Ewlee Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 wcozraj do ogrodzenia schroniska w Łodzi został przywiązany starszy pies... Był w stanie.....krytycznym:/ Wychudzony.....ma pełno blizn...guzków...ma uszkodzony odbyt....wyrwany:-( Jeżeli ktoś, kojazy tego psa...niech da znąć mi: na e-maila ewlee@interia.pl bądź na numer schroniska:042656-78-42 Zdjęcia biedaka: Quote
mosii Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=25337 proponuje zamknac tamten watek Quote
pixie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 co z psem? ile ma lat?czy widzial go i co powiedzial weterynarz? jakie sa rokowania? zdrowotne, pobytowe wschronisku....w takim stanie! i te smutne wierne oczy? rozumiem, ze nadal jest w schronisku, nie w domku tymczasowym co mozna dla tego psa zrobic? jak mu pomoc? wolontariusze z Lodzi...moze ktos dzis tam bedzie? Quote
Aga_Mazury Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 no tak to nie może być......:mad: :mad: :mad: ...koniecznie trzeba odszukać "właściciela"......piszcie co z psiakiem??????? Quote
lewkonia Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Jejku! Jaki podobny do mojego Uchatka -Staruszka. I też taki sam smutek i obojętnośc spojrzenia. Tak, jakby nie liczył już na nic w życiu.:-( :-( :-( Przypominam wszystkim, którzy wahają sie przed adopcją starego psa, że psie staruszki są najwierniejsze i najspokojniejsze pod słońcem. Za miseczkę jedzenia i posłanko, będą zapatrzone w właściciela jak w święty obrazek. Mój Uchatek chodzi za mną, jakbym miała niewidzialną smycz. I każdego ranka sprawdza, czy jestem. Jeśli ktoś szuka niekłopotliwego zwierzęcia - to jest to najlepszy wybór. Quote
pixie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 :Rose: [quote name='lewkonia']Jejku! Jaki podobny do mojego Uchatka -Staruszka. I też taki sam smutek i obojętnośc spojrzenia. Tak, jakby nie liczył juz na nic w życiu.:-( :-( :-( Przypominam wszystkim, którzy wahają sie przed adopcją starego psa, że psie staruszki są najwierniejsze i najspokojniejsze pod słońcem. Za miseczkę jedzenia i posłanko, będą zapatrzone w właściciela jak w święty obrazek. Mój Uchatek chodzi za mną, jakbym miała niewidzialną smycz. I każdego ranka sprawdza, czy jestem. Jeśli ktoś szuka niekłopotliwego zwierzęcia - to jest to najlepszy wybór. :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: chwytaja za serce...moze beda prorocze dla Dziadunia dziekuje ci za nie, jak potrafie P.S.....dobrze byloby, by znalazly sie w watku stalym dla psow starych zalozonych przez rebelie, jako motto? a moze jako jedna z pieknych historii, dlaczego stary a nie inny...pozwolisz ze wkleje link do watku rebelii...nalezy sie starowinkom! te slowa sa piekne! niech maja! wszyscy! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=22671 Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Więc jak juz mówiłam..w popzrenim wątku....(do skasowania!) Że we wtorek będe w schronisku..i zapytam sie jak stan zdrwoia psiaka.....I kiedy bedzie do adopcjiii..(o ile bedzie...!:( ) narazie tylko chodzi o zlokalizowanie pseudowłasciciela... Widac, że piesek potrzebuje ludzi..i się ich nieboi..... Quote
Moriaaa Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Jestem jutro w schronisku,postaram się wszystkiego o tym biedaku dowiedzieć. Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Okey.....i trzeba by jakieś plakaty zrobic..ze zdjęciem psinki....może sie ktoś odezwie....... Kurcze wysłalam do dziennika łódzkiego notke o tym...i nic się nieodzywają..może by spróbować w innych gazetach ?!?! a może ma ktos jakies zanjomości?!?! Np w wyborczej?! Quote
pixie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 kto pomoze Ewlee w kontaktach prasowych? moze najpierw sprecyzujmy cel : 1)czy chodzi o znalezienie wlasciela, bylego....by go napietnowac...(zawsze moze powiedziec, ze ukradziono mu psa...i zdziwic sie , ze zostal znaleziony pod schroniskiem...nie ma na to dowodow, ze te on przywiazal starego psa do siatki, nikt go za reke nie zlapal) 2) czy tez szukasz domku dla niego, ale nie wiesz sama czy i kiedy bedzie do adopcji? czy weterynarz go widzial, czy cos wiesz na ten temat? 3) czy tez chcesz notke o okrucienstwie ludzkim ( a moze ktos go znalazl, nie wiedzial co z nim zrobic i przyprowadzil pod schronisko, a do schroniska to juz sie bal, ze nie jego pies , nie przyjma i co on z nim zrobi dalej...) wiem, wiem, niby bez sensu, a jednak wszystkie scenariusze trzeba przewidziec, dopoki zas nie ma niezbitych dowodow czyjejs winy to trudna sprawa a najpilniej trzeba zapewne pomoc psu, skupic sie na nim, pomoc mu, jesli bedzie tej pomocy potrzebowal stad napilnijsze okreslenie, mysle, w jakim jest stanie zdrowotnym Morii wielkie dzieki za szybka reakcje! czekamy na wiesci! Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Narszie chodzi tylko i wyłącznie o to, aby odnaleśc włascieciela...po to aby go podać do TOZu..... Aby był dotkliwei ukarany za swój czyn.... Myslę, że pies był podrzucony przez właściciela niestety:/ pewno bał sie przyjśc..sam go dodać....więc zrobił unik....:angryy: A gdy juz Moria, si dowie..co dalej z pieskim..wtedy bedziemy szukać domku.... Chodzi poprostu...by pokazać wszytskim te sparwę....mozan bvy tu tez wspomnieć o ludzkiej okrutności i nieodpowiedzialności:/ Quote
pixie Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 :Rose: :Rose: [quote name='lupe'] kreatywna, szybko dzialajaca, osobko! dzieki wielkie! post jeszcze nie "ostygl", a banerek juz gotowy! to sie nazywa blyskawiczna reakcja! z potrzeby serca! BRAWO! :Rose: Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 we wtorek..jak wezme go an sapcer, to zrobie mu jescze zdjęcia..... Quote
boksiedwa Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Ewlee zrobiłam plakacik, wysyłam na podany e-mail. Zobacz czy może tak byc czy cos trzeba zmienić. Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Ok..bardzo dobre..tylko jest bledzik..w slowie bestialski...ale to chyba moja wina;) Tylko czy teraz sie znajdzie ktos kto rozkleji plakaty? Quote
boksiedwa Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 poszedł poprawiony wysyłam też do znajomej z Łodzi z prośba o porozklejanie gdzie sie da. Quote
Ewlee Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 dzieki..dzieki...Byleby sie udało..znalesc tego...:angryy: Moje forum: http://dogshelp.phorum.pl/ Quote
Aaliyah1981 Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Ewlee']dzieki..dzieki...Byleby sie udało..znalesc tego...:angryy: Moje forum: http://dogshelp.phorum.pl/ moriaa jutro sprawdzi kurde i to jest kolejny przyklad na to ,ze gdyby byla przymusowe chipowanie psow zaden skur..by sie teraz nie wymigal za to:angryy: tak latwo zmienic to ,zeby ludzie nie wywalali psow i nie krzywdzili ich tylko jakos checi brakuje!!:angryy: Quote
Recommended Posts