Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ogóle to są dwa sznupki-jak się okazało. Jeden Czupurek ze strony schroniska :) i drugi z tych rasowych psów z kradzieży. Dzwonił ktoś do schroniska, pytał o sznupka, ale nie ja rozmawiałam-tylko słyszałam, jak pracownik mówił o sznupku z kradzieży. Psy z kradzieży to same pekińczyki, jorki, shitzu itp. Są w kociarni. Ludzie są bardziej nimi zainteresowani, bo są RASOWE :/ resztę dopowiedzcie sobie same

Posted

Dzisiaj mnie nie ma w schronie i nie wiem czy ktoś interesował sie dzisiaj sznupkiem. Ostatnio nikt (poza tą rozmową telefoniczną) nie pytał i nie oglądał sznupka.

Posted

Te psiaki trafiły do schroniska z interwencji policji -jak znajdę artykuł to wkleję link. Złapano złodziei rasowych psów. Było ich podobno ok 30, trafiły do schroniska. Były na kwarantannie chyba do 15 sierpnia. Część właścicieli chyba się zgłosiło i odebrało swoje zguby. Zdjęć nie mam. Można je obejrzeć w kociarni w schronisku. Pisze ''chyba'', bo średnio mnie one interesowały-maja w kociarni bardzo dobrze- super opiekę- a ja wolałam się skupić na tych pozostałych bidach, które czekają po kilka lat w boksach ogólnych. Malawaszko będę miała do Ciebie prośbę na pw.

Posted

dziś dzwonił jakiś pan do mnie z zapytaniem czy znalazłby się dla niego jakiś sznupek mini, odesłałam go do Łodzi, bo właśnie coś mi chodziło po głowie, że macie jakiegoś. A powiedz mi mini, można te psy już adoptować?jest zezwolenie?bo ja bardzo często (średnio kilka razy w tygodniu) odsyłam ludzi do Łodzi, bo szukają u nas nie wiadomo czego, a u was czasami takie nie wiadomo co widuję na stronie, mam na myśli tu jakieś rasowce.

Posted

Te psy są do adopcji. Były na kwarantannie do połowy sierpnia.Wszystkie są w kociarni. Część już została adoptowana, ale część została. Fajne, małe, jazgotliwe pieski :) Takie do różowej torebki :)

Posted

malawaszka napisał(a):
szkoda, że nie podałaś mu adresu mojej strony - Czupurek z Łodzi też na niej jest i masa innych sznupków :(

Strony sznupków w potrzebie którą masz w podpisie? Jeśli o nią chodzi, to ja ją właśnie podałam babce, której odszedł niedawno sznupek staruszek i chciała adoptować, ciekawe, czy znalazła jakiegoś dla siebie...

Posted

U nas wszystko ok, psiaki dogadują się świetnie. Myszka ma swoją ulubioną piłkę piszczącą, potrafi z nią chodzić i piszczeć tą piłką pół dnia. Ostatnio zrobiła się strasznie rozszczekana- na spacerze trzeba oszczekać każdego psa, ptaka, jak ktoś przebiegnie itd, no ale w końcu to sznupek.
Kąpieli i czesania nie znosi, jak tylko zobaczy co się szykuje kombinuje gdzie by się schować.

Posted

Jest naprawdę wspaniała, przychodzi kłaść się na kolana i nastawia się do głaskania.
Na spacerach tylko muszę pilnować, żeby nie zbierała kamieni, ktoś jej musiał wcześniej rzucać.