Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek jak piesek, mamy ich w schronisku od liku. Młody, nieduży, nic szczególnego tylko te oczy...... Można w nich wyczytać cały świat. Poprawiam się , nie cały ale jego ciemną stronę, tęsknotę, cierpienie i ciągłe czekanie. Całymi dniami siedzi cichutko ,na murku i patrzy i pyta . Jeszcze ma nadzieję, jeszcze czeka, tylko od czasu do czasu słychać przerażliwy jęk. To on tak płacze .

Posted

Finka z mojego podpisu też taka nakolankowa,ogłaszana wszędzie ,kochana maleńka i co tez nie ma na nią chętnych ale tyle ma dobrze że jest w DT a mały w schronie :(,bedziecie coś działać?

Posted

Dałyśmy mu na imię Beryl. Trafił do schroniska 15.06.10. Ktoś zadzwonił do nas z informacją, że na pewnej elbląskiej ulicy biega pies. I tyle. I teraz siedzi i czeka :(

Posted

Przeniosłysmy go dzisiaj do nowowybudowanego na prędce boksu.Wszystko bylo ok, puki nie zaczął kombinować ucieczki. Z uwagi na to, że boki kojca są dosyć niskie musiałyśmy go zabrać z powrotem na murek. Nie moglyśmy ryzykować , jeden sus i pies jest albo na ruchliwej drodze albo w lesie.Czuje się strasznie bo Beryl nie rozumiał dlaczego wrocił tam , jego płacz słychać było z daleka. Ech... trudne to wszystko.

Posted

Jemu już można robić ogłoszenie. Malutki dzisiaj był przygaszony, rano nie siedział na murku, Dlugo wolalam aby poszedł do mnie, był w budynku. Nie wiem co się dzieje, obawiam sie innych psów , nie mamy go gdzie przenieść( ogromne przepełnienie ). Nie mogę go też brać na spacery bo jak wróci , inne go pogryzą.

• 4 weeks later...
Posted

"oCZY "poszedł dzisiaj do fajnego moim zadaniem domu. Starszy pan przyszedł po psa , zaprowadziłam go do biedaka, opowiedziałam jego bolączki i udało sie. Pan już innego nie chciał oglądać. Mały gdy wyjełam go z boksu oblizał mnie po twarzy , serdecznie, od serca. Uf... oby to był dobry dom !