Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Emisia kochana na tej pościeli :loveu:
A zabawka to nie glizda tylko fredka,:evil_lol: Pani w sklepie objaśniła ;) Fajnie, że jej się podoba. Chciałam jej kupić jakiegoś większego pluszaka ale nie było w zoologicznym, chyba szybciej w dziecięcym sklepie. Następnym razem ;)

Gusia, dopisz proszę jeszcze do wydatków 372 zł za hotel lipiec.

Aha, jesli chodzi o cegiełkę to coś pomyślę. Dzięki 3x za allegro:loveu:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Emi z wczoraj - brzuch jak widać bez krost i włosków coraz więcej

Emi drapie się niestety. Krosty nowe są na grzbiecie - ilość nieznaczna. Po odstawieniu suchego, nie widzę porażającej różnicy...
Rozwolnień nie ma, tzn Emi nie załatwia się w domu. Na dworzu niestety nie udał mi się dojrzeć jaką kupę zrobiła.

Posted

i po tym nowym szamponie sierść na grzbiecie zrobiła się miękka.
nasza wetka kazała kapać się 2 razy w tyg, na szamponie jest napisane, by leczniczo 7 dni pod rząd. ja ją chyba dziś jeszcze raz wykąpię. wypośrodkuję zalecenia wetki i szamponu;)

Posted

ronja napisał(a):
i po tym nowym szamponie sierść na grzbiecie zrobiła się miękka.
nasza wetka kazała kapać się 2 razy w tyg, na szamponie jest napisane, by leczniczo 7 dni pod rząd. ja ją chyba dziś jeszcze raz wykąpię. wypośrodkuję zalecenia wetki i szamponu;)

Nie zaszkodzi, ładnie jest.
Odstawiłaś Emi suche? Coś mi umknęło chyba ;)

Posted

odstawiłam
gotuję jej teraz. 3 razy dziennie dostaje ryż w mięsem mielonym z indyka. daję jej też za każdym razem suszoną rybę, witaminy i preparat na skorę. mam nadzieję, że nie przeginam;)

Posted

ronja napisał(a):
odstawiłam
gotuję jej teraz. 3 razy dziennie dostaje ryż w mięsem mielonym z indyka. daję jej też za każdym razem suszoną rybę, witaminy i preparat na skorę. mam nadzieję, że nie przeginam;)

A gotuj, jak lubisz:eviltong::evil_lol:

Posted

mysza 1 napisał(a):
A gotuj, jak lubisz:eviltong::evil_lol:

nie znoszę gotować...

Tora&Faro napisał(a):
Jest jakaś różnica po przestawieniu Emi na gotowane jedzonko? pisałaś chyba że nie, prawda?

ja nie widzę. chyba, że to jeszcze za wcześnie.

Posted

Emi wykąpana.

Rano, jak ją czesałam, bylo zaledwie kilka krost na grzbiecie w okolicy szyi/głowy. Podrapany był brzuch, byly czerwone pręgi, ale krost tam nie było. Dziś przy kąpaniu znalazłam świeże rozdrapane krostki po jednej stronie między szyją a klatką piersiową. te z rana były już suche. tych krostek świeżych jest dosłownie kilka, z dziesięć. ta mała liczba utrzymuje się od kilku dni. zaczyna chyba działać iwermektyna. po kąpieli sierśc na grzbiecie nie jest już taka szczeciniasta. przy czesaniu odchodzą kawalki martwej skóry, która od kilku dni zaczęła się łuszczyć na grzbiecie. nie jest to łupież.

Posted

[quote name='ronja']3 razy dziennie dostaje ryż w mięsem mielonym z indyka. daję jej też za każdym razem suszoną rybę, witaminy i preparat na skorę. mam nadzieję, że nie przeginam;)
dementuję - mam ciut bardziej urozmaiconą dietę ;)

dziewczyny podliczylam na szybko allegro Emi
z ilości sprzedanych cegiełek wychodzi mi że powinnam mieć 390 zł wpłat
i tyleż samo wyszło mi na koncie
co nawet nei wiecie jak mnie cieszy że się zgadza

nie pamiętam już czy obiecalam Emi allegro gratis czy miałam o odliczać od allegro
bo ja w zależności od stanu swojego konta na dzień wystawiana allegro się określam
pamięta ktoś?

jutro przeleję myszy na konto
może jeszcze ktoś coś kupi

Posted

3 x napisał(a):
dementuję - mam ciut bardziej urozmaiconą dietę ;)

dziewczyny podliczylam na szybko allegro Emi
z ilości sprzedanych cegiełek wychodzi mi że powinnam mieć 390 zł wpłat
i tyleż samo wyszło mi na koncie
co nawet nei wiecie jak mnie cieszy że się zgadza

nie pamiętam już czy obiecalam Emi allegro gratis czy miałam o odliczać od allegro
bo ja w zależności od stanu swojego konta na dzień wystawiana allegro się określam
pamięta ktoś?

jutro przeleję myszy na konto
może jeszcze ktoś coś kupi

Nie określałaś się tym razem, odlicz tą prowizję, bo ostatnio u Misia pokrywałaś ;) Dzięki, wiem, że jeszcze są jacyś potencjalni chętni do kupowania ale czy kupią zobaczymy.

gusia0106 napisał(a):
A cegiełka - podziękowanie nadal potrzebna czy już jest?

Nie ma jeszcze...

Posted

mysza 1 napisał(a):

Nie ma jeszcze...

Ja się tym zajmę w takim razie. Tylko zdjęcie wybierzcie coby mój nadworny grafik miał ułatwione zadanie ;)

Ps. Mysza, podeślij mi plis na PW swój numer konta

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ja się tym zajmę w takim razie. Tylko zdjęcie wybierzcie coby mój nadworny grafik miał ułatwione zadanie ;)

Ps. Mysza, podeślij mi plis na PW swój numer konta

O to super, dzięki. A może dać dwa zdjęcia? Pysia i jak się cieszy, że już jest lepiej?
Albo samo pysiowe.
Pysiowe to chyba z tych moich portretów, które Gosia wcześniej cytowała.

Posted

mysza 1 napisał(a):
O to super, dzięki. A może dać dwa zdjęcia? Pysia i jak się cieszy, że już jest lepiej?
Albo samo pysiowe.
Pysiowe to chyba z tych moich portretów, które Gosia wcześniej cytowała.

Pewnie, że mogą.

Skrzynkę sobie wyczyść :)

Posted

dyplomów nie ma
podziękowanie bede wysyłac dopiero za 2 tyg jak wróce
dziewczyny moze zrobię wtedy Amigo allegro?
bo widzialam dzisiaj ile ma długu
nawet jak zejdzie połowa tego co u Emi czy cokolwiek to i tak bedzie w jakims stopniu ratowało Amigo
wiem ze u Amigo nie ma tragedii w sensie ze krzywda mu się zadna nie dzieje
i o pieniązki będzie trudniej

a ze zdjęć Emi jesli moge wyrazic swoje zdanie to ja bym wziela dwa - jedno to smutne co wykorzystałam w allegro co tak trzyma pycholka w czyims ręku
i drugie jakies z aktualnych zeby było wiadac znianę :)

Posted

Gosia (3x) a Ty już wyjeżdzasz? Bo album zakupiony, pisałam pw, doszło?
Allegro Amigo pewnie, że się przyda, ja bym tez chciała Emi wznowić, bo nakłady na nią są cały czas a skąd to brać.