oktawia6 Posted July 23, 2006 Posted July 23, 2006 Wandzia, poluje, poluje czai się bezszelestnie-to typowe-ona jest psem myśliwskim jakby nie patrzeć:evil_lol: uwaga na nogawki:evil_lol: :lol::eviltong: Quote
Masza4 Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 Ciąg dalszy historii psa, który według jednego z weterynarzy powinien zostać uśpiony... Spojrzenie szczeniaka :roll: Gramy w dużą piłę :loveu: Hop! Latać każdy może ;) Nie puszczę!!! Piłecka :multi: Quote
tanitka Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Ciąg dalszy historii psa, który według jednego z weterynarzy powinien zostać uśpiony... on powinien zostać uśpiony!!:eviltong: Wanda jesteś super!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Osiolek Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 Masza, Tanitko - dosc czesto widze na dogomanii, ze przelagodne psiaki (akurat to wszystkie byly suczki) w swoim domu robia sie agresywne w stosunku do obcych. Mam 4 sunie wziete z sochaczewskiego Azorka - podobno byly to najlagodniejsze sunie w schronisku (wg weterymarza ktory je przygotowywal do wyjazdu), a u mnie zmienily sie w brytany, bronia nas, nikomu nie pozwola podejsc. Piata sunia ktora "wyladowala" u znajomych tak samo. Od osob ktore sie znaja na psach uslyszalam ze psiaki pierwszy raz w zyciu maja czego bronic.... Tez sie zastanawiam jak je tego oduczyc - bo jeden z pogryzionych zameldowal nas na policje...... (Tanitko, jesli pamietasz Pchelke, to ona jest najwiekszy "gryzaczek"). Pchelka, w przeciwienstwie do pozostalych panienek, tez gryzie "bezszelestnie" (facet w meldunku napisal ze zostal ugryziony bez ostrzezenia ;-) ) Moze macie jakis sposob zeby je przekonac, ze ja sama potrafie sie bronic ;-) ? Masza, doszlas do czegos? Quote
szmaja Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 takiej rady to i ja potrzebuje, na razie sucz tylko powarkuje (a przeciez jest u mnie na tymczasie), ale nie wiem, co moze byc dalej... podobno chodzaca depresja i lizajec pospolity byla... Quote
tanitka Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 no bo to niestety nasz błąd- bierzemy sierotę zamazną ze schroniska- ledwo to, to żyje. My za to kochane cioteczki nieba przychylamy i skaczemy wokół tych sierotek - a one sobie myślą: o jesteśmy ważne, pańcia tak skacze, wszystko pod nosek podsuwa, łyżeczką prawie karmi poduszkę pod głowę podkłąda- no to chyba ja tu muszę zarządzać!!!:diabloti: i wtedy, masz babo placek wszystkie Pchełki, Malusie, Pimpusie nagle stają sie pierwszymi obrońcami swego ludzkiego stada!! suczyska moje najukochańsze na świecie!!!:loveu: Quote
oktawia6 Posted July 31, 2006 Posted July 31, 2006 zdjęcie miesiąca :eviltong: :grins: :Cool!: :roflt: :roflt: Quote
Masza4 Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Wandula powoli zauważa, że 'obcy' nie chcą zrobić nam krzywdy. Uspokaja się. Też uważam, że ma kogo bronic po prostu. Ma swój domek, swoją pańcię. Sądzę, że keidyś odmieni jej się gryzienie, ja nie mam na to konkretnej rady, no czasem z wyjątkiem kagańca :) Quote
Masza4 Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 WANDULA KIEROWCA :loveu: I PASAżER :loveu: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: cudna jest w tej limuzynie:bigcool: Quote
tanitka Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 ona na prawdę jeździ w tych pasach????:errrr: :errrr: :errrr: :errrr: - no tego to ja jeszcze nie widziałam, Wanda jest po prostu boska!!! Jak ja kocham dojrzałe suczki!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Masza4 Posted August 6, 2006 Author Posted August 6, 2006 Jeździ jeździ, wygląda na to, że nawet psie pasy się nie przydadzą :eviltong: Też się zdziwiłam, że tak spokojnie siedziała, no ale jak ma być niespokojna-w końcu to pani w sile wieku :megagrin: I jak jej nie kochać? Babcia jesy super!!!!!!!!! :sweetCyb: Quote
oktawia6 Posted August 6, 2006 Posted August 6, 2006 pasy dla psa są cool-szczególnie podczas jazdy może być naprawdę różnie-pies wtedy leci jak bezwłądna kula do przodu, są specjalne pasy dopasowane do wielkości pieska-może je kupić na allegro-nawet dla małych Quote
Masza4 Posted August 7, 2006 Author Posted August 7, 2006 wiem i mam zamiar je kupić, ale na razie nie mam za co. Nie jeździmy dużo, zwłaszcza teraz, ale trzeba będzie kupić pasy. Wanda jednak siedzi tak spokojnie, że ludzkie pasy trzymałyby ją tak samo jak psie :) grzeczna dziewucha z niej :angel: Quote
anielica Posted August 7, 2006 Posted August 7, 2006 Kurczę, tak sobie oglądam zdjęcia i czytam wieści, i przyomniała mi się Wanda ze schroniska, w ogromnej depresji, nie reagująca na nic... Miłość czyni cuda! Quote
AlmaMater Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Zdjęcia w pasach są super :lol: Ubawiłam się setnie :lol: A jak sprawa pęcherza Wandy? Już wszystko dobrze, czy nadal trzeba ją masować? Quote
Masza4 Posted August 8, 2006 Author Posted August 8, 2006 A gdzież tam masaż? Wanda siusia na potęgę! :sweetCyb: widać, że bardzo stara się sikać i musi się mocno napiąć, ale dużo z nią biegamy, jeździmy rowerem itp, więc brzuś sam się masuje :razz: Quote
oktawia6 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 dla mnie to zdjęcie do gazety:loveu: :loveu: :loveu: poważnie!!! wyślij je na konkurs do Mojego Psa" ostatnio tak namówiłam Zosię od Liska który 19 lat był w schronisku i był w lipcowym numerze na całe 2 strony! Wanda i ta fota oraz jak biega i ze schroniska wyśłij do Mojego Psa z jej historią i na konkurs-są fajne nagrody-przekonasz się że ją umieszczą-to jest gwiazda:loveu: Quote
Tiger Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Masza , popieram oktawię6....... To super pomysł..... Wyślij zdjęcia ze schronu, od lekarza ,te z wielkim brzuchem itp.... I te jak siedzi w pasach w samochodzie, jak nosi cegłówki, no i moje ulubione: jak siedzi tym swoim dupskiem cudnym na wersalce.....:lol: Ona ma wiele cudnych i niepowtarzalnych zdjęć !!! Wanda gwiazda !!!! Quote
oktawia6 Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 dokładnie tak !!! to będzie dog of the year:p a jest to też edukowanie i zachęcanie ludzi do przygarniania bezdomnych psów, które marzą o ciepłym domku-zamiast kupowanie z pseudohodowli czy rozmnażalni-to 2 rzeczy w jednej;) Do dzieła!!! Quote
tanitka Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 sedecznie wszystkich miłośników wyżłów zapraszam do tworzenia nowej strony poświęconej tej rasie oraz do udziału w nowym forum. Wszekie uwagi, teksty, publikacje, komentarze mile widziane!!!:lol: ale przede wszystkim to strona poświęcona tym bezdomnym wyżłom.:lol: :lol: www.wyzel.forall.pl Quote
Recommended Posts