Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jeśli tak to przepraszam...

Chciałam zapytać czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie lub okolicach można zrobić tanio USG jamy brzusznej psa? Kilka tygodni temu znalazłam dwudniowego malca i wydawało się, że udało się go wychować, aż do wczorajszego dnia kiedy to dostał silnych ataków padaczki. W klinice, w której go leczyłam do tej pory, chcą 100 zł :( to trochę dużo jak na moją kieszeń, może ktoś wie gdzie można zrobić to badanie taniej?

• 1 month later...
Posted

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Wiesz, za 105 zł możesz mieć w Warszawie USG z opisem u dra Marcińskiego (chyba najlepszego tu specjalisty w tej dziedzinie). Poza tym, co Ci z tego, że ewentualnie będzie taniej, jeśli np. lekarz wykonujący badanie będzie miał marne pojęcie o tym, co robi/widzi w obrazie USG? Po takim badaniu diagnostycznie sytuacja może być w punkcie wyjścia (wiemy, że nic nie wiemy, ewentualnie mamy fałszywy trop), więc w sumie być może badanie trzeba byłoby powtórzyć, a koszt dwóch badań na pewno byłby wyższy niż jednego u specjalisty z prawdziwego zdarzenia. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Mówię Ci to z własnego doświadczenia - przed badaniem u dra Marcińskiego mój pies miał dwukrotnie robione USG u innych lekarzy. Nic z tych badan nie wynikało poza najbardziej nieprawdopodobnymi domysłami...[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Wszystkiego dobrego dla Ciebie i malucha:)[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT][/FONT]

Iwona__S napisał(a):
Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę, jeśli tak to przepraszam...

Chciałam zapytać czy ktoś się orientuje gdzie w Warszawie lub okolicach można zrobić tanio USG jamy brzusznej psa? Kilka tygodni temu znalazłam dwudniowego malca i wydawało się, że udało się go wychować, aż do wczorajszego dnia kiedy to dostał silnych ataków padaczki. W klinice, w której go leczyłam do tej pory, chcą 100 zł :( to trochę dużo jak na moją kieszeń, może ktoś wie gdzie można zrobić to badanie taniej?