Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Jaaa, wielkie dzięki za super fotki! :)

O, faktycznie sporo mniejsze, ale za to grubsze. :D
Zastanawiam się czy nie wziąć worka Canidae, bo zamówiłam TOTWa, ale anulowałam zamówienie, po tym jak naczytałam się o tej salmonelli..
A jaki macie smak ? :) Ryba, czy ta mieszanka z jagnięciną? :)

Posted

canidae mam rybną ;)
spróbuj canidae , jeśli chodzi o smakowitość to chyba jest smaczny bo mojej smakuje a jej nie zawsze każda karma smakuję .

Posted

Chyba właśnie zamówię, bo na Acanie WIld Praire Dog pies mi się zmarnował jakoś. :p
Kurcze, ale boję się tej ryby właśnie, bo na TOTWa rybnego to tak pomarudził trochę, a on z kolei jest wszystkożercą.

Posted

Wczoraj dostaliśmy Canidae, ale tą z kurczakiem, indykiem, jagnięciną i rybą. :) I powiem, że jestem miło zaskoczona, bo i dawkowanie mniejsze, i krokiety bardziej chrupkie, no i psu smakuje :)

• 5 weeks later...
Posted

A ja mam problem. Zrobilam doswiadczenie i Jnior przez kilka dni dostawal tylko karme. Bez zadnych dodatkow, nagrod itd. Robil qpy praktycznie na kazdym (4-5) spacerze a ich stan mogl by byc lepszy. Ma ktos taki problem?
Poza tymm aktywnosc jest, waga utrzymuje sie, karma smakuje chociaz za male porcje i junor chodzi caky czas glodny, ale on najada sie jak ma miske gotowanego z dokladkami:)

Niedlugo skonczy mi sie worek. Karmi ktos ta rybna? Tam jest 100% miesa nie ma wypelniaczy?

Posted

ja karmię rybną, daję psu jeść trzy razy dziennie, porcje ciut większe niż zalecane i częstotliwość kupkania zmalała z 4-5[gotowane] 4[acana light] i wreszcie 3-4[totw rybny] do 2 kup dziennie :) jedna większa druga symbolicznie, więc ja tam jestem zadowolona. może pies musi się jeszcze przyzwyczaić ablo co? mojemu wrażliwcowi dodaję zawsze colon c do karmy bo inaczej brzusio czasem boli i myślę, że przez to robi większe kupy niż robiłby bez tego dodatku bo to błonnik i w ogle :P

Posted

Hello,
Sorry for English :lol: I am foreigner. Have one question. I will be in Gdansk/Sopot/Gdynia tomorrow after 18 00 and Sunday till 12 00. Where I can buy Canidae All Life Stages Dog food? I will stay in Novotel Gdansk City Centre - may be there is some shops nearby?
Thanks in advance! My dog is sharpey :diabloti:

Posted

ask them about delivery on saturday. you'd probably have to pay more for it but well, if your dog is hungry then what else there's to do? :P this shop is in bialystok sooo maybe they can provide a miracle for you ;)

• 1 month later...
Posted

Mój skończył właśnie drugi worek karmy. Jadł 4 miesiące i jednak jak n poczatku było super to teraz jest gorzej. Sierc wypada non stóp jest jej więcej niż po zi.mie Qup dużo i brzydkie. Zmieniam karme na inna narazie.

• 2 months later...
Posted

fufka napisał(a):
a Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tej karmie ? Jak ona się ma do Royala ?

porównaj składy i bedziesz wiedziec
a jaki ma wpływ na twojego psa to juz musisz sama sprawdzic

Posted

widze fufka tez szukasz informacji o canidae :) ja trochę poczytałam i może skuszę się na zakup worka. Szczególnie teraz, bo royal ma totalną wtopę... znajomy kupił worek royala dla swego psa i okazało się, że w środku są małe robaki :o nie wierzyłam ale jak pokazał... byłam w szoku. Nie wiem czy to w każdej karmie, ale póki co musze zrezygnowac z tej marki bo się przeraziłam :(

Posted

fufka napisał(a):
a Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tej karmie ? Jak ona się ma do Royala ?

Po przetestowaniu na moich psach mogę powiedzieć, że jakość podobna do RC lub nieco niższa (nie mówię o składzie, ale działaniu na moje psy), tylko cena odpowiednia do tejże jakości, a nie wywindowana w górę jak w RC ;)

Posted

pimpelina na prawdę były robaki ?!?! dobrze, że ja zrezygnowałam z karmienia mojej fufki royalem.
Co do Canidae, to powiem szczerze po zaczerpnięciu jeszcze wiedzy na stronach zagranicznych to nie ma co równać tego z royalem, royal moim zdaniem wypromowali hodowcy i weterynarze, a i zawartości mięsa w niej mało. Moja fufka wcina powoli, bo stopniowo jej wprowadzam Canidae grain free z bizonem :))

Posted

ja też słyszałam o tych robałach w RC, nie wygląda to za dobrze.... ja osobiście karmę Canidae polecam, psa przestawiłam na tą karmę z Belcando ( dokładnie Canidae lamb rice). Na początku było ciężko, bo niestety nie zmianiłam stopnowo karmy a od razu karmiłam nową i było troszke problemów w luźnymi kupami i bąkami ale po kilku dniach sie unormowało :) A teraz pies szczęśliwy i pańcia zadowolona :)

• 3 weeks later...
Posted

Odświeżyłam wątek tej karmy w styczniu tego roku, jak kupiłam swoim psom pierwszy worek Canidae (mój post #61). Od tego czasu moje psy są na wersji Lamb&Rice cały czas i mogę potwierdzić swoje obserwacje prawie sprzed roku. Psy zjadają błyskawicznie do ostatniej granulki (fakt że mogły być większe w przypadku dużych psów), sierść, aktywność, koopy w porządku, zero gazów. Poza tym sklep (chyba jedyny dystrybutor u nas) często ogłasza różne promocje, także mimo podwyżek, cena wciąż pozostaje jak dla mnie atrakcyjna. Także spokojnie Lamb&Rice mogę polecić.

• 2 weeks later...
Posted

własnie zamówiłem 40 kg Canidae all life stages formula
jest promocja kup jeden worek drugi gratis wyszlo cos 4,6 pln/kg
przyjdzie we wtorek
zaczniemy jesc za jakis czas bo jeszcze troche zostało Boscha Sensitive
po zjedzeniu takiej ilosci dam znac co i jak z psem

Posted

Ktoś miał może bezzbożówkę z bizonem albo all life stages ?
Zastanawiam się, którą wybrać.

Czy w Polsce było coś na rzeczy z partią z salmonellą?
[url]http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-recall/canidae-dog-food-recall/[/url]