Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki, jeśli z moim tymczasem nie wypali to będę się odzywać. :)

Niestety w badaniu krwi coś nie wyszło za dobrze, może to wskazywać na problemy ze śledzioną, dlatego dziś Fionka ma usg o 19.30. Jeśli będzie ok to w piątek usuną jej te 5 ząbków. Do tego czasu dostaje leki na wzmocnienie. Trzymajcie kciuki za małą.

Posted

[quote name='siekowa']Dzięki, jeśli z moim tymczasem nie wypali to będę się odzywać. :)

Niestety w badaniu krwi coś nie wyszło za dobrze, może to wskazywać na problemy ze śledzioną, dlatego dziś Fionka ma usg o 19.30. Jeśli będzie ok to w piątek usuną jej te 5 ząbków. Do tego czasu dostaje leki na wzmocnienie. Trzymajcie kciuki za małą.[/QUOTE]

Trzymamy, siekowa, trzymamy mocno.Ja też kocham takie staruszki.

Posted

Nawet nie wiesz jak bardzo trzymamy kciuki za tę babulinkę, toć to nie sposób nie kochać takie biedne maleństwo. Jak ktoś mógł jej to zrobić? Ja tego nie pojmuję i chyba nie chce pojąć:-(

Posted

Usg wyszło dobrze, w piątek suńka będzie mieć usuwane ząbki.

Odnalazła się właścicielka Fionki! :multi: Jak szłam z małą do azylu to zaczepiły mnie dziewczynki, które rozpoznały, że to sunia ich sąsiadki. Gdy pani pojawiła się w azylu to była ogromna radość. :) Jej prawdziwe imię to Fika, ma 16 lat, prawdopodobnie ktoś ją wyniósł z posesji.

Posted

[quote name='siekowa']Usg wyszło dobrze, w piątek suńka będzie mieć usuwane ząbki.

Odnalazła się właścicielka Fionki! :multi: Jak szłam z małą do azylu to zaczepiły mnie dziewczynki, które rozpoznały, że to sunia ich sąsiadki. Gdy pani pojawiła się w azylu to była ogromna radość. :) Jej prawdziwe imię to Fika, ma 16 lat, prawdopodobnie ktoś ją wyniósł z posesji.
Super, że badanie wyszło dobrze.
JAK TO, KTOŚ WYNIÓSŁ PIESKA Z POSESJI? MOŻE CHCIAŁ POZBYĆ SIĘ STARUSZKI.
Dziwne to.Kto się cieszył? Pies czy...sąsiadka?

Posted

[quote name='danka4u1']Super, że badanie wyszło dobrze.
JAK TO, KTOŚ WYNIÓSŁ PIESKA Z POSESJI? MOŻE CHCIAŁ POZBYĆ SIĘ STARUSZKI.
Dziwne to.Kto się cieszył? Pies czy...sąsiadka?
Super, że tak się skończyło! Ale też mnie to zastanawia... Jak mogli ją wynieść?

Posted

Babulinko, czy dobrze Ci jest w Twoim domku ? Jakoś niepokoi mnie Twoja sytuacja:shake:. Jest dziwna, a tak wszyscy Cię tutaj pokochali:loveu:
Siekowa, czy jest możliwość, że dowiemy się coś o babulince- nie ważne, jak ma na imię- czy można sprawdzić, co z nią?

Posted

Siekowa kochana, daj tej Pani swój nr i powiedz, że jesli kiedykolwiek nie będzie mogła się malutką opiekowac to my się chetnie staruszką zajmiemy;-)

Posted

[quote name='ihabe']Siekowa kochana, daj tej Pani swój nr i powiedz, że jesli kiedykolwiek nie będzie mogła się malutką opiekowac to my się chetnie staruszką zajmiemy;-)[/QUOTE]
Dzięki, tak jakoś nie mam zaufania do ludzi, którym " ucieka" stareńki pies z domu..Niepokoi mnie to.

Posted

[quote name='Bonsai']O kurcze, ale bidulka. Ale pamiętasz tego ratlerka, któremu robiłam zdjęcia - też wydawało się niemożliwe, że ma właścicieli, a jednak. Trzymam kciuki za małą...[/QUOTE]

A nie mówiłam. :razz:

Posted

Fika już po zabiegu, ma się dobrze i dziś ją zabieramy z lecznicy. :)

Była wielka radość i pani i suńki. Właściwie to nawet nie przypuszczałam, że babcinka może się tak ucieszyć na czyjś widok. Może jej właścicielka jakoś mnie super nie zachwyciła, ale na pewno nie jest to zły dom. Wiem, że moglibyśmy znaleźć dla niej jeszcze lepszy dom, ale po co go jej zmieniać na ostatnie lata skoro jest tam szczęśliwa od 16 lat! Sunia nigdy wcześniej im nie zaginęła, pani stara się mieć ją zawsze pod kontrolą, teraz na pewno będzie jej pilnować jeszcze bardziej. Pani mieszka niedaleko azylu, więc można co jakiś czas sprawdzać jak się miewa Fika, będę utrzymywać z nimi kontakt telefoniczny.

Posted

[quote name='siekowa']Fika już po zabiegu, ma się dobrze i dziś ją zabieramy z lecznicy. :)

Sunia nigdy wcześniej im nie zaginęła, pani stara się mieć ją zawsze pod kontrolą, teraz na pewno będzie jej pilnować jeszcze bardziej. Pani mieszka niedaleko azylu, więc można co jakiś czas sprawdzać jak się miewa Fika, będę utrzymywać z nimi kontakt telefoniczny.[/QUOTE]
Dzięki Siekowa za infotmacje. Pocieszający jest fakt, że do sunieczki jest blisko i możecie mieć na nią oko ;)

Posted

[quote name='danka4u1']Dzięki Siekowa za infotmacje. Pocieszający jest fakt, że do sunieczki jest blisko i możecie mieć na nią oko ;)[/QUOTE]

Danusiu, z ust mi to wyjęłaś.

Posted

Dobrze, że odnalazła się właścicielka Fiki - reakcja suni na jej widok świadczy o tym, że nawet jeśli nie jest to idealny DS, to przynajmniej suni nie dzieje się tam krzywda.
Choć zaginięcie Fiki wydaje się co najmniej zagadkowe - jakiś mściwy sąsiad ? Złośliwość i okrucieństwo kogoś obcego ? Może ktoś z rodziny ?
Reasumując, dobrze, że będziecie mieć ten dom na oku.

• 3 weeks later...