minia7 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 Sznupek czeka w schronie. Dzisiaj mam zamiar doprowadzić go do wizualnego porządku :) Jakby co to dzwońcie Quote
malawaszka Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 minia7 napisał(a):Sznupek czeka w schronie. Dzisiaj mam zamiar doprowadzić go do wizualnego porządku :) Jakby co to dzwońcie minia a nie wiesz czy był go ktoś oglądać? Quote
piechcia15 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 zapraszam wszystkie cioteczki na nowe bazarki dzisiaj przeze mnie utworzone:) różne różności można spotkać zarówno psie jak i ludzkie. link w moim podpisie:) Quote
minia7 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 W ogóle to są dwa sznupki-jak się okazało. Jeden Czupurek ze strony schroniska :) i drugi z tych rasowych psów z kradzieży. Dzwonił ktoś do schroniska, pytał o sznupka, ale nie ja rozmawiałam-tylko słyszałam, jak pracownik mówił o sznupku z kradzieży. Psy z kradzieży to same pekińczyki, jorki, shitzu itp. Są w kociarni. Ludzie są bardziej nimi zainteresowani, bo są RASOWE :/ resztę dopowiedzcie sobie same Quote
minia7 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Dzisiaj mnie nie ma w schronie i nie wiem czy ktoś interesował sie dzisiaj sznupkiem. Ostatnio nikt (poza tą rozmową telefoniczną) nie pytał i nie oglądał sznupka. Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 minia ale jakie psiaki z kradzieży? a co? to Czupurek dla nich mniej rasowy? boże co za ludzie... masz zdjęcia? mam nadzieję, że nie pójdą niekastrowane? Quote
minia7 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Te psiaki trafiły do schroniska z interwencji policji -jak znajdę artykuł to wkleję link. Złapano złodziei rasowych psów. Było ich podobno ok 30, trafiły do schroniska. Były na kwarantannie chyba do 15 sierpnia. Część właścicieli chyba się zgłosiło i odebrało swoje zguby. Zdjęć nie mam. Można je obejrzeć w kociarni w schronisku. Pisze ''chyba'', bo średnio mnie one interesowały-maja w kociarni bardzo dobrze- super opiekę- a ja wolałam się skupić na tych pozostałych bidach, które czekają po kilka lat w boksach ogólnych. Malawaszko będę miała do Ciebie prośbę na pw. Quote
minia7 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,8115873,Ukradli_trzydziesci_rasowych_psow_z_lodzkich_osiedli.html Quote
piechcia15 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 dziś dzwonił jakiś pan do mnie z zapytaniem czy znalazłby się dla niego jakiś sznupek mini, odesłałam go do Łodzi, bo właśnie coś mi chodziło po głowie, że macie jakiegoś. A powiedz mi mini, można te psy już adoptować?jest zezwolenie?bo ja bardzo często (średnio kilka razy w tygodniu) odsyłam ludzi do Łodzi, bo szukają u nas nie wiadomo czego, a u was czasami takie nie wiadomo co widuję na stronie, mam na myśli tu jakieś rasowce. Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 szkoda, że nie podałaś mu adresu mojej strony - Czupurek z Łodzi też na niej jest i masa innych sznupków :( Quote
minia7 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Te psy są do adopcji. Były na kwarantannie do połowy sierpnia.Wszystkie są w kociarni. Część już została adoptowana, ale część została. Fajne, małe, jazgotliwe pieski :) Takie do różowej torebki :) Quote
kasia14 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 malawaszka napisał(a):szkoda, że nie podałaś mu adresu mojej strony - Czupurek z Łodzi też na niej jest i masa innych sznupków :( Strony sznupków w potrzebie którą masz w podpisie? Jeśli o nią chodzi, to ja ją właśnie podałam babce, której odszedł niedawno sznupek staruszek i chciała adoptować, ciekawe, czy znalazła jakiegoś dla siebie... Quote
malawaszka Posted August 26, 2010 Author Posted August 26, 2010 super - Kasia o tą własnie stronę chodzi :) Quote
kasia14 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 malawaszka napisał(a):super - Kasia o tą własnie stronę chodzi :) Zawsze odsyłam tam osoby zainteresowane sznupkami jeżeli nic akurat u nas nie ma ;) Quote
estera84 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 U nas wszystko ok, psiaki dogadują się świetnie. Myszka ma swoją ulubioną piłkę piszczącą, potrafi z nią chodzić i piszczeć tą piłką pół dnia. Ostatnio zrobiła się strasznie rozszczekana- na spacerze trzeba oszczekać każdego psa, ptaka, jak ktoś przebiegnie itd, no ale w końcu to sznupek. Kąpieli i czesania nie znosi, jak tylko zobaczy co się szykuje kombinuje gdzie by się schować. Quote
malawaszka Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 a jednak wyszło szydło i z tego worka :lol: Quote
estera84 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Jest naprawdę wspaniała, przychodzi kłaść się na kolana i nastawia się do głaskania. Na spacerach tylko muszę pilnować, żeby nie zbierała kamieni, ktoś jej musiał wcześniej rzucać. Quote
piechcia15 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 waszko czy ty płaciłaś za szczepionkę czy ja mam zapłacić?bo dla mnie nie ma problemu tylko muszę wiedzieć ile:) Quote
malawaszka Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 zapraszam przy okazji na bazarki na utrzymanie sznaucera Totka http://www.dogomania.pl/threads/191891-ZABAWKI-dla-dzieci-pi%C5%82eczki-dla-ps%C3%B3w-albumy-startery-POP-i-heyah-na-sznupy-do-7.09 http://www.dogomania.pl/threads/191630-Kosmetyki-i-BI%C5%BBUTY-buty-zabawki!-PUZZLE-na-sznupy-do-02.09-g.-20.00 Quote
estera84 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Myszka bardzo nie lubi deszczu, tylko się załatwi i od razu ciągnie do domu, ale za to bardzo chętnie się wyciera. Quote
Recommended Posts