Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ANETTTA']bidoczki ...................
E, tam Anetko...nie biedoczki,tylko dwa kawałki cudnych psiaków!!! ...a los im odmieniać zaczęła Aga_ta,a z naszą pomocą może udac sie to szybko i skutecznie...a zobacz-mają to czego brakuje nie jednemu człowiekowi...MAJĄ SIEBIE NAWZAJEM...WIERNI I ODDANI!

Pomóżmy Anetko skończyć to co zaczęła Aga_ta...a już nigdy nie beda biedni!!!

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mercy']jezusicku oni sa boscy :)

tylko zeby nie trzeba było ich rozdzielac :([/QUOTE]

Masz rację mercy...tylko nie rozdzielać!!! Na szczęście takie właśnie są plany...tylko razem!!!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Metryczki wklejam na watek benków z prośbą o przeklejenie na stronke...powinno pójść szybko!!!
Jak znam Paulinkę ina NK szybko wylądują!!![/QUOTE]

hahaha...co robi ta skreroza????...wczoraj wkleiłam!

Posted

[quote name='zuzlikowa']...którego????
A nie ważne...I TAK TRZYMAM MOOOOOCNO!!!!...NAWET DLA DWÓCH WYSTARCZY!!![/QUOTE]

Materna mial dzis diagnozowana lapke. Po zrobieniu rtg okazalo sie, ze maluszek ma widoczne skrzywienie prawej kosci udowej oraz prawej kosci piszczelowej. Ma rowniez znieksztalcony staw kolanowy i niewielkiego stopnia dysplazje prawego stawu biodrowego. Prawdopodobnie jest to wada rozwojowa, czyli po prostu psiak urodzil sie juz taki. Zeby to "naprawic" trzeba by bylo polamac mu kosci i ustawic je od nowa, wiec nie ma to sensu. Maluszek moze miec okresowe problemy z poruszaniem sie, dlatego zalecane by bylo podawac mu Artroflex, a w przypadku wystapienia objawow bolowych NLPZ.

Materna wrocil od weta bardzo steskniony i wycalowal swojego wielkopsa:) Wszyscy zgodnie twierdza, ze psiaki tworza zaskakujacy, ale zarazem uroczy i niepowtarzalny duet.
Bylam dzis z nimi na spacerze i niestety widac, ze psiurki nie znaja smyczy i zupelnie nie wiedza o co chodzi z tym spacerem...o ile jeszcze maluszek jest do opanowania to juz z benkiem troche gorzej. Czlowiek robi krok, a on zachodzi droge i skacze, w ogole zachowuje sie tak jakby mial ADHD,a to chyba u benkow rzadko spotykane. Stwierdzilam wiec, ze musze go maksymalnie zmeczyc i byc moze wtedy uda mi sie zrobic przynajmniej jedno zdjecie. Bieg pod gore, potem z gory i...udalo sie, dyszal jak parowoz, ale szedl pieknie obok, a przed hotelem mozna bylo juz z nim "pogadac". Ja co prawda bylam ociekajaca slina, bluzka, spodnie totalnie przemoczone, wlasciciel hotelu stwierdzil, ze gdyby dac mi reklamowke wygladalabym jak obrzygany lump....hmm...i chyba cos w tym bylo...Zaraz wstawie zdjecia psiakow

Posted

[quote name='karusiap']aaaaaaaa Man zjadl Materne,albo Materna mana...duzy malego aaaaaaaaaaa...

Mialam racje,ze chce go unicestwic tylko myslalam,ze siadl na nim,a on go zjada!!!![/QUOTE]

:lol::lol::lol:

czy moze mi ktos pomoc pooglaszac dwupak?