Masza4 Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Witajcie! Jako że 25 czerwca 2006 roku podjęliśmy ostateczną decyzję o pozostaniu Wanduliny u nas, uznaliśmy ten dzień za dzień jej urodzin :loveu: Dziś Wanda kończy roczek i z tej okazji mój tz przygotował pokaz najlepszych momentów z życia Wandy :cool3: Włączcie głośniki i poczekajcie chwilkę na załadowanie się strony :lol: http://www.kreznica.pl/wanda/wanda.swf Dobrej zabawy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Nowi My Maciusiowi:( Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Wanda - piłkarz, Wanda - kierowca, Wanda - farmer, Wanda - pasażer... Piękny filmik i piękna Wasza miłość wzajemna. Gratulacje! Quote
Bunia1 Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Cudowne zdjęcia Pięknej Wandzi. Życzę 100 lat w tym ważnym dla Was dniu. Quote
tanitka Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ja tez gratukuję i dołączam się do najlepszych życzeń dla Wadulki i jej Rodziny, niech nam żyją w zdrowiu STO LAT!!!:BIG: a tak na marginesie- dlaczego na dogomanii zniknęły wszystkie wolontariuszki i pieski z Lublina??:-( Quote
Tiger Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 [quote name='tanitka']Ja tez gratukuję i dołączam się do najlepszych życzeń dla Wadulki i jej Rodziny, niech nam żyją w zdrowiu STO LAT!!!:BIG: a tak na marginesie- dlaczego na dogomanii zniknęły wszystkie wolontariuszki i pieski z Lublina??:-( ja jezdem ..........ale już ledwo zipię ;) A Wandula cudo !!!!! I faktycznie ............jakby miała roczek :) Quote
oktawia6 Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 strasznie dawno mnie u Wandy nie było-a weszłąm teraz z pamięci-bo dawno nie dostaję powiadomień... Wszystkiego najlepszego dla Wandi z okazji rocznicy oraz dla jej wspaniałęj i troskliwej opiekunki. P.S.Pamiętam jak jej pęchcerz msowałaś na początku by sikała-a taki miała jak balon Quote
Masza4 Posted August 14, 2007 Author Posted August 14, 2007 Dziękujemy serdecznie za życzenia na rocznicę naszej Wanduli :loveu: Niestety widać po Babci, że się starzeje. Dziś przestraszyliśmy się, bo nie mogliśmy jej dobudzić. Wstała po dwóch godzinach, przy czym byliśmy już na parterze, ona na drugim piętrze, a nigdy przecież nie zostaje sama, bo nas pilnuje...Jest zmęczona. Teraz wychodzi z niej to co kiedyś przeszła. Jednak nie poddajemy się. Jemy leki nasercowe, biegamy za piłką, śpimy wszyscy razem niczym szprotki :roll: Kochamy tega psa jak nie wiem co! Jakie to szczęście, że rok temu nie dojechała do hotelu pod W-wę. Że nie trafiła do adopcji gdzies daleko od nas. Gdyby tak było, nigdy nie znaleźlibyśmy tak oddanego przyjaciela. To wspaniała istotka, mam nadzieję, że pobędzie z nami jeszcze dłuuugo dłuuugo :loveu: Quote
wtatara Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 cieszę sięże macie takiego przyjaciela- moja imienniczka Quote
tanitka Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 śpimy wszyscy razem niczym szprotki :roll: ale jakie to cudowne!!:loveu: STO lat dla kochanej Wanduli!!:lol: Quote
oktawia6 Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 tak jak szprotki:cool3: :loveu: :eviltong: : Quote
Masza4 Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Nasza Wanda cieczkuje od kilku dni. Dzisiejszej nocy dała ostro do pieca :mad: Mój TZ musiał wstawać co godzinę, bo Wanduli 'psa się chciało'. Babcia ciężko przechodzi tą cieczkę. Nie wiadomo o co jej chodzi. A to pić, a to jeść, a może siku, koo, psa, pobawić, poleżeć...Starucha daje z siebie wszystko :cool3: Oczywiście wszędzie z nami jeździ <wigilia, I-wszy i II-gi dzień Świąt> bo na sznurze, czy nawet w jakimś starym garażu nie byłaby bezpieczna-pomieszczenia nie są na tyle szczelne, żeby ją tam zostawić. A do kontaktu z psem nie możemy dopuścić, bo Wanda mogłaby nie przeżyć sterylki, nie mówiąc już o porodzie. Poza tym mieć w domu jeszcze kilka małych podobnych do mamusi stworów? o nieee :crazyeye: Ponadto mamy w domu dwie świnki morskie na tymczasie. No i oczywiście Wanda musi je napastować. Wali łąpą w klatkę, gdy świnia schowa się do domku. Komicznie to wygląda-gryzoń boi sie psa, i gdy wejdzie do budki Wanda podnosi łapę i tak jakby mówiła 'wyłaź, no wyłaź stamtąd, chce cię polizać i poprzytulać!'. KOMEDIA! Quote
tanitka Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 bo ona pewnie sobie myśli, ze te świniaczki to szczeniaczki!!:lol: Quote
Masza4 Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Ostatnio miałam na tymczasie szynszyle. I ciąża urojona była niestety. Dlatego chciałam nie pokazywać nawet Wandzie tych stworów, ale sama wepchała się do pokoju, gdzie siedzą. Mam nadzieję, że teraz nie będzie ciąży...Ehh... Quote
Masza4 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Wandzia nadal cieczkuje. Za nami już dwa tygodnie, ale pewnie jeszcze z jeden nas czeka:mad: Stos kawalerów pod balkonem serenady śpiewa, na spacerze mamy obstawę jak się patrzy, a Wanda najchętniej poganiałaby z każdym z osobna. Wrr...Czasem już sił na nią brakuje, jak się panienka lekkich obyczajów rozkraczy gdzieś na łące daleko od domu..:oops: Dziś byliśmy z nią u weta. Podjechaliśmy przy okazji sterylki kociczki. Jak Wanda zobaczyła mnie w białym kitlu, rozłożyła łapy jak żaba, zaparła się o futryny i koniec! No tak-ja w strasznym, białym fartuchu, kot wybudza się wrzeszcząc w kontenerku, zapachy jakieś brzydkie...W jednej chwili Babcia roztrzęsła się jak galareta! Śmialiśmy się, bo gdy ktoś wchodzi do domu, trzeba szybko łapać psa, bo atakuje i gryzie, broniąc terytorium, a tu nagle wystarczy, że zobaczyła obcinaczkę do pazurów i spokój jak nigdy :cool3: Pazurki podcięliśmy i Wanda dostała takiego spida w tyłku, że hej! Mój TZ upiera się, by wstawić fotki, bo mamy małe zaległości :roll: To najbardziej aktualne Quote
Masza4 Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Oto zaległe zdjęcia: maj - Wanda na Podlasiu Gorąco jak sto pięćdziesiąt, więc Wanda postanowiła skąpać się w strumyczku, a co!! Jesteśmy pod Sanktuarium na Świętej Górze Grabarce, świętym miejscu prawosławnych. Trudno było utrzymać Babcię z daleka od świętego źródełka :megagrin: Jak zwykle pełna energii pomaga nam dźwigać ciężary :cool3: czerwiec - Wanda w drodze na Śląsk i Podkarpacie. Mieliśmy cały samochód ludzi, więc Wanda miała kuszetkę w bagażniku. Kamyczek...Taaa.... lipiec - Wanda w Bieszczadach nad Soliną Odpoczynek przed podróżą. Wanda-sternik nie może doczekać się rejsu :loveu: Uwaga! Na prawej burcie rower wodny !!! Ciężka praca obserwatora... :sleeping: Przez cały rejs męczyła nas o kąpiel w Solinie. Zaprzęgliśmy więc ją na dłuuugą linkę i pozwoliliśmy skoczyć do ulubionej wody. Jaka radocha była! Dobiliśmy na nocleg do brzegu. Przyjaciółka-PIŁKA wszędzie z nami. Jemy kiełbachy z ogniska. Wanda przywiązana do drzewa, bo rwała się do wody. 'No szybciej smażcie tą kiełbaskę, albo nie! Ja mogę zjeść nawet surową' Powaga portretowa :ylsuper: Quote
zdrojka Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ależ wodniaczka z tej Wandzi :loveu: Cudne zdjęcia, takie wspomnienie lata... Quote
wtatara Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jaka szczęśliwa psinka i jaka pełna energii Quote
boksiedwa Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 ale skubana dobrze trafiła, wiedziała co wybiera :P Quote
Bunia1 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Ale cudowności. A pamiętam Ją w niezbyt dobrej formie. Quote
Tiger Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Cudne te zdjęcia !!!!!!!!!!!!!!!:cool2: Wanda podróżniczka , szczęsliwa i piękna ... Normalnie się wzruszyłam ......:oops: - Quote
Masza4 Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Dziś w nocy za Tęczowy Most odszedł przyjaciel Wandy z podwórka-Misio :placz: Miał niewydolne serduszko i mimo tego, że zjadał leki razem z Wandulą, nie podołało w tej naszej walce :placz: Wanda wąchała go, pchała noskiem, żeby się obudził... Czemu to takie okropne ?!?!?!?!?!?! :-( Misiu biegaj sobie zdrowy za TM (*) Quote
tanitka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 cięzko jest żegnac przyjaciół:-( Misiu bądź szczęsliwy! a Wandulka jest po prostu cudna i cudne ma życie, dzięki WAM!!!:loveu: Quote
Recommended Posts