leepa Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 fajny ten osterek, strzygłam nim, jest duuuży i dość głośny, ale sznaucery tnie :) co do uszu- dokładnie - tniemy z włosem, ponadto króciutkie ostrze jest gęste więc bezpieczniejsze, nie skrzywdzi się tym psa, prędzej zrobi się to tnąc krawędzie nożyczkami ;) ale co człowiek to opinia, ja słyszałam że maszynką ręczną bardzo łatwo psa pociąć no z cenami niestety różnie bywa, zazwyczaj coraz drożej ;D Kupowałam Andisa, najpierw był dość tani, potem podrożał 100-200zł, teraz podobno i za 900 sprzedają. Ale trzeba patrzeć w różnych sklepach bo ceny potrafią się baaaaardzo różnić. Quote
morepig Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 leepa napisał(a):fajny ten osterek, strzygłam nim, jest duuuży i dość głośny, ale sznaucery tnie :) co do uszu- dokładnie - tniemy z włosem, ponadto króciutkie ostrze jest gęste więc bezpieczniejsze, nie skrzywdzi się tym psa, prędzej zrobi się to tnąc krawędzie nożyczkami ;) ale co człowiek to opinia, ja słyszałam że maszynką ręczną bardzo łatwo psa pociąć no z cenami niestety różnie bywa, zazwyczaj coraz drożej ;D Kupowałam Andisa, najpierw był dość tani, potem podrożał 100-200zł, teraz podobno i za 900 sprzedają. Ale trzeba patrzeć w różnych sklepach bo ceny potrafią się baaaaardzo różnić. se se se wpadłam na genialny po,mysł- skoro chłop leci do USA w listopadzie to się przemęczę jeszcze chwilę bez maszynki albo od kogos pożyczę (pewnie nikt nie pozyczy :() a kupię w stanach :D Quote
Grey Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Spokojnie Morepig na razie masz pomysł , a jaki będzie to się okaże jak maszynkę będziesz miała w ręku i pamiętaj o ostrzach , a ja życzę najlepszego . Quote
Agnieszka K. Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 morepig napisał(a):se se se wpadłam na genialny po,mysł- skoro chłop leci do USA w listopadzie to się przemęczę jeszcze chwilę bez maszynki albo od kogos pożyczę (pewnie nikt nie pozyczy :() a kupię w stanach :D Tylko pamiętaj, żeby była na 220 V, a nie 110 :-) Quote
Grey Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Agnieszka nie wiadomo czy to będzie takie opłacalne , a inny woltaż teraz to nie problem , są przetwornice . Quote
Agnieszka K. Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 A po co dodatkowe urządzenie, jeśli wystarczy wybrac odpowiednią wersję?? Quote
gops Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 nie chce zakladac nowego tematu , moze tu mi ktos odpisze w tej chwili uzywam maszynki gts 888 juz rok , na nasze potrzeby wystracza , gole co 1,5 miesiaca suke 17kg kundla i 5kg pudla( nie jest to wystawowy pies obcinam na sportowo) plus psy znajomych wiec w miesiacu nawet 2-3 psy , nigdy nie bylo zadnych problemow maszynka byla tania placilam 170zl wiec wydawalo sie wszystko okey ale ostanio ktores golenie z rzedu maszynka mi sie nagrzewa bardzo mocno , jak obcinam suke (zajmuje mi to kolo godziny ) to po 30min moze 40 maszynka jest tak goraca ze ciezko mi sie ja trzyma nawet to jest jedyny minus , nie wiem od czego to zalezy bo uzywam jej ciagle tak samo to jest 35w wiec sporo(jak na ta cene) moze dlatego ? na wiosne chcialam wymienic masyznke myslalam o tym samym modelu bo jednak troche mi sluzyl i nic sie nie dzialo ,ale nie chcialabym co roku zmieniac maszynki szukam maszynki do 300zl kolo 35w bo suka ma mocna gesta siersc i inna moze nie dac rady , mam 2 ostrza nowe po starej maszynce wiec chcialabym zeby pasowaly.odrazu napisze , ze wiem ze za ta cene nie moge sie duzo spodziewac ale moze akurat ktos zna maszynke ktora by nam odpowiadala w najgorszym wypadku bd co roku wymieniac ta gts888 lub kupie ta model nowsza Quote
Grey Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Prawdopodobnie maszynka nagrzewa się od ostrza . Nie można tyle minut strzyc i trzeba kontrolować temperaturę , ja do 5 min. strzygę na podwójnych ostrzach ( pracuję Moserem ). Taką metodą łatwo przegrzać ostrza. Quote
gops Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Grey napisał(a):Prawdopodobnie maszynka nagrzewa się od ostrza . Nie można tyle minut strzyc i trzeba kontrolować temperaturę , ja do 5 min. strzygę na podwójnych ostrzach ( pracuję Moserem ). Taką metodą łatwo przegrzać ostrza. nie wiem czy dobrze zrozumialam, ale gdy maszynka jest goraca to ostrze jest normalne w dotyku , nie jest gorace, pierwsze co to sprawdzilam czy nie parze przypadkiem psa wiec to raczej silniczek jest winien temu Quote
Grey Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 To w takim razie trzeba rozkręcać maszynkę . Quote
Recommended Posts