Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

iskra_wroc napisał(a):
Może ktoś chce zamówić ze mną po worku? :)

a która cię interesuje? Jestem z Wrocławia więc miałybyśmy jeden problem z głowy. Na dniach ma mi przyjść kasa, ale nie wiadomo do kiedy promocja. Jeśli wzięłybyśmy z jagnięciną(15,88kg + 15,88kg) to wychodzi po 94,50 na łeb.

Posted

Zamówiłem pakiecik 2x 13,61kg grain free bison&lamb. Skład wygląda przyzwoicie, cena w promocji b.atrakcyjna. Karmę będą jeść: 8-letni AST i 8-letnia terierka szkocka.

Mój Juras był do tej pory na Orijen'ie Senior, chciałem by dalej sobie tę karmę zajadał, ale zamówiona 5 dni temu w k..kvet karma nie doszła na czas i dzisiaj jak się w końcu dodzwoniłem, okazało się, ze nie dojdzie wcale. bo nie mają jej na stanie :mad: Poprzedni worek przyszedł przed świętami, podziurawiony i pozaklejany taśmą, więc mniemam, ze był to ostatni, jaki mieli. Sorry za mały offtop. Pzdr

• 2 weeks later...
Posted

a u mnie 2 psy jedzą i mam jeszcze 3/4 drugiego worka (to już ponad 2 miesiące karmie), dużo mniej jedzą tej karmy niż innych nawet o 100g mniej! (jak sypie tyle ile zawsze zostawiają) .
mam nadzieje że do marca dojedzą .(termin się kończy)

Posted

marlena i arvena napisał(a):
jaki sklep ma taką promocje?

jedyny ktory sprzedaje ta karme
a tak swoja droga to nie promocja a wyprzedaz (nie sprzedaja pelnowartosciowych opakowan tylko takie ktorym sie termin waznosc konczy)

• 3 weeks later...
Posted

Dobry wieczór ;)
Dostalam próbke od Jary (dzieki Jara!!!) Canidae, bablowi smakuje az mu sie uszy trzesa!
Wyglada na to, ze brzusio nie boli (minelo 6 godzin, juz by byl jakis znak ;))

Moje pytanie brzmi: jakie efekty u psow na dluzsza mete? Widze tu posty sprzed kilku lat, wiec pewnie juz mozna wyciagnac jakies wnioski i podsumowac.

Warto?Nie warto? Jakie doswiadczenia ze zdrowiem psa?Tak dlugodystansowo.
Dzieki!

Posted

Moje psiaki były już na wielu karmach typu Orijen, Acana, Wolfsblut TOTW i inne.
Powiem szczerzę, że jestem bardzo zadowolona z tej karmy. Sierść jest piękna, błyszcząca. Mają dużo energii. Wszystko ok. Są na tej karmie od listopada.

U nas sprawdza się za równo formuła Grain-free jak i ta zwykła karma All Life Stages.

Drugą karmą, która również dla moich psów była super, to FrommFamily Gold.

Więc w końcu nie wyszukuję karm, a mam kilka smaków Canidae do wyboru plus dodatkowo Fromma :)

Posted

U mnie Free Grain fajnie wchodzi i nie ma żadnych skutków ubocznych. Trochę może dużo ziemniaków w składzie, ale widać, że pies ma się na niej dobrze.
Jedyny minus to małe granulki, ale można to przeżyć.
Chyba jeszcze kupię sobie dwa worki w promocji, 2-3 miesiące po terminie pies może spokojnie karmę jeść.

Posted

[quote name='Jara']U mnie Free Grain fajnie wchodzi i nie ma żadnych skutków ubocznych. Trochę może dużo ziemniaków w składzie, ale widać, że pies ma się na niej dobrze.
Jedyny minus to małe granulki, ale można to przeżyć.
Chyba jeszcze kupię sobie dwa worki w promocji, 2-3 miesiące po terminie pies może spokojnie karmę jeść.[/QUOTE]

też o tym myślę...
niby mam jeszcze 3 worki, ale psy czują się i wyglądają bdb, no i robią najlepsze do tej pory, bardzo zwarte kupy, w porównaniu do wielu innych karm z wyższej półki.

Posted

U nas dostaje ją suczka która ma problemy gastrologiczne. Kupy nie są idealne i staramy się z tym walczyć. To z czego jestem zadowolona to zniknęło drapanie, wygryzanie się i brzydki zapach z gruczołów :). Powoli kończymy pierwszy worek i chciałabym załapać się na kolejny pakiet ale zobaczymy jak będzie.

Posted

Ja skorzystałam z oferty świata karm i mam prawie 80 kg tej z czterech mięs oraz prawie 32 kg tej z jagnięciną. Krótszy termin ma jagnięcina więc tę karmę pierwszą otworzyłam. Jedzą drugi tydzień -3 nowofundlandy i króliczy jamnik 9 lat. Bez zastrzeżeń, kupy oki, apetyt dopisuje, gazów nie ma. Więc narazie polecam...!

• 2 months later...
Posted

Po kilku zjedzonych workach stwierdzam, że to jest najlepsza karma jaką kiedykolwiek jadły moje psy. Mam nadzieję, że świat karm będzie ją miał ZAWSZE :) Szkoda, że odkryłam ją tak późno, bo mój bokser, który miał problemy żołądkowe mógłby dłużej cieszyć się możnością jedzenia bez ryzyka wymiotów i gazów, ale zdążył chociaż trochę być na canidae. Niestety od stycznia już go nie ma, ale pozostałe psy cieszą się zdrowiem na canidae. Zmieniamy sobie raz all life stage 4 rodzaje mięsa, raz na chicken&rice, a ostatnio wypróbowaliśmy z jagnieciną. Ze wszystkich jestem bardzo zadowolona.

Na canidae wyrósł mi szczeniak boksera, teraz ma 7 miesięcy. Przyznam, że kupiłam teraz bento kronen mega growth żeby troszkę nabrał ciałka, ale to tylko moje wymysły, bo i bez tego na canidae jest pięknym, pełnowartościowym szczenięciem boksera :) Nie daję mu żadnych dodatków oprócz takich rzeczy jak serek wiejski i takie tam

Oprócz niego mam 8 letnią bokserkę i mieszańca( 10 lat, 10kilo). Wszystkie psy cieszą się zdrowiem.

Wcześniej próbowałam karm takich jak Acana, Eukanuba, Royal, Brit, Brit care, Arion, Bosh, Fitmin, Nutra Nuggets, Hills i kilku innych. Canidae wygrywa jak dla mnie.

Posted

z trudem zjedliśmy 2X20kg ALS i do tej wersji już nie wrócimy
pies jadł bardzo niechętnie, schudł do żeber, sierść matowa i wypadająca
na szczęście po powrocie do BritC Lamb&Rice wszystko wróciło do normy

Posted

[quote name='WEIMAR']z trudem zjedliśmy 2X20kg ALS i do tej wersji już nie wrócimy
pies jadł bardzo niechętnie, schudł do żeber, sierść matowa i wypadająca
na szczęście po powrocie do BritC Lamb&Rice wszystko wróciło do normy[/QUOTE]

tak w mgnienia oka - cud
pozdrawaim

Posted

[quote name='gosikf & dogs']Po kilku zjedzonych workach stwierdzam, że to jest najlepsza karma jaką kiedykolwiek jadły moje psy. Mam nadzieję, że świat karm będzie ją miał ZAWSZE :) Szkoda, że odkryłam ją tak późno, bo mój bokser, który miał problemy żołądkowe mógłby dłużej cieszyć się możnością jedzenia bez ryzyka wymiotów i gazów, ale zdążył chociaż trochę być na canidae. Niestety od stycznia już go nie ma, ale pozostałe psy cieszą się zdrowiem na canidae. Zmieniamy sobie raz all life stage 4 rodzaje mięsa, raz na chicken&rice, a ostatnio wypróbowaliśmy z jagnieciną. Ze wszystkich jestem bardzo zadowolona.

Na canidae wyrósł mi szczeniak boksera, teraz ma 7 miesięcy. Przyznam, że kupiłam teraz bento kronen mega growth żeby troszkę nabrał ciałka, ale to tylko moje wymysły, bo i bez tego na canidae jest pięknym, pełnowartościowym szczenięciem boksera :) Nie daję mu żadnych dodatków oprócz takich rzeczy jak serek wiejski i takie tam

Oprócz niego mam 8 letnią bokserkę i mieszańca( 10 lat, 10kilo). Wszystkie psy cieszą się zdrowiem.

Wcześniej próbowałam karm takich jak Acana, Eukanuba, Royal, Brit, Brit care, Arion, Bosh, Fitmin, Nutra Nuggets, Hills i kilku innych. Canidae wygrywa jak dla mnie.

ja tez karmie swoje pociechy Canidae ALSF - zero problemow ,
polecam kod promocyjny GLNOTX - taniej o 8 % w e-sklepie http://www.swiatkarm.pl/p,canidae-all-life-stage-formula-199kg,16996,956.html