Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mysza2']Zaglądamy Mysiu codziennie tylko nie piszemy, bo co będziemy w klawiaturę pykać. Śliczna jest Emisia i szczęśliwa.
Widać że ustawia towarzystwo panienka:):)
Ja wiem ;) tylko tak gadam ;)
Trzeba pykać :evil_lol:, Mitkę podnosić, żeby nie spadała.

Kochani, bardzo Was proszę o reklamę allegro Emitki i zakupy na allegro :loveu: Mało nam się sprzedaje cegiełek :shake:
http://allegro.pl/zaglodzona-prawie-na-smierc-pomoz-jej-teraz-zyc-i1401580368.html

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jako, że do Emi zawsze sporo osób zagląda, pozwolę sobie skopiować z innego wątku. Ku przestrodze :(

U wet-siostry straciło przynajmniej życie 5 psów!!! O nich wiemy:

Koli

• Lusia

• patrz:
    http://www.dogomania.pl/threads/7780...e-za-TM/page22

Liko

• Bajka

• patrz:

Napisał Wet-siostra
    Zapomniałaś jeszcze o Liko
  • i Bajce
  • .
    Nie będę się zniżała do Waszego poziomu.
    Napiszę tylko tyle: ja tych psów nie otrułam.Mam czyste sumienie.
    A Wy myślcie sobie i piszcie,co chcecie.

wypowiedź z wątku:

http://www.dogomania.pl/threads/1973...zpieczna/page3

Tyrsa

• Bardzo Was wszystkich proszę!!!!
    Niech każda osoba, która dokonała jakiegokolwiek wpisu na tym wątku nie zapomni nicku WET-SIOSTRA! Niech NIKT nie zapomni....!!

Pamiętajcie!!!

Ostrzegajcie każdego, zróbcie podpis, banerek, roześlijcie pw!!!

• Posted

mysza 1 napisał(a):
    Matko, pamiętam jak u niej psy zostały otrute po raz pierwszy... Dramat :-(

Powinno zamiesic sie przynajmniej imie i pierwsza litere nazwiska bo ludzie adoptuja psy nie tylo z Dogo....

Posted

Emitka wczoraj zaczęła się drapać:(
    Dziś ją obejrzałam dokładnie, są maleńkie krosteczki, dosłownie z pięć w pachwinach. trzeba po zastrzyk do dr Dembele - kto może pomóc? Gosia jeździła do niego własnie w piątki kolo 19.

Posted

Ja mam jutro po pracy konsultację pooperacyjną po usunięciu śledziony z moją Sarcią :( nie mogę tego nijak przełożyć.
    Ale jeśli tylko skończy się wcześniej, odwiozę Sarcię i oczywiście pojadę.

Posted

3 x napisał(a):
    wysłalam linkę z aukcją Emi do jej poprzednich darczyńców
    przepraszam, ze tak późno

Jedna czy dwie osoby kupiły po 2-3 szt.
    W niedzielę już koniec :( tym razem słabo poszło.

Posted

[quote name='mysza 1']Jedna czy dwie osoby kupiły po 2-3 szt.
    W niedzielę już koniec :( tym razem słabo poszło.

moze jeszcze sie rusza
    zauwazylam, ze jak wysyłam np w piatek wieczorem inf to niektórzy kupuja tylko w dni robocze
    dlatego wysłalam wczoraj, chociaz i tak pozno :(

wysłalam tez darczyńcom link do Maciusia (link - klik) zobaczymy jak jego pojdzie, tzn czy darczyńcu od Emi przyjda

moze jeszcze i do Emi przyjdą - wysyłalam wieczorem prawei w nocy, niekazdy musiał juz odebbrac maila

Posted

Nutusia napisał(a):
    Jak się nazywa ten lek, bo jeśli wystarczy sam lek, bo jutro mogę kupić u naszego Doktora i podrzucić Marcie.

Wielkie dzięki, właśnie zapomniałam jaką kombinację ostatnio dr Dembele stosował. Marta ma zapisane i wieczorem ma podać.
    Gdybyś mogła Nutusiu to byłabym bardzo wdzięczna :loveu:

Posted

tylko nie wiemy czy tamta dawka jest dobra. Emi dostała w ampułce 2 leki zmieszane i dawaliśmy to w dwóch porcjach - 2 zastrzyki w odstępie 10 dni. to było przed sterylizacją i doktor nie chciał dawać czegoś mocniejszego - o dłuższym działaniu.

Posted

ronja napisał(a):
    tylko nie wiemy czy tamta dawka jest dobra. Emi dostała w ampułce 2 leki zmieszane i dawaliśmy to w dwóch porcjach - 2 zastrzyki w odstępie 10 dni. to było przed sterylizacją i doktor nie chciał dawać czegoś mocniejszego - o dłuższym działaniu.

Fakt :( ale coś podać musimy, może ten lek, który dostawała na początku? Dra nie ma jeszcze tydzień, a ją swędzi... :(
    Jeszcze na Białobrzeską zadzwonię ale i tak karta i leki są na Niepodległości.
    Ale zamieszanie...
    Zapisałam się na czwartek, 20.01 do dra na Białobrzeskiej.

Posted

W razie czego dzwońcie do mnie, bo jak wrócę do domu, to muszę się moimi rudzielcami zająć i nie będę włączać kompa. Poza tym tak mnie łeb na...a, że jak tylko sprawdzę, że wszystko OK i się poprzytulamy, to się chyba walnę spać na trochę. U Doktora będziemy jutro z rana, jakby co...

Posted

ostatnio Emi brala Depo-Madrone 1ml i Dexafort 1ml w jednej ampułce to było. Emi brała 2 zastrzyki - ostatni był 05.10.2010 w przerwie 7 dniowej (a nie 10 dniowej jak pisałam). to mam zapisane ręcznie przez doktora, więc nazwa tego pierwszego leku może być nieco inna;)
    znalazłam również wypis z Elwetu z dnia 24.09.2010 :
    vetacortyl 4%
    dexafort
    (żadnego dawkowania tu nie ma)
    więcej wypisów nie posiadam:(

Posted

Nutusia napisał(a):
    W razie czego dzwońcie do mnie, bo jak wrócę do domu, to muszę się moimi rudzielcami zająć i nie będę włączać kompa. Poza tym tak mnie łeb na...a, że jak tylko sprawdzę, że wszystko OK i się poprzytulamy, to się chyba walnę spać na trochę. U Doktora będziemy jutro z rana, jakby co...

Nutusiu wysłałam sms, bo już było późno a wiem, że po wczorajszej nocy jesteś umęczona. ;) a jutro rano ja mogę spać, bo nie cierpię rano wstawać.
    Dziękuję Ci za pomoc :)