Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mysza 1']Już po wizycie, rozmawiałam z Torą&Faro, udało się załapać na wizytę na zmianie Ronji więc Tora&Faro i Skitter nie musieli zawozić Emi do domu. Ale byli w czasie wizyty, dziękuję Wam.
Gosia opowiedziała o wizycie, wszystko idzie ku lepszemu a i doktor ponoć w dobrym humorze był ;)
Nie chcę niczego przekręcić więc czekam na relację Ronji.
Marta, bardzo Wam dziękuję, że tyle czasu spędziliście na Białobrzeskiej:loveu:

Bardzo się cieszę :)
Czekamy na szczegółową relację w takim razie :)

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wizyta baaaardzo ok, doktor był w wyśmienitym nastroju;) powiedział że jest poprawa:loveu: Emi ma nadal brać leki i zalecił powtórną kąpiel (włącznie z szorowaniem brzuszka). Po pięciu dniach Marta ma mu zdać relację:) Martwiłyśmy się bo na prawym boczku zrobiły się dziewczynce dwa guzki, ale doktor uspokoił nas że to odczyn po zastrzykach, jeśli będą się powiększały i zgromadzi się w nich płyn, niestety trzeba go będzie ściągnąć...i tego Marcie i Bartkowi nie zazdroszczę...

Emi jak zwykle anielsko grzeczna...cierpliwie zniosła wizytę i zastrzyk:loveu: kochana sunieczka:loveu:

PS ja nic nie chcę mówić ale doktor dał Marcie swój numer telefonu;) fajny jest:loveu:

Posted

wszystko się zgadza - jest poprawa. mam wykapać Emi jeszcze raz - dziś już nie dałam rady. mam wyszorować porządnie brzuch, tak, by manusan dostal się pod skórę. kontynuujemy antybiotyk. za 5 dni mam się skontaktować z dr
koszt wizyty dziś to 47zł + 25zł dojazd
wypis z Białobrzeskiej

wykupiłam antybiotyk i na osłonę brzuszka - wcześniej Emi brala mój trillac, ale mi się skończył

Posted

Bardzo się cieszę że jest poprawa. Przy tych cholernych chorobach skóry niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Zakończył się dzisiaj bazarek dla Emi ze srebrną biżuterią.
Wszystko sprzedane :multi::multi::multi::multi:
Razem będzie 165 zł.

Posted

był Michaś, pan duży z brodą - słyszałam jak mówił imię psa:)
Michaś młodziutki i śliczny. piszczał do dziewczyny takiej jak ona, ale generalnie grzecznie leżał ze śmiesznie podkurczonymi przednimi łapkami

Posted

ronja napisał(a):
był Michaś, pan duży z brodą - słyszałam jak mówił imię psa:)
Michaś młodziutki i śliczny. piszczał do dziewczyny takiej jak ona, ale generalnie grzecznie leżał ze śmiesznie podkurczonymi przednimi łapkami

Oooo...to pewnie zanim dotarliśmy?:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Bardzo się cieszę że jest poprawa. Przy tych cholernych chorobach skóry niestety trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Zakończył się dzisiaj bazarek dla Emi ze srebrną biżuterią.
Wszystko sprzedane :multi::multi::multi::multi:
Razem będzie 165 zł.

Bardzo dziękujemy:loveu:

Posted

[quote name='ronja']był Michaś, pan duży z brodą - słyszałam jak mówił imię psa:)

dokładnie :)
tzn prawie dokładnie

duzy pan z brodą to Gremlin
no a przede wszystkim Michaś nie jest młody to wiekowy emeryt
w kwietniu stukneło mu 10 latek ;)
Tora Gremlin jak mu dzisiaj powiedzialam ze się musiał minąc z Emi twierdził, ze z Emi były trzy osoby
więc musiałas widziec Micha i Gremlina ;)
szkoda ze ja byłam wyjechana :( i wróciłam dopiero teraz

Gosia zdjecia gremlina Ci oszczedze
ale wstawię Michasia - może skojarzysz :)

kurde
naprawde załuję ze mnie nie było :(

edit.
zaraz wpadnie Gremlin zobaczyć co nawypisywałam ;)

Posted

kurcze, nigdy bym nie pomyślała, że Michaś ma 10 lat!!!
patrzyłam na niego przez prawie 1,5 godziny, bo siedział na przeciwko nas - nawet takie futerko miał zwichrowane na łepku jak młody kurczak;)

Posted

[quote name='ronja']kurcze, nigdy bym nie pomyślała, że Michaś ma 10 lat!!!
patrzyłam na niego przez prawie 1,5 godziny, bo siedział na przeciwko nas - nawet takie futerko miał zwichrowane na łepku jak młody kurczak;)

bo został obstrzyżony chyba od donicy na głowie na pazia stac ta czupurka na głowie ;)
na osiedlu też nas posadzają ze zmieniliśmy sobie psa beneńczyka na jakiegoś szczeniaka

Posted

ronja napisał(a):
kurcze, nigdy bym nie pomyślała, że Michaś ma 10 lat!!!

Tak myślałem, że to dziewczyny jakoś z dogo związane :D :D

A szczeniakiem to była ta panienka, do której się dziadek Michał zalecał - miała 9 miesięcy ;)

Posted

Kurde a ja zaaferowana Emi przegapiłam Gremlina z Michasiem, a tak blisko było....trzeba było nas zaczepiać;):)

Michaś rzeczywiście jak szczeniak wygląda:)...śliczny chłopak:loveu: no gapiszon ze mnie okropny:roll:

Posted

Gremlin napisał(a):
Tak myślałem, że to dziewczyny jakoś z dogo związane :D :D

niezupełnie dziewczyny;)
byl też mój mąż.

a co z Michasiem? do kogo czekaliście?

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Kurde a ja zaaferowana Emi przegapiłam Gremlina z Michasiem, a tak blisko było....trzeba było nas zaczepiać;):)

Michaś rzeczywiście jak szczeniak wygląda:)...śliczny chłopak:loveu: no gapiszon ze mnie okropny:roll:

Tia... a potem by było, że Gremlin obce baby zaczepia :mad: :razz:

Posted

Gremlin napisał(a):
Tia... a potem by było, że Gremlin obce baby zaczepia :mad: :razz:

jakie obce jakie obce
przeciez gosia ma torbę ode mnie a ja bede miała od gosi
a Emi która opiekuje się ronija robiłam allegro ;)
ale męza juz nie potrafię wytłumaczyć więc dobrze ze go nie zaczepiałes ;)
no chyba ze męża też podciagniemy pod opiekę nad Emi ;)

Michas czekał do dr. Kouru Demebele
bo jak brykał u moich rodziców po ściernisku to się zranił w łapę
ale nie wiedzielismy tego przed wizytą u weta i rozawazaliśmy rózne opcje typu grzyb, nużyca
bo miał taką czarno rózową lekko pobablowaną skórę na łapie i to rozlizywał
wiec chłopaki poczekali az pojade na wygnanie i cichaczem poszli do weta ;)

podobno dostałyście jakiś słoiczek z rózowym czymś ?
(sprawdzam pamięc i prawdomównośc Gremlina ;))

Posted

my akurat tym razem nie dostaliśmy manusanu;) ale niemal każdy kto wychodził, to miał ze sobą słoiczek manusanu. ja miałam kopertę ze strzykawą i iglami

Posted

[quote name='ronja']my akurat tym razem nie dostaliśmy manusanu;) ale niemal każdy kto wychodził, to miał ze sobą słoiczek manusanu. ja miałam kopertę ze strzykawą i iglami

hihi nawet mnie to nie zdziwiło ze Gremlin coś pomieszał
z jego pamięcią do twarzy ;)

(edit: gosia ja zapłaciłam za tą torbę???)

Posted

Hahahaha...Gosia Twoje wytłumaczenie odnośnie zaczepiania obcych bab jest na medal:loveu:

PS znowu zapomniałam sprawdzić torbę:oops: ale spoko, możemy się jakoś zmówić na odbiór:)