Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Filozofia karmienia jedną karmą psów różnej wielkości i w różnym wieku wydaje mi się słuszna, w Stanach jest to dość powszechne. Dużo różnych specjalistycznych produktów to raczej chwyt marketingowy. Z dodzwonieniem i zamówieniem karmy nie miałem żadnych problemów. Na stronie nie ma o tym informacji ale jest też wersja z jagnięciną ( też ponad 50% mączki i brązowy ryż jako jedyne źródło węglowodanów ) i jakaś karma z rybą ( nazwy nie pamiętam ) 85% ryby ponoć łosoś.

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Atma13 napisał(a):
Witam!
Z dodzwonieniem i zamówieniem karmy nie miałem żadnych problemów. Na stronie nie ma o tym informacji ale jest też wersja z jagnięciną ( też ponad 50% mączki i brązowy ryż jako jedyne źródło węglowodanów ) i jakaś karma z rybą ( nazwy nie pamiętam ) 85% ryby ponoć łosoś.

Kiedy zamawiałeś karmę? jak długo czekałeś na dostawę? to przypuszczam, że karma jest już przywieziona do Polski.I mam nadzieję, że wreszcie ją dostanę. Psiaka zacznę karmić ta karmą, słyszałam o niej wiele dobrego. Masz już jakieś doświadczenia ze stosowania tej karmy?

Posted

Zamawiałem w sierpniu,dotarła dwa dni po wpłacie.Była to karma z jagnięciną,mimo nieco mniejszej zawartości białka i tłuszczu jedzona bardzo chętnie.Pytałem o różnicę w składzie na rynek UE,worki18kilowe zawierają probiotyki a15nie.

Posted

Zamawiałeś w Polsce czy z innego kraju?-słyszałam, że w Polsce ma być dopiero teraz, w sierpniu jeszcze nie było. Wyślij mi proszę namiary na priv. szukam dobrego, uczciwego sprzedawcy. Z góry dziękuję :)

Posted

Zamawiałem w Polsce u dystrybutora tak często tu krytykowanego.Z realizacją zamówienia nie było problemu.
A co do listy''wynaturzeńcó'',peta jest organizacją niemiecką i dziwnym trafem polecają prawie same karmy niemieckie:hmmmm:.Docelowo chcą zakazać hodowli wszyskich zwirząt:shake:,więc ja w ich troskę o dobro psów zupełnie nie wierzę.

Posted

Atma13 napisał(a):
Zamawiałem w Polsce u dystrybutora tak często tu krytykowanego.Z realizacją zamówienia nie było problemu.
A co do listy''wynaturzeńcó'',peta jest organizacją niemiecką i dziwnym trafem polecają prawie same karmy niemieckie:hmmmm:.Docelowo chcą zakazać hodowli wszyskich zwirząt:shake:,więc ja w ich troskę o dobro psów zupełnie nie wierzę.

Nie czytałam wątku od początku. Czy na tą karmę też były "jazdy" tak jak na eukanubę?

• 1 year later...
Posted

Canidae ma strasznie niskie dawkowanie :crazyeye: Niby to dobrze o niej świadczy i widzę, że jest wysoko kaloryczna, ale zastanawiam się czy pies mi nie będzie chodził głodny po tak małej ilości... Może się pomylili? Ale tabelę mam ze strony producenta... Zwróćcie uwagę na dawki dla seniorów CANIDAE

Posted

Widziałam ten ranking i tym bardziej mam ochotę spróbować Canidae. To dawkowanie oznacza, że zaoszczędzę na jedzonku, bo wychodzi prawie o połowę mniejsza dawka dzienna niż dotychczas (a karmię dobrymi karmami, "pięciogwiazdkowymi" wg podanego wyżej rankingu, żeby nie było że porównuję z marketówkami ;)).
Tylko nadal się boję, że pies mi będzie chodził głodny i wyszukiwał śmieci na spacerze do żarcia... Nawet obecna dawka 200 g podzielona na dwa posiłki jakoś mizernie wygląda, a więcej dać nie mogę, bo mi zwierz momentalnie zaczyna tyć. To przy Canidae już zupełnie odpada podawanie większej dawki, bo jest potwornie kaloryczna... Ma ktoś doświadczenia z tego typu karmą?

• 2 years later...
Posted

W sklepie internetowym swiatkarm.pl pojawiła się nowa karma Canidae. W rankingu należy ona do karm super premium. Czy macie jakieś doświadczenia w żywieniu tą karmą. Zastanawiam się nad przejściem z Acany Large Breed na CANIDAE All Life Stage Formula :cool3:

Posted

A jak ze smakowitością ? Chętnie jest zjadana ? Do mnie idzie właśnie All... 19,90kg. Zobaczymy, co powie najbardziej zainteresowana staffie :)

Posted

coco napisał(a):
A jak ze smakowitością ? Chętnie jest zjadana ?

Worek już na wstępie dokładanie obwąchany :eviltong:
W czasie mieszania karmy nie byłam odstępowana na krok :lol:
U czarnej nigdy nie było problemów ze "smakowitością" :loveu: Młoci karmę każdą, choć nie zachłannie i to na szczęście.
Przy dużych psach problem może być z rozmiarem granulki. Aria do tej pory była na różnych karmach, ostatnio kilka worków Acany Adult Large Breed. Granulki Canidae są wielkością ok. 1/2 - 1/3 granaulek Acany.
Jeżeli mogę poradzić, to zawsze wprowadzam nową karmę dłużej nawet niż sugeruje producent.
25% nowej karmy w stosunku do starej przez 4 lub więcej dni.
50% przez co najmniej tydzień, ale częściej ok. dwóch tygodni
75% co najmniej dwa tygodnie.
Dzięki temu jeszcze nigdy nie mieliśmy problemów z przestawieniem na nowy rodzaj karmy, pomimo wrażliwych jelit :cool3:

Posted

Do nas wczoraj też przyjechał duży worek - CANIDAE Grain Free Pure Elements: chicken, turkey, lamb, ocean fish.
Nawet nie dałam rady sama otworzyć worka żeby przesypać do wiadra - psy rzuciły się z zębami i pazurami. Granulki średnie , tłustawe/ wilgotne, mają ładny zapach. Suki łapały zachłannie psykami jak karma lądowała w pojemniku. Zaczęłam wprowadzać już wczoraj - nie dało się inaczej :) prowadziły mnie do wiadra jak tylko wchodziłam do kuchni :D Pierwsze wrażenie dobre, cena też extra bo tylko 153 zł za duży worek (promocja do 03.12) , nie udało mi się kupić tak tanio dobrej karmy bez zbożowej. Zobaczymy jak się spisze.

Posted

My również mamy 2kg na próbę, jak na razie pies wyjada nową(canidae) z pomiesznej ze starą karmą :) mam nadzieję że po skończeniu starej karmy, będzie jadł nadal z takim smakiem codziennie tą karmę. Cena imponująca, ciekawe kiedy podwyższą :lol: (???)

Posted

[quote name='gochadrozdek']W sklepie internetowym swiatkarm.pl pojawiła się nowa karma Canidae. W rankingu należy ona do karm super premium. Czy macie jakieś doświadczenia w żywieniu tą karmą. Zastanawiam się nad przejściem z Acany Large Breed na CANIDAE All Life Stage Formula :cool3:[/QUOTE]
Mogę poprosić o zdjęcie ukazujące wielkość granulek?