Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mogę zawieźć sunię jutro bez pośrednictwa tanitki, ale nie mam adresu ani telefonu do hotelu, czy ktoś posiada? To jest spora szansa-oszczędzimy ok 60 zł a możemy przekazać je na hotel

Posted

Pogrzebałam na dogmanii i mam......
Nr tel. do Otrębusów: 022- 798-17-30 to jest nr do p. Grażynki ,która prowadzi hotelik.
Acha.... i miesci się on na ul. Wiejskiej 38 B
Trasa na Poznan ( za Pruszkowem, przed Brwinowem)

Posted

dziękujemy Tiger! jutro zadzwonie do p. Grażynki i zapytam czy mogę przywieźć sunię. jeśli tak i jeśli wydadza ja w schronisku to wieziemy Babunie do Otrębu(ów)? :roll:

Posted

[quote name='Tiger']Pogrzebałam na dogmanii i mam......
Nr tel. do Otrębusów: 022- 798-17-30 to jest nr do p. Grażynki ,która prowadzi hotelik.
Acha.... i miesci się on na ul. Wiejskiej 38 B
Trasa na Poznan ( za Pruszkowem, przed Brwinowem)

Gdześ Ty to wygrzebała Detektywie :cool1: :loveu:

Trzymam kciuki, żeby się udało sunię zawieźć jutro!

Posted

Kciuki mocno zaciśnięte,spać nie będę mogła. Anielica dzwoniłaś, oddzwaniałam ale tel. Twój był wyłączony. Mam nadzieję że nie zawaliłam czegoś.

Posted

:multi: Mamy zgodę schroniska. Dzwoniłam też do hotelu. P.Grażyna może przyjąć sunię po godzinie 19. Postaram się być w Otrębusach w tych godzinach. Jednak wcześniej muszę zawieźć sunię na sggw na badania (krew+mocz), żeby rozeznać się w jej stanie zdrowia, ustalic dietę itp...
Potrzebna mi tanitka! Jest możliwość, że suka zostanie na badania w klinice, wtedy juz tanitka będzie musiała ją odebrać i dowieźć do hotelu. Czy ktoś ma na nia jakieś namiary? Numer telefonu?

Posted

Masza4 napisał(a):
Potrzebna mi tanitka! Jest możliwość, że suka zostanie na badania w klinice, wtedy juz tanitka będzie musiała ją odebrać i dowieźć do hotelu. Czy ktoś ma na nia jakieś namiary? Numer telefonu?

Może ktoś inny z W-wy mogłby ci pomóc, jeżeli Tanitka jest nieosiągalna?
Tu zawsze było sporo ludzi z W-wy.

Posted

Jadę niegługo do Wawy. Nie mogę skontaktować się z tanitką, więc, żeby już nie kręcić zawiozę sunię prosto do hotelu. Napisałam tanitce żeby podwiozła Babcię na kliniki ok. poniedziałku. Ja jadąc z Lublina mogłabym okrążyć całkiem Wawę i pojechać do Otrębus, a tak będę musiała błądzić w Wawie pewnie jeszcze dłuższy czas, bo nie wiem gdzie jest sggw :shake: a trochę późno będzie-dopiero po 19 mogę oddać sunię. Mam nadzieję, że tanitka się zgodzi, żeby zawieźć sukę...

Posted

Sorki juz jestem, też dopiero dojechałam do W-wy.

Czy to znaczy że ona dziś już będzie na SGGW, jutro będzie miała tam zrobione badania, a ja ją mogę jutro zabrać i zawieżć do hotelu??
Ona jest tam na mnie wpisana??

Posted

tanitka napisał(a):
Sorki juz jestem, też dopiero dojechałam do W-wy.

Czy to znaczy że ona dziś już będzie na SGGW, jutro będzie miała tam zrobione badania, a ja ją mogę jutro zabrać i zawieżć do hotelu??
Ona jest tam na mnie wpisana??

Suka nie dojechała do Warszawy, przed wawą zadzwoniłam do hotelu i pani nie dała się ubłagać, żeby przetrzymać sunię dobę i żeby tanitka następnego dnia zabrała ją na badania. rano rozmawiałam z panią od hoteliku i ta zgadzała się na przyjęcie suki, później natomiast zmieniła zdanie. na sggw potrzebowaliby danych tanitki a ja nic nie miałam-wyszło by na to że jest niczyja...
przemyślałam cała sprawę i doszłam do wniosku, że nie ma sensu oddawać suki do hotelu, to nic nie zmieni. teraz suka jest u mojej dalszej rodziny na wsi w domu tymcz. i na razie tam zostanie. zaszczepie ją, zrobię potrzebne badania, odpchlę, kupie coś na kleszcze. potrzebuję pieniędzy na to wszystko. do tego muszę dać pieniądze na wyżywienie suki-Wandy dla mojego kuzyna. może podczas jej pobytu na wsi znajdzie się jakiś dobry dom...

Posted

Jakoś to wyszło nie tak:shake: , przykro mi że jechałayście na próżno taki szmat drogi. Jeśli zdecydowałaś, ze suczka zostaje na tymczasie u twojej rodziny to ja się finansowo dokładma- proszę wyślij nr konta.
Jak suczka- w jakiej jest formie??:cool1:

Posted

ja też proszę o numer konta - nie martw się - nie zostawimy Cię samej z sunią na "głowie" ;) może w domku szybciej odzyska radość życia - będzie miała indywidualne traktowanie :cool1:

Posted

tanitka napisał(a):
Jakoś to wyszło nie tak:shake: , przykro mi że jechałayście na próżno taki szmat drogi. Jeśli zdecydowałaś, ze suczka zostaje na tymczasie u twojej rodziny to ja się finansowo dokładma- proszę wyślij nr konta.
Jak suczka- w jakiej jest formie??:cool1:

Sunia jest po prostu GENIALNA! Nazwałyśmy ją Wanda-to do niej pasuje :lol: gdy wyprowadziłam ją ze schrona zupełnie odżyła! Podczas podróży do warszawy ciągle obserwowała świat za szybą (w drodze powrotnej wymiękła i usnęła na kolanach-ja miałam stopy, a Magda główkę :evil_lol: )
Wanda zaczęła nawet szczekać!
Uwielbia ciastka cynamonowe-takie kruche :cool3: Mogłaby zjeść ich kilogram, ale zdrowy rozsądek zabraniał dawać zbyt wiele.
W drodze powrotnej z Warszawy Wanda zagazowała nam samochód-co jakieś 10 minut trzeba było otwierać szeroko okna! :roll: Puszczała obrzydliwe bąki :eviltong:
Sunia zjadła ze smakiem karmę puszkową. Jest podejrzanie gruba-albo cierpi na wzdęcie (brzuch jest miękki), albo jest w ciąży. Zobaczymy jak to się dalej rozwinie, jutro zobaczy ją wet.
nr konta na pw

Posted

Masza4 napisał(a):
Sunia jest po prostu GENIALNA! Nazwałyśmy ją Wanda-to do niej pasuje :lol: gdy wyprowadziłam ją ze schrona zupełnie odżyła!

FANTASTYCZNIE!!!!!! :multi: teraz już musi być tylko lepiej :loveu:

Posted

tak, wanda została jakieś 10 km od Lublina-to był już fakt dokonany, że ją tam przywiozłam, bo nie oddałabym jej już do schrona! moja rodzinka tez bardzo lubi takie stworzenia :roll: