Natalisko Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Bedzie dobrze ,musi byc... Moja wygladala podobnie,kup 7-8 dziennie.Masakra,ale udalo sie. daj Ci Boze zdrowka,Malenka. Quote
ronja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Emi była u weta. Wyniki krwi będą jutro. Kupy białawe - problemy z wchłanianiem - na jakim tle jutro wyjdzie z krwi i będziemy decydować co dalej. Na razie ma jeść gotowane 5 razy dziennie w małych porcjach. Skóra straszna i nadal śmierdząca - alergia na pchły lub świerzbowiec - zobaczymy jak trochę się podkarmi i jak pchły znikną, czy jest lepiej. Zresztą stan Emi i tak nie pozwala na wprowadzenie iwermektyny. Osłuchowo serce w miarę ok - mniej więcej 10-letnie. Po zębach Emi ma z 8 lat. Generalnie najmłodsza nie jest. i co dziwne waży 19,85kg, a ja myślałam, że z 8kg waży, bo na tyle wygląda. dostałam leki na odrobaczenie, jutro ją odrobaczę na czczo. koszt dziś to 81zł +10zl paliwo Quote
Ewanka Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Trzymając kciuki ... czekamy na wyniki, ale dziwi mnie, że nie dostała kroplówki, przy taaaakim odwodnieniu, skóra i kości i ... dużo wypróżnień ... sól zatrzymuje wodę w organizmie, ludziom się trochę soli nawet kleik ryżowy, a psu??? może też można??? czy ktoś wie? Wiem, że suche karmy są solone, by zachęcić psa do intensywniejszego picia. Głaski dla suni! Quote
aganela Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 mogę tylko podrzucić...:( mnie już załamuje ilość okrucieństwa i biedaków w ostatnich dniach...co krok jakiś kolejny na dogo nowy naprawdę biedak.. :( Quote
katarzyna09 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='ludwa']poproszę numer konta:)[/QUOTE] Ja rowniez poprosze:lol:.Caly czas myslalam o tej psince...Nie pozwolmy jej odejsc!!! Quote
Ellig Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Poczekam na konkretne wyniki badan...Czy Emi mila pobierane "zeskrobiny", tylko w ten sposob mozna od razu pod mikroskopem zobaczyc czy to jest nuzeniec, czy tez swierzbowiec. Quote
Plicha Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Też poproszę o numer konta, wpłacę coś dla suczynki. Też mnie dziwi że kroplówki nie dostała, może chociaż glukozę w wodzie jej podawać? Quote
IVV Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 kroplowka by ja troche wzmocnila,dobrze ze cos je .... gdzie mam podeslac pieniadze ? Quote
meganka5 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 wpadłam i się przeraziłam...co za chudziutki orzeszek numer konta bardzo poproszę Quote
ronja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Zeskrobiny nie miała robionej, świerzbowiec nie zawsze wychodzi w zeskrobinie (Mai nie wyszło, w 20% przypadków zaledwie wychodzi). Emi nie dostała kroplówki, zapewniam Was, że mój wet wie co robi, gdyby była konieczność kroplówki, Emi na pewno by ją dostała. Quote
Ellig Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 No to mamy inne doswiadczenia,, nawet jezeli zdaniem wet, nie jest on w stanie stwierdzic swierzbowca to i tak powinien pobrac zeskrobiny i je obejrzec, moze zobaczyl by np. nuzenca? Emi trzymaj sie! Bede zagladac i postaram sie pomoc jak juz bedzie wiadomo co ci dolega. Quote
ronja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 nie będę wdawać się w dyskusje o chorobach skóry. w swoim życiu przeszłam świerzbowca i jego leczenie u 3 psów i jednego nużeńca. i ufam przede wszystkim swojemu weterynarzowi, który nie tak dawno Maję wyprowadził na prostą z zaawansowanego świerzbowca (choć świerzb w zeskrobinie nie wyszedł). nie mam w zwyczaju doradzać moim wetom co mają robić. oni widzieli psa i z diagnozą wstrzymali się do jutrzejszych wyników krwi. Quote
Tora&Faro Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Zaglądam do suni...zobaczymy co przyniesie jutro... Dobrze że jest już u Ciebie Ronja. Quote
Zofija Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='Zofija']Masakra!!!!!!!!!!!! mogę dać 5 z ł miesięcznie- na razie tyle potem zobaczymy. Nie ma słów[/QUOTE] poproszę o numer konta na pw Quote
mysza 1 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Rozsyłam zainteresowanym numer konta, bardzo dziękujemy za wsparcie.:loveu: Mam prośbę o podawanie nicków i Emi w tytule wpłaty. Mamy pod opieką 7 psów, nie chciałabym żeby coś się pomyliło. W kwestii kroplówki- sunia nie jest odwodniona a weterynarzy Ronji znamy z praktyki i ufamy ich diagnozom. Zobaczymy co przyniesie jutro. Sunia jest w dobrych rękach, najlepszych ;) Quote
mysza 1 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='IVV']kroplowka by ja troche wzmocnila,dobrze ze cos je .... gdzie mam podeslac pieniadze ?[/QUOTE] Do mnie, to kolejna nasza bieda. Dziękuję. Quote
ronja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Emi zjadła dziś 5 razy. Za każdym razem rzuca się na miskę, teraz gdy niosłam, skakała na mnie. Kupę robiła tylko rano. Pcheł raczej nie widać już, ale Emi się drapie. Mysza, Emi siusia;) Quote
mysza 1 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 :loveu::loveu::loveu: ogromnie się cieszę, że tak pięknie je:loveu: Nie śmiej się, szukałam różnych opcji i analizowałam, nerki też mnie zastanawiały ;) Quote
Plicha Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Biedne, kochane maleństwo :( oby wyszła z tego, ma taką przekochaną mordeczkę :loveu: ona rzeczywiście całkiem ładnie chodzi na tym filmiku tylko czemu jest tak przerazliwie chuda :-( Quote
go-ja Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Poproszę o nr konta na prv. Postaram się jakiś grosz wrzucić i ludzie też na FB proszą o nr, bo chcieliby pomóc to też przez PW podam - OK? Fajnie, że była już u weta - bardzo na to czekałam, bo zawsze to już jakiś krok do przodu w leczeniu. Mam nadzieję, ze uda się jej pomóc i będzie zdrowa! Ronja - PODZIWIAM!!!! Quote
mysza 1 Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 [quote name='go-ja']Poproszę o nr konta na prv. Postaram się jakiś grosz wrzucić i ludzie też na FB proszą o nr, bo chcieliby pomóc to też przez PW podam - OK? Fajnie, że była już u weta - bardzo na to czekałam, bo zawsze to już jakiś krok do przodu w leczeniu. Mam nadzieję, ze uda się jej pomóc i będzie zdrowa! Ronja - PODZIWIAM!!!![/QUOTE] Już wysyłam, bardzo dziękuję :loveu: Quote
paros Posted June 27, 2010 Posted June 27, 2010 Zaznaczam, później przeczytam wątek, ale chudzinka :-( Quote
Recommended Posts