 - wiec szczesciarz pelna gemba :-)

Posted

Miło z Jego strony, że sygnalizuje potrzebę wyjścia - biedak, pewnie miał kiedyś dom....

Jejku, jak dobrze, że jest już u Ciebie, bo z taką ilościa energii w schroniskowym boksie czuł się pewnie fatalnie.

Kurcze kiepsko wygląda ten Jego pycholek...wiesz, co się stało?
To pogryzienia?
Tak próbuję się dopatrzeć na tych wcześniejszych zdjęciach, które były robione niedługo po przybyciu do schroniska - ma na nich tez coś pod tym prawym oczkiem, ale wydaje mi się, że teraz bardziej zaognione

Posted

Po spacerku juz, kupal normalny , zadowolony labrador- wybiegany labrador :tak:

Kto ma pilke ten ma wladze :jupi:

Kiedys bede mial taka swoja wlasna :tak:

Pozyczysz , choc na chwilke ? ;)

Miejski Chillout rotfl

Posted

Chlopaki wrocili z poltoragodzinnego spaceru , wyszaleli sie , Laki posluszny krejzol
Dzis juz mniejsze adhd - wybiegany na maxa

Kocha pilke i aportowanie to zdecydowanie cos na czym mozna skupic jego uwage .
Wraca na zawolanie , pozniej dostaje smakolyka - chlopak sie uczy
Szybko sie "podnieca" zabawami, pieszczotami i zachowuje sie jak slon w skladzie porcelany

Wielki szczenior z potezna glowa i wielkimi lapami , ma takie ciapowate ruchy, sika jak dziewczynka i robi ladne kupale juz

Na chwile obecna podczas tego entuzjazmu zabaw lubi sobie pomamlac moje rece- nie jest delikatny ,ale robi to jak typowy szczenior bardzo nieporadnie , zaraz zabieram rece i koncze zabawe ,az sie uspokoi , a jak mam pod reka gryzaka wkladam mu do pyska i zachwalam ,ze teraz se moze mamlac

Wielki pieszczoch ,ktory nie jest swiadomy swojego ogromu i duzych pazurow

ogolnie pies jest swietny

Jezeli chodzi o mordke to nadal jest jakby pofaldowana przez strupki ,ale cudow nie ma i przez dwa dni nic sie nie zmieni, choc jest zdecydowanie lepiej, juz zuszkiem nie cierpi ,bo regularnie je smaruje mascia . Ale chlopak jest bajeczny i nowy Ds bedzie mial fajnego psiaka :-)