Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja jako pomysłodawczyni hotelu- bardzo namawiam!!! choćby natychmiast, niech ktoś ja pzrywiezie do Warszawy. Asiaf- zapytasz p. Grażyny czy jest wolne miejsce dla tej biedusi?? Je też hotelik współfinansuję.

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak będzie miejsce i schronisko wyda sunię (pewnie wyda, staruszki wydają raczej bez większych problemów), to ja ją zawiozę do Warszawy albo mój brat.

Posted

Napisałam do Maszy, żeby napisała o zrzutce w tytule. Chyba lepiej najpierw coś zebrać, żeby nie było kłopotu od samego początku.

Tanitko, czy będziesz ją tam odwiedzała w hoteliku? Albo jeszcze inni warszawiacy. Bo jak ona tam pojedzie, to ja już nie będę mogła zaglądać:-(

Posted

oj oj długo mnie tu nie było, aż od rana :)...Jestem za umieszczeniem Babuni w hoteliku. Skoro piszecie, że warunki są prawie jak domowe to nie ma wcale na co czekać!
Zmieniam tytuł wątku. Teraz każdy grosz dla Babuni jest na wagę złota, prosimy o finasowe wsparcie!
Zależy kiedy będzie transport, bo nie wiem czy w schronie ot tak ją wydadzą. Mimo tego, że sunia jest już tam 2 tygodnie, jeszcze nie widział jej lekarz...
Postaramy się jednak wyrwać stamtąd Babunię!!!

Posted

Ja niestety nie mam jak wspomóc finasowo. Mam swoje 3 zwierzaki i jedną pensję męza.
Zrobiłam plakcik i mogę wysłac do porozklejania tylko niech ludzie sie zgłoszą. Strasznie mi szkoda tej starowinki.

Posted

tanitka napisał(a):
OCZYWIŚCIE!!!! i będę z nią chodzić na spacery, i rozmawiać i głaskać!!!

Dziękuję Ci! Jesteś kochana :buzi: Jej teraz najbardziej potrzeba ludzi - taka samotna i zrezygnowana siedzi w tym boksie :-(

Ja moge też parę groszy dołożyć do hoteliku, chociaż wiele to nie będzie.
Ale mam nadzieję, że wspólnymi siłami sobie poradzimy!

Posted

Miejsce w hotelu jest już zarezerwowane, ale jest wielka prośba, żeby suczce pobrać krew i zobaczyć jaki jest wynik kreatyny. Pani Grażyna boi się, że jeśli pies jest chory to może zarazić inne (tu w szczególności o Oskarka z dogo chodzi). Dziewczyny postarajcie się proszę- zrzucimy sie na to badanie.
Jeśli badanie krwi będzie ok. to hotel jest 100%. Jeśli nie dacie rady tak szybko, to może damy ją najpierw na SGGW na 2 dni i zrobimy badania i dopiero do hotelu. Jeśli się okaże, że jest chora to będziemy ją leczyć w kliniece SGGW. Jak robimy?? kiedy możliwy byłby przyjazd??

Posted

Porozmawiam z Maszą, skontaktujemy się ze schroniskiem i postaramy zabrac na badania. Może jutro się da. Wynik byłby w jeden dzień. Ja jestem teraz w miarę dyspozycyjna, ale ja jadę jako opiekun psa, a nie jako kierowca. Muszę zapytać brata kiedy on może. Wiem, że może w piątek po południu, a potem dopiero po niedzieli, bo w weekend ma studia.
Jakoś to ustalimy.

Posted

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=102901205 adres suczynki z allegro

Jutro z rana zadzwonie do schrona i postaramy się ją jakoś odtransportować do weta na pobranie krwi...Nie wiem jeszcze jak, mam jutro same ćwiczenia i nie mam auta :shake: ale może razem z anielicą coś wykombinujemy ;)
sądzę, że krewkę trzeba pobrać u nas, żeby oszczędzić suni taskania w różne nieznane miejsca (sggw). i tak sporo drogi będzie przed nią, dużo wrażeń, a nie wiadomo dokładnie jaki jest jej stan zdrowia.

Posted

Myślę, że pieniądze powinny iść na konto tanitki, która będzie się opiekować sunią w Warszawie. Bo chyba nie ma sensu, żebym ja dawała swoje, a potem przesyłała tanitce.

tanitko, co Ty na to?

Posted

No niestety nie udało się:(
Suka nie może być wzięta na badania, bo nie...
Suka zostanie zaszczepiona w poniedziałek, wcześniej się nie da, bo nie jest to przypadek szczególny, wszystkie psy są w depresji - wytrzyma.

Powiedziałyśmy, że psa bierze znajoma z Warszawy. No to niech przyjedzie...

Spróbujemy porozmawiać w sobotę, ale znowu jesteśmy w konflikcie z powodu papierów Łatki, więc nie wiem jak to będzie :-(

Ręce opadają

Posted

Tak tanitko, ale dopiero po niedzieli. Jakby ją wet zaszczepił zapytałybyśmy czy wydadzą na pewno i kiedy, żeby nie było niespodzianki. W poniedziałek ma być zaszczepiona i dopiero wtedy wydana. Na dzień dzisiejszy kategorycznie nie :shake:

Mogę jeszcze próbować coś w sobotę powalczyć, żebym ja ją mogła Ci przewieźć, ale to zależy niestety od humoru kierownictwa...:angryy: