Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SuperGosia napisał(a):
Na wystawe maja wstep TYLKO psy ujete w katalogu. "Przemycajac" psa na wystawe i piszac o tym na forum dajecie "przyklad" handlarzom, ktorzy potem petaja sie po terenie wystaw ze swoimi - nierzadko chorymi - zwierzetami.
Dlatego zakaz wpuszczania psow nie zgloszonych na wystawe powinien byc bezwzglednie egzekwowany przez kazdy oddzial. Nie ma - usmiechne sie do pana/i i wejde z dwoma psami zamiast jednego :shake: Kazdy pies powinien miec zaswiadczenie o stanie zdrowia od weta (co kosztuje).
Ja juz przerabialam chorobe przywleczona z wystawy (a dwom kolezankom pochorowaly sie psy w domach bezposrednio po wystawach), czego innym nie zycze. Nie ma znaczenia, ze Wasz pies jest akurat zdrowy - handlarz powie to samo, dlatego jestem za egzekwowaniem tego przepisu bez zadnych wyjatkow.

Ja się przyznam, że na dwie wystawy wprowadziłam niezgłoszone szczenię bo nie miałam z kim go zostawić... Szczenię było w wieku 4 i 5 m-cy ale miałam oczywiście dla niego na wszelki wypadek zaświadczenie od weta oraz książeczkę zdrowia ze szczepieniami... Jeżeli chodzi o przemycanie niezgłoszonych psów tak sobie aby pobyły na wystawie to jestem temu przeciwna ale w przypadku kiedy wystawiam jednego psa a z drugim nie mam co zrobić to nie widzę innego wyjścia i zabieram... Na szczęście teraz będę miała problem z głowy bo mała kończy 6 m-cy i będę mogła obie zgłaszać:lol:

Posted

Dinusia napisał(a):
niestety na ta wystwae wpuszczaja wszystkie psy i nawet ksiazeczek nie sprawdzaja... :(

Bardzo niefajnie :shake: Ciekawe, co w potwierdzeniu zgloszenia napisza odnosnie wymagan, co do wejscia na teren wystawy - ale pewnie to, co zwykle sie pisze. A z egzekwowaniem, to juz inna parafia... A potem dotychczas zdrowe psy choruja po wystawach :angryy:

Posted

Mi w Katowicach przy wejściu sprawdzali potwierdzenie i zaświadczenie zdrowia od weta a nie sprawdzali szczepienia na wściekliznę w książeczce. Natomiast w Opolu sprawdzali tylko szczepienie na wściekliznę w książeczce, byłam zdziwiona bo nie sprawdzali potwierdzenia, dopiero przy odbiorze katalogu pokazałam czyli mogłbym wprowadzić niezgłoszone psy byle tylko miały szczepienie w książeczce...

Posted

Na 8 wystaw nie sprawdzano nam dokumentow tylko jeden raz. I na tej wlasnie wystawie widzialam beztrosko spacerujacego po hali handlarza ze szczeniakem (dogowatym) na rekach :angryy:
Nota bene, na Litwie, jakos "przemycili" szczeniaka, ktory - na moje oko - mial nuzenca :angryy: :angryy: :angryy: Lysial i caly pysk mial obsypany. Ucieklismy w poplochu na drugi koniec hali. Dodam, iz byl to raczej piesek rasowy :-(

Posted

SuperGosia napisał(a):
Mamy juz potwierdzenie :multi:
Ale numeru to juz nie przyslali, choc zaplacone daaawno :shake:

Ja też już wczoraj dostałam potwierdzenie z tym, że na jamniczą klubówkę i również bez numerków... Pisze tylko, że zgłoszone i opłacone mam dwa psy...

Posted

Ja tez mam juz potwierdzenie i także bez numerku. Czy w rejestracji trzeba byc w tym czasie co jest zaznaczone czyli od chyba 8.30 do 9.30 a jak ktoś sie spoźni to nie będzie juz można się zgłosić po swój numerek.

Posted

Nam tez tak powiedzieli ;) ja jzu sie nie moge doczekac ale sie strasznie boje... co to bedzie jak zle ustawie psa albo nie bede wiedziala co robic? brr...

Posted

Dinusia napisał(a):
Nam tez tak powiedzieli ;) ja jzu sie nie moge doczekac ale sie strasznie boje... co to bedzie jak zle ustawie psa albo nie bede wiedziala co robic? brr...

Jak nie będziesz wiedziała, sędzia Ci podpowie ;)

Posted

Gosia gratulacje :buzi: nie ma to jak udany debiut ;) opowiadaj jak było! jak Sonia zareagowała na tyle psów? :)

ja ze swojej strony proszę o staweczkę beagli :)

Posted

Fortek nie miał wielkiej konkurencji, był jeszcze jeden wyżeł węgierski - suczka Zorza. Była to nasza pierwsza wystawa. Zdobył ocene doskonałą z lokata pierwsza (był jedynym psem węgrem), Zwyciestwo Młodzieży i Zwyciestwo Rasy (czy jakos tak nie pamietam) pokonując starsza od siebie suczkę.

Posted

sylrwia napisał(a):
Fortek nie miał wielkiej konkurencji, był jeszcze jeden wyżeł węgierski - suczka Zorza. Była to nasza pierwsza wystawa. Zdobył ocene doskonałą z lokata pierwsza (był jedynym psem węgrem), Zwyciestwo Młodzieży i Zwyciestwo Rasy (czy jakos tak nie pamietam) pokonując starsza od siebie suczkę.

to nie byle co tylko piękne osiągnięcia :) Brawo! Uwielbiam wegierskie wyzly.. :loveu:

Posted

sylrwia napisał(a):

Widziałam GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi:

Zapraszam do galerii Bigoska wstawiłam juz część zdjęć z wystawy

Posted

Dziękuję za gratulacje i sama gratuluję innym zwyciezcom! :)

Beagle:

Psy - szczeniaki

BAFFI Markowa Zagroda

psy - młodzieży

GRAND Połkrza

psy - pośrednia

EMORLEN IMPERIAL of Tragband

HOTSHOT Xandrina

psy - otwarta

DAVIDOV ENGLISH Matricaria

HARLEY Dwa Gangi

psy - użytkowa