Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to co :) I tak widać,że jest przystojny :) Ostatnio u mnie w mieście widze same Alaskan Husky i te różne zaprzęgowe :) Oczywiście w mieście np.na lodach z Oskarem :lol: Każdy mnie zaczepia :) Ale potem trudno się wywinąć :lol:

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Esfera napisał(a):
KaRa_TC - podciągnełam trochę jego dostojność :evil_lol: ;) ;)

a tu mam jeszcze jedno ze starych zbiorów które nosi tytuł : "wielkie lizanie"

słodziak z tego Zbira :loveu: i te jego oczęta... ach... :loveu:

Posted

Klaudia:-) napisał(a):
A właśnie,że są Alaskan Husky. To rasa znana przedewszystkim wśród maszerów,bo te psiaki wykorzystuje się głównie w zaprzęgach.

A ja się właśnie wyrwać chciałam ;)

Niektórzy "znawcy" mówią, że alaskan husky to krzyrzówka malamute'a i huske'go ;)
Bzdura naturalnie .

Zjawiskowy pies, zresztą cała grupa V jest piękna ;)

Posted

Dokładnie to,że alskan husky to połączenie tych dwóch ras to oczywiście bzdura,chociaż nazwa moze zmylić. Podobno te psy łączą szybkość husky i wytrzymałość malamuta,dlatego rasa właśnie tak się nazywa.

Ale gdzie nowe fotki Zbira?

Posted

Nie twierdzę, że rasa ta jest krzyżówką malamuta i husky.
Jednak nie jest ona uznawana przez organizacje kynologiczne, dlatego mówienie o niej jako o rasie uważam za naużycie.
Jeżeli są one używane przez maszerów, to pewnie są tak popularne jak greystery czy psy grenlandzkie, a więc naprawdę nie sądzę, że można te psy często widywać na Polskich ulicach. Tak samo nie uważam, że można je odróżnić i przyporządkować do danej rasy na pierwszy rzut oka.
Poza tym szlag mnie trafia przez to, że psy północy są tak popularne w miastach i nazywane "tymi różnymi zaprzęgowcami" :cool1:

Esfera - daj foty, bo zaraz zacznę się wykłócać niepotrzebnie z ludźmi i zaśmiecę Ci galerię ;p

Posted

Tośka_m napisał(a):
Nie twierdzę, że rasa ta jest krzyżówką malamuta i husky.

Ależ ja nie napisałam, że ty tak uważasz, tylko można sie z takimi opiniami spotkać, niestety ;)

Posted

psiaka masz cuuuuuuuuudnego:loveu: zazdroszcze ci:mad: zbir sobie może bez smyczy biegać poza domem, no jak nie ma ogrodzenia, a Diana nie bo odrazu siup i już jej nie ma:-( no ale psiak cuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuddddddddddddddnnnnnnnnnnnyyyyyyyyyyy

Posted

[SIZE="4"]witam witam i przepraszam za chwile milczenia :D
jestem cały czas w domu z tym że postanowiłam sobie zrobić urlop od komputera ;)
ze Zbirem chodzimy na spacerki wcześnie rano i późno wieczorem bo wiadomo - nie da się :cool3:
ja sama postanowiłam zająć się wyrobem koszyków wiklinowych i spędzam tak południa a moje dziadostwo bacznie obserwuje z cienia moje poczynania ;) a właściwie nasze bo sama nie plete :D
i nie bijcie.. nie mam ani pół fotki.. bo mój aparat wyjechał na wakacje :roll: ale obiecuje was zawalić zdjęciami jak tylko dorwe go w swoje ręce :D :diabloti:

Posted

Esfero moja kochana, już się martwiłam o Ciebie i Zbira. Czuj się opierdzielona za tak długie milczenie :lmaa:
Pleciesz koszyki? Rewelacja! Zamawiam jeden! Albo i dwa :cool3: :evil_lol:

Posted

czuje się zbesztana :evil_lol: i błagam o wybaczenie mego niecnego postępku ;)
za twe scharatane nerwy

[SIZE="1"]zrobie Ci koszyk !

tylko, że ja dopiero się ucze moja droga ucze :cool3: :D

Posted

znalazłam trochę starszych zdjęć - żeby nie było że się lenie :cool3: :evil_lol:

moja kropka :evil_lol:

wykadrowana kropa :evil_lol:

mój mężczyzna prawie z profilu :diabloti:

z uciętym jęzorkiem ;)

pozdrawiamy Zbirak i Esferaka :diabloti:

Posted

Spacereczek:cool3:
A tak szczerze mówiąc bardzo żadko widze spuszczone na spacerach husky, a tu widze Zbir ładnie sobie spaceruje czyli jednak da sie opanować te ucieczki i dobrze wychowac;)