Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bawiłyśmy się z Wandulą w szarpanie Andrzejowej koszulki :oops: Było super :cool3:

Jak szczeniak :loveu:

Szczery śmiech :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Wanda przeciwko rasizmowi :mdleje:

Jak baranek Boży :roll:

Nie ściemniajcie, tylko lepiej dajcie coś zjeść :evil_lol:

Jak na wakacjach, na plaży...eh....Prawdziwa Babcia (z Brodą)

• Replies 695
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Znęcam się tak jak ona znęca się nad Andrzejem budząc go o 3 rano, bo zgłodniała :eviltong: Stara Pierdoła lubi takie rzeczy jak przebieranie, kąpanie itp :D

• 2 weeks later...
Posted

TRAGEDIA!
Wanda dostała cieczki!!!!!!!!!!!!!!
Ona ma ponad 12 lat! :crazyeye: a jeszcze chłopy się za nią uganiają!
To bardzo niedobrze, bo przecież Wanda czasem przebywa sama na dworze z małym, bo małym, ale psem! Na razie jest nim kompletnie nie zainteresowana, nadal po nim przebiega, aż tamten tylko piszczy :evil_lol: i wyżera mu jedzenie w miski, ale za jakiś tydzień zmieni jej się chętka...I poczuje do niego miętę :evil_lol:

Ciąża w jej wieku jest dużym ryzykiem, a dla mnie murowanym samobójstwem. Sterylka hmm...Przy Wandzinym sercu (bo o wieku nie wspomnę) też ryzykowna...
Pozostaje chyba tylko hormon. Przynajmniej na razie. Na tę jedną cieczkę...
Potem może pomyśli się nad zabiegiem...
Oj ta PIERDOŁA!

Posted

tanitka napisał(a):
hormon owszem, a moze jakieś majtasy jej zakładać?? :razz:

W końcu i tak ją przebieracie :D
Nieźle, nieźle, to jakaś jurna staruszka jest :D - znaczy się wie, ale teraz to jeszcze ma się potwierdzenie w naturze.
Wanda jest modelką pierwszej wody!

Posted

Wanda dostała dziś hormon. Nie było wyjścia, bo już szajba zaczynała odwalać :stupid:
A nad majtasami też się zastanawiałam. No, ostatecznie byłby papmers :) Chodzi w nim swobodnie, więc chyba byłby najlepszym rozwiązaniem ;)

• 2 weeks later...
Posted

Wanda stwierdziła, że jakiś tam hormon ma daleko gdzieś! Nic a nic nie zadziałało. Wanda do dziś dzień cieczkuje...
O cieczce dowiedzieliśmy się jak wiecie niespodziewanie, na kilka dni przed zaplanowanym wiele tygodni wcześniej wyjazdem sylwestrowym do Wetliny. Tak się też złożyło, że jechał z nami-kawaler, pies kumpeli :roll:
Krowa, bo tak nazywa się Kawaler, o mało co nie oszalał gdy zobaczył i powąchał Wandę. W górach musieliśmy podawać mu Persen...bo psa normalnie rozwalało.
A Wanda? Czasem owszem-zainteresowana, a czasem, zupełnie nie. Potrafiła nawet warknąć na Krowę, więc ten zamykał się w sobie na kilka godzin, wydając żałosne, śmieszne odgłosy! Jaja były nie z tej ziemi-Wanda śmigała w pampersie, Krowa jechał na Persenie jak jakiś ćpun, a my pilnowaliśmy niestannie pary kochanków. :loveu:

Ogólnie jednak ten cały górski wypad strasznie podobał się Wandzie. A zwłaszcza...śnieg tam leżący! Starucha ganiała jak opętana, rzucała się pyskiem w śnieg, nurkowała w nim, tarzała się-istne cuda!

Nie wspomnę już o tym, że wystrojona w cholernie śliskie buty, postanowiłam sprowadzić Wandę po stromej górze-w rzeczywistości Wanda mnie...sprowadziła-jechałam na dupsku przez całą drogę :evil_lol: Niezła z niej menda!

Jak zwykle-żebranie...

Śpimy w czyściutkiej pościeli, a co!

Padnięta Babcia w pampersie...

I jak przystało na Babcię- z kawalerem

Jaką kawaler ma minę :megagrin:

Zjadacz śniegu :roll:

No rzuć w końcu!!!

Cudny portret ze śniegiem na paskudnej mordce :loveu:

Z pańcią :)

Siwobroda :eviltong:

Głupia mina :roll:

Wanda pilnowała przez caaaałą dłuuugą drogę mojego tz, co by nie zabłądził, więc ciągle siedziała, wyglądając przez okno, nawet podyspiała na siedząco...

Posted

no to wspaniały wyjazd mieliście!! :p

kawaler rzeczywiście minę miał jak prawdziwy napaleniec:evil_lol: a Wandula jak zwykle cudna, dostojna, kochana:loveu: - jak to cudownie że do Ciebie Masza4 trafiła, że ją ze sobą zabierasz. To zupełnie inny pies, taki wesoły, zadowolony z życia, szczęsliwy.
Zawsze kiedy opisujesz życie Wandeczki i oglądam te cudne jej minki i skoki, zabawy, uśmiecham się do monitora całą szerokością klawiatury:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Posted

Masza, nie wydawaj Wandy za Krowę! To jakiś młokos, z mlekiem pod nosem :evil_lol: Ja mam kawalera dla niej. Pasuje jak ulał :cool3:

To Bono, mój pierwszy pies, mieszka teraz z rodzicami, bo oczywiście za pana wybrał sobie tatę (w tle), nie mnie. Ma 12 lat, jest 50% łyżwem i 50% dogiem (podobno..). No pasuje jak ulał :cool3:

Hmmm, tylko chyba energetycznie by go Pierdoła wykończyła :razz:

Posted

o kurcze! to jest pies! :D to rozumiem:)
śliczny Bono! i faktycznoe pasuje jak ulał, tylko jeśli z tego związku powstałyby jakieś małe łyżwy to położę się na tory i poczekam na pociąg :evil_lol:

Krowa nawet nie dosięgał do Wandy :oops: Udało mu się jedynie wspiąć na jej udo :evil_lol:

Nic nie powiem Wandzie o Bono, bo jeszcze będzie chciała go poznać, a wtedy, gdy zapali się iskierka miłości nie będzie litości dla pańci :shake:

Posted

Mamy z Wandulą kolejny problem :-( Ledwo skończyła się cieczka, a zaniepokoiło nas co innego. Wanda od pewnego czasu pije bardzo duże ilości wody, zaraz potem to wysiusiuje. Do tego dużo śpi.
Zrobiliśmy badania. Na razie tylko mocznik, glukoze i kreatyninę. Morfologie trzeba będzie zrobić w poniedziałek.
Wandula ma bardzo niski poziom glukozy, bo tylko 40, za to wysoki poziom mocznika :shake: ponad 90...co wskazuje najwyraźniej na chore nerki.
W poniedziałek po wynikach z morfologii ustalimy jakieś leki i przede wszystkim dietę.
Kurcze jak nerki są chore to bardzo niedobrze. Jakoś mam złe doświadczenia z tego typu chorobami. Miejmy nadzieję jednak, że Wandula nie podda się tak łatwo...

Posted

Oczywiście trzymam kciuki za Wandulę!!!

Mam nadzieję , że to przejsciowe pogorszenie się wyników......

Wanda , Ty stara pierdoło, dałabyś ja spokój, jak nie cieczka to siusianie ....Trzymaj się kochana !

Posted

Mój Bono już od dłuższego czasu pije b. dużo i b. dużo wysikuje - potrafi stać i sikać 5 minut. myśleliśmy, że nerki lub cukrzyca, a tu nie - tak mu się porobiło na starość. może i u Wandy tak się porobiło...?:roll:

Posted

Morfologia na szczęście w normie. Czyli tylko biochemia-mocznik jest nie bardzo. Ponadto Wanda ma duże ciśnienie w naczyniach. Pobierając krew, dwukrotnie, trysnęła na pół gabinetu, a Wanda była po prostu przerażona :-( Taki pies obrońca, a gdy przyszło wchodzić do gabinetu, postawiła jak osioł wszystkie łapy i zapierała się ile sił, żeby tylko nie kłuć :-(
Jutro jedziemy ustalać specjalną nerkową dietę dla Babuliny. Ciesze się, że przynajmniej leukocytozy nie ma :multi:
Każdy dziwi się, że Wandzia dożyła takiego wieku. W końcu to pies po przejściach, miała poważne problemy z pęcherzem. Mam jednak nadzieję, że Babcia pożyje nam jeszcze kilka lat, nie nacieszyłyśmy się jeszcze sobą dostatecznie.

Posted

Ja też wierzę w to, że Wanda da sobie radę. W niej jest naprawdę bardzo wiele siły i chęci do życia. Ona bardzo nas kocha, chce walczyć o to, by być z nami jak najdłużej. My pomożemy jej w tej walce...

Wetka przepisała nam Lactulosum ze względu na niski poziom glukozy we krwi. Niemożliwe co Wanda robi, żeby przypadkiem nie napić się syropu. Syrop jest bardzo słodki, o pomarańczowym posmaku. Musimy dawać jej dwa razy dziennie po jednej łyżce stołowej. Nic gorszego. Wanda schrzania, że aż się za nią kurzy sypie! Dziś zrobiła fikołka na śliskiej podłodze. Z łyżki nie ma mocnych, więc musimy dawać strzykawką na siłę. Oj niedobre, oj oblizuje się potwornie, krzywi, a na końcu-strzela nam focha ;)
Cała sierść posklejana, cała podłoga lepka, podobnie jak my. Pierdoła stara. Słodycze jadłaby bez opamiętania, a syropku ani tknie. Kochana Starucha!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: