Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozumiem Cię bardzo dobrze, ja z domu wychodzę tylko wtedy, kiedy muszę, a jak już muszę, to idę też do jakiegoś sklepu, żeby się ochłodzić :evil_lol:

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobiłam taki.. bardzo wstępny tekst ;) dla furciaczek. Wiem - miało być wczoraj..:oops:

Abi to około 5/6 letni pies w typie ---.
Jest przyjaźnie nastawiony w stosunku do ludzi oraz psów-suczek, z którymi szybko się dogaduje. Jest wesoły, radosny i żywy. Spokojnie znosi podróż samochodem.
Obecnie Abi przebywa w hotelu, do którego trafił ze schroniska. Jest bardzo chudy, niedożywiony, ma niedobór witamin. Lecz pod wspaniałą opieką pracowników hotelu powoli dochodzi do zdrowia. Do schroniska trafił z dwiema ranami, z których pozostały niewielkie strupki, a wygolona sierść wokół ran już wkrótce odrośnie.
Abi to wspaniały pies, który zasługuje na równie wspaniały dom. Szukamy dla niego odpowiedzialnych właścicieli, którzy otoczą go miłością i opieką. Pies nie zostanie wydany na łańcuch!

Abi przed adopcją zostanie wykastrowany, a przyszli opiekunowie muszą wyrazić zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz na wizytę przed i po adopcyjną.

Miało być razem zrobione, dlatego czekam na poprawki! (Pewnie o czymś zapomniałam)
Alee trzeba ustalić rasę. Ja nie znam się na tym. I do kogo podać kontakt ?

Posted

Ej zostawmy Abiego jako zwykłego kundelka. Nie musi byc w typie rasy, jeżeli ktoś go pokocha to niezależnie od tego czy przypomina rasowca czy nie. Ale to tylko moja zdanie, oczywiście zrobicie jak chcecie

Posted

Atomowka napisał(a):
jeżeli ktoś go pokocha to niezależnie od tego czy przypomina rasowca czy nie.

Z tym oczywiście zgadzam się. Ale dlaczego nie.. podprowadzić go pod jakąś rasę ? Wtedy będzie można ogłaszać go w konkretnej kategorii, a to, że ktoś chciałby mieć np. huskiego, a nie kundelka nie oznacza, że będzie go mniej kochał, niż osoba, której rasa jest obojętna.
W wielu wątkach ciotki tak robią.

Posted

moze oglaszac go w kategorii w typie husky i rownoczesnie w drugiej - jako kundelka , to zwiekszy szanse na adopcje - chyba tak mozna?

z tym tel. kontaktowym to nie wiem- czy na mnie czy na hotelik? kto poradzi ?

moze poprosimy mariamc, czy moze spr. reakcje Abiego na pieski/samce , gdyby byly pozytywne to mozna dopisac w ogloszeniu - to zawsze 1 plus wiecej....

Posted

Jeśli chodzi o numery telefonów do ogłoszeń, to może podajcie dwa - jeden mariamc i drugi beataczl. Najwięcej informacji o psie będzie miała Danusia i dobrze, jeśli je udzieli zainteresowanemu adopcją, a Beata może wysyłać ankiety adopcyjne, robić przesiew wśród chętnych na adopcję i umawiać wizyty przedadopcyjne ;)

Posted

beataczl napisał(a):
moze oglaszac go w kategorii w typie husky i rownoczesnie w drugiej - jako kundelka , to zwiekszy szanse na adopcje - chyba tak mozna?
Wtedy trzeba będzie robić podwójne ogłoszenia.

Myślisz, że husky ? Szkoda, że nie ma tu Greven, ona zna się dość dobrze na rasach.. nie ma też neta, więc nie ma jak poprosić, żeby zajrzała. Ale niech będzie ten haszczor :)

furciaczek - dzięki :loveu: Ja później też będę robić ogłoszenia.

Posted

Witajcie Ciotki po 10 dniach :)
wyczytałam kilka informacji:
*że Abuś ma AWITAMINOZĘ

a znacie objawy tej choroby?? jak je przeczytałam na czym to polega i jakie są te objawy to się troszkę przestraszyłam:

Awitaminoza – schorzenie polegające na całkowitym braku w organizmie witaminy lub ich zestawu. Powoduje różnorodne zakłócenia przemiany materii z objawami charakterystycznymi dla poszczególnych witamin.
Awitaminoza witaminy A prowadzi do:

Awitaminoza witaminy B1 prowadzi do choroby Beri beri.
Awitaminoza witaminy PP prowadzi do pelagry.
Awitaminoza witaminy B12 prowadzi do niedokrwistości megaloblastycznej.
Awitaminoza witaminy C prowadzi do choroby zwanej szkorbut.
Awitaminoza witaminy D prowadzi do krzywicy.
Awitaminoza witaminy K prowadzi do słabej krzepliwości krwi.

*i ze zastanawiacie się jakiej on jest rasy

wydze ze były podejrzenia ze on Husky i BOS a mi sie kojarzy z Akitą od kiedy go zobaczyłam :P jak nabierze masy wyleczy się z choroby i powróci (jeśli kiedyś taka była) piękna puszysta sierść to bedzie bardziej podobny do Akity niż to Husky czy do BOSA ale to tylko moje zdanie wy możecie się z tym nie zgodzić :P

Posted

OK, to rasę już mamy. Myślę, że rzeczywiście ma coś z Akity.
Kamila, zmień proszę tytuł wątku i odpisz mi na pw.

edit
i edytuj pierwszy post, możesz skopiować moją aktualizację z drugiego postu. Myślę (oj ja chyba za dużo myślę :evil_lol:) że niczego tam nie brakuje. Wtedy usunę wszystko z mojego postu, a dalszą aktualizację poprowadzisz u siebie ;)

Posted

w koncu jestem.:smile:
mam od dzis pierwsza tymczasowiczke Sonię :loveu: miala byc sunia w typie Onki a z kontenerka wyszlo nawet nie pol wagi tego psa -takie cudo male:evil_lol:
pokierowalam sie zdjeciem:oops:

a Abi rzeczywiscie najbardziej w typie Akity:smile:

Posted

To teraz pochwal się tą laseczką ;) myślę, że Abi nie będzie miał nic przeciwko jeśli wstawisz jakąś fotkę Sonii :)
A mój kot razem z psem zżarły dziś wielką kiełbasę, którą najpierw kotka zwaliła z szafki, potem suczka zaciągnęła do pokoju i na koniec podzieliły się zdobyczą :evil_lol: Co prawda kiełbasa była dla nich (bo ja wegetarianka) ale nie na jeden obiad. :shake: Bo to była naprawdę wielka kiełbasa.

Abi :loveu:

Posted

Mój pies miał awitaminozę w czasie pobytu w przytulisku. Wyszła z niej bez komplikacji. Tylko ma zniszczone pazurki... Nie przeszkadza jej to jednak z funkcjonowaniu a mi się podoba taka jaka jest ;) Powodzenia maluszku, niestety finansowo póki co nie pomogę... Może jutro coś dorzucę, ale nie obiecuję...

Posted

Estrella napisał(a):
Fajnie, że jesteś :)
A czy leczenie było kosztowne ? I ile takie leczenie trwa ?

ja już pisałam moja Daisy miała to podczas pobytu w przytulisku także nie wiem :shake: Dowiedziałam się przy tym jak ją poznawałam. Także nie potrafię Wam powiedzieć. Pocieszę że takie leczenie nie trwa dłużej niż 3 miesiące to moja sunia tyle była w przytulisku i ją w ciągu tego czasu wyleczyli... ;)

Posted

Estrella napisał(a):
Abi jest w hoteliku u mariamc w Szczecinku :)

Aha to super ;)
A macie jakiś tekst do ogłoszeń i zdjęcia ?
Jeśli tak wstawcie jeszcze raz, zrobie mu ogłoszenia :lol:
I podajcie e-maila na które mógłby przyjść link z aktywacją do ogłoszenia :)
Więcej nie mogę zrobić póki co bo $$ brak...

Posted

Super, dzięki :loveu:

Abi to około 5/6 letni pies w typie Akity.
Jest przyjaźnie nastawiony w stosunku do ludzi oraz psów-suczek, z którymi szybko się dogaduje. Jest wesoły, radosny i żywy. Spokojnie znosi podróż samochodem.
Obecnie Abi przebywa w hotelu, do którego trafił ze schroniska.
Jest w trakcie leczenia awitaminozy, jest bardzo chudy, niedożywiony, ma niedobór witamin. Lecz pod wspaniałą opieką pracowników hotelu powoli dochodzi do zdrowia. Do schroniska trafił z dwiema ranami, z których pozostały niewielkie strupki, a wygolona sierść wokół ran już wkrótce odrośnie.
Abi to wspaniały pies, który zasługuje na równie wspaniały dom. Szukamy dla niego odpowiedzialnych właścicieli, którzy otoczą go miłością i opieką. Pies nie zostanie wydany na łańcuch!

Abi przed adopcją zostanie wykastrowany, a przyszli opiekunowie muszą wyrazić zgodę na podpisanie umowy adopcyjnej oraz na wizytę przed i po adopcyjną.

I może tylna łapka ?

Kontakt w sprawie adopcji: Beata (opiekun Abiego - ustala adopcję, wizyty przed i po adopcyjne oraz zapoznaje zainteresowanych z umową adopcyjną) - tel. 784 133 223 i Danuta (właściciel hotelu - udziela informacji na temat charakteru, zdrowia psa) - tel. 519 102 889

Proszę tylko jakąś cioteczkę o potwierdzenie numeru tel. mariamc, bo już jakiś czas temu dostałam do ogłoszeń i nie jestem pewna, czy jest aktualny.

I podajcie e-maila na które mógłby przyjść link z aktywacją do ogłoszenia
estrella.sm@o2.pl

edit
muszę poprawić tekst, nie napisałam nic o awitaminozie :shake: ale to chwilka, moment i gotowe.
edit2
poprawiłam. Lepszego tekstu nie umiem napisać :-(