some Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 przysnelam.. to chyba z nadmiaru wrazen. Abis kameleon na ostatnim zdjeciu.. zobaaczcie jak skubaniec wynajduje sobie te mieciutkie poslanka do lezeniav:) pieszczoch kochany:loveu: do jjutra! Quote
Noemi1 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Skoro zaczął się styczeń, to przyszłam sprawdzić, czy Abiś wybiera się do swojego domku, a tu takie super wieści :loveu::multi::loveu: Bardzo dziękuję i życzę Wam wszystkim powodzenia i dużo radości :) Quote
some Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 witjacie! napiszcie prosze co u Was.. jak minela noc, jak sie Abis miewa? Quote
AresekSE Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 oj choroba! co napisze to mnie wywala z dogo albo mi znika tekst! powiem wam w tajemnicy ze Artur mowi do Abisia "moj bialy ksiaze" a Abis chodzi za nim krok w krok. Grazynka ugotowala Abisiowi zupke z kurczaczka i marchewki, oj smakowalo naszemu krolowi! zaiscie krolewskie zarcie dla krolewicza:lol: pozdrawiam renata Quote
some Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 acha, to znaczy ze Grazynka juz przekupila Abisia. mysle ze nie ma przeciwwskazan aby od czasu do czasu ABi dostal kurczaczka z marchewka zamiast suchej karmy,. potwierdze jeszcze u p. Danusi. zreszta Wasz weterynarz tez sie moze wypowiedziec i dac jakies zalecenia. a jak oceniacie samopoczucie Abisia? jego kondycje? to pewnie milosc od pierwszego wejrzenia dlatego Abi nie opuszcza Artura nawet na chwilke :loveu: Quote
krokodyl1 Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Oj niewiem co napisac. Dzis abis wypoczywa, chodzi z konta w kont i sie wylegyje.Wczoraj troche poswietowalismy z areskami wiec sie troche obijamy. Abis narazie szuka sobie swojego ulubionego miejsca do wylegiwania sie, jak na razie najczesciej lezy obok uchylonego balkonu. Ze schodami coraz to lepiej sobie radzi. Noc uplynela bardzo spokojnie, Abis sam przyszedl do nas do sypialni i spal zaraz obok lozka. Przestal krasc jedzenie ze stolika:eviltong: Czasami sieada przed tv i odlada:lol: Juz pare razy to zauwarzylem. Wiemy juz kiedy trzeba z nim wyjsci jak musi ale i tak wychodzimy czesciej. Dzis mialem pobudke o 6:30 a ja straszny spioch jestem, najchetniej to bym spal do 11 albo i jeszcze duzej. No ale Abis musial wyjsc wiec niema ze sie niechce. Probowalismy Abisia zapoznac dzis z Mietkiem ale jak na razie nic z tego niewyszlo. Bedziemy probowac az do skutku, w koncu sie nam uda. Z Abisia cwaniak maly, jak robimy cos do jedzenia to sieda i sie wpatruje takim blagalnym wzrokiem zeby mu dac. No ale niestet niedostaje. Lecimy z Abisiem na spacerek, bedziemy za jakies 20 min Quote
BajUla Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Witam się:hand: serce rośnie...:loveu: Abiś to na razie tak koło łóżka, ale on ciągle szuka miejsca... a z koło łóżka na łóżko to już jeden mały kroczek:evil_lol: Pozdrawiam Quote
some Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 malo wiarygodne ale wczoraj znowu przespalam caly wieczor, od 19 do 24.. tabcin z grzanym piwem to chyba najlepszy srodek nasenny :) bardzo sie ciesze ze Abi tak ladnie spedzil pierwsza noc w nowym domku no i ze sygnalizuje potrzeby!! bomba :) moze dlatego najlepiej Abiemu przy otwartym balkonie bo nie ejst przyzwyczajony do takiego ciepla jakie jestw meiszkaniu? siersc tez ma dosyc gruba... a te blagalne oczy, skad ja to znam... nawet ten moj mniejszy nauczyl sie od starszej siostry zebractwa do potegi. no coz zrobic. a powiedzcie gdzie probowaliscie zapoznac Abiego i Miecia? bo to musi sie odbywac na neutralnym terenie, nie moze to byc dom zadnego z nich, najlepiej gdzies na spacerze niech sie spotkaja. a ktory stawial wiekszy opor? ja mysle ze dla Abiego to moze byc jeszcze zbyt wczesnie, dopiero jak sie pewnie poczuje u Was top wtedy mozna probowac. Quote
mariamc Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Bardzo się cieszę, Abi jest świetny, jeśli idzie o żebractwo. Quote
some Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 halo halo , co tam u Was slychac? wchodze co godzine na dogo a tu taka cisza :( Quote
krokodyl1 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Wszystko wporzadku, Abis zaczyna machac ogonem. W poniedzialek chodzil z podwinietym caly czas. Wczoraj juz zaczal troche go prostowac, dzis juz macha:lol: Coraz lepiej radzi sobie ze schodami ale chyba bedziemy sie przeprowadzac na parter, mieszkanie z ogrudkiem na tym samym osiedlu. Abis jeszcze ani razu niezaszczekal, jeszce musi sie czuc troche niepewnie. Mlody juz sie nauczyl wychodzic z Abisiem, wiec bedzie mnial z kim chodzic na spacerki. No z Mietkiem troche nie tak mialo byb jak wyszlo.Bylem na spacerze z Abisiem i Renata nas zawolala. Tez tak stwierdzilismy ze najlepiej bedzie gdzies na spacerze ich zapoznac. Trzeba mu paznokcie obciac bo ma troche zadlugie. Nom, siersc ma naprawde gesta, mozliwe ze mu zacieplo czasami. A tak pozatym to jak sie kladzie to zawsze w najmniej odpowiednim miejscu. Zawsze sie polorzy na srodku drogi albo obok progu i niemozna nigdzie isc. ;) Quote
some Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 czyli zaczyna sie czuc chlopak coraz pewniej :) chyba nie przeprowadzacie sie na parter z pwoodu Abisia? ;) ale to Abi zareagowal agresywnie czy Mieciu? a kiedy wybieracie sie do weterynarza? tam na pewno mu przytna.. poza tym jak zacznie spacerowac to tez je zetrze... a tak to jest z tym kladzeniem sie gdzie popadnie, ja mam 2 egzemplarze takze czasami naprawde nie mam jak przejsc... Quote
krokodyl1 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 No mieszkania szukamy z powodu Abisia, zeby niemusial chodzic po tych kretych schodach. No i fajnie bedzie miec ogrodek. No i jeszcze do p: Danusi. Abis ma naprawde mistrza w zebraniu, jak tylko ktos wychodzi do kuchni to on zaraz tam jest;) Quote
some Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 no tego to jeszcze nie widzialam, zeby zmieniac meiszkanie z pwoodu psa ;) ojjj ten nasz Abis to naprawde ma szczescie :) a ogrodek super sprawa, grill, piwko ;) lato wracaj!!! Abis pomalu przyzwyczaja sie do nowych warunkow? kuli jeszcze ogonek czy raczej macha nim na Wasz widok ?:) PONOWNIE WKLEJAM SWOJ POST, KTORY UMIESCILAM 3 DNI TEMU: chcialabym poruszyc jedna kwestie: rozmawialam z p. Danusia, i tak jak sie z nia umowilam pokryje koszty paszportu i wszystkiego zwiazanego z przygotowaniem go do wyjazdu. paszport kosztowal ok 60 zl. zadeklarowalam sie przelac 200 zl na konto Stowarzyszenia. mariamc niesmialo wspomniala, ze jezeli chcemy i dysponujemy tym co nam zostalo to byloby milo gdyby zostalo to przekazane na Stowarzyszenie. nie ukrywajmy ale Abi byl leczony przez caly pobyt w Szzecinku a my za to nie placilysmy. gdyby wszystko to zliczyc to nie bylo by tak kolorowo. ja deklaruje jednorazowo 200 zl, czy ktos cos dorzuci ? Atomowko ile zostanie na koncie Abiego? mamy jeszcze jakas fakturke do oplacenia? jesli nie to na plusie Abis jest ponad 200 zl. to decyzja krokodyli wtedy, czy te pieniazki moga byc przekazane na Stowarzyszenie. Atomowko prosze odezwij sie, Ty dysponujesz pieniedzmi Abiego. Danusia ma wkleic na dogo dane : nr konta itp dla Stowarzyszenia, bo ejst inny niz ten na ktory wplaca sie na hotelik Quote
Igiełka Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Abiś to szczęściarz ma super DS- powodzenia piesku :) Quote
krokodyl1 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Atomowko to co pisze Some to prawda. Przekaz reszte pieniarzkow na schroniko, wiem ze zostalo wiecej niz 200zl. Dorozliczen niedodalas jeszcze ostatniej mojej wplaty na 200zl. Ja wyslalem 30 czy 31 grudnia wiec powinno przyjsc na poczatku stycznia. Co Do Abisia juz niechowa ogonka pod siebie wogole. CHodzi czasem z opuszczonym ale coraz to czesciej nim macha. Lazi za mna jak przychodze z roboty, no i macha ogonkiem. Czuje sie juz pewnie wszedzie w naszym mieszkaniu, sam sobie otwiera dzwi jak mu jest potrzeba. Dzis wieczorem otwarl nam balkon no i nam sie zimno zrobilo:lol: Dzwi w calym mieszkaniu sa tylko poprzymykane zeby mogl sobie je lapka otwierac. CHodzi sobie gdzie chce, nienarzucamy mu niczego Quote
some Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 poczekajmy jeszcze chwile, moze Atomowka gdzies wyjechala albo nie ma netu. patrze na rozliczenie i widze ze ejst zapisana jakas wplata od Was 3 stycznia. ale czy ostatnia faktura zostala juz oplacona to nie wiem. musimy poczekac na Atomowke i wszystko wyjasni. krokodyl sie tu nie chwali ale zdradze Wam ze Abis dzis polozyl sie Arturowi na kolanach.. :))) krokodylu musialam napisac!! edit: chyba trzeba przeniesc juz watek do dzialu "juz w nowym domu" :))))) no ale nie wiem jak to sie robi Quote
agnieszka32 Posted January 12, 2012 Posted January 12, 2012 Trzeba zmienić tytuł wątku, to wtedy moderator sam go przeniesie do odpowiedniego działu, albo napisać do moda ;) Quote
mariamc Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Szczecineckie Stowarzyszenie Przyjaciół Psa , kota i nie tylko 78-400 Szczecinek ul. 1-go Maja4/1 08 1020 2791 0000 7602 0141 9365 Będę wdzięczna za każdą pomoc, a już szczególnie moje koty . Więcej info. na stronie naszego schronu. Dawajcie zdjęcia Abiśka!!! Quote
some Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Atomowko bardzo prosze odezwij sie i podaj dokladne rozliczenie finansow Abiska, widzialam ze sie wczoraj logowalas na dogo. Pani Danusiu przelew 200 zł ode mnie poszedl. wlasnie na zdjecia Abiska czekamy, krokodyle no! :) Quote
Atomowka Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) Hej kochani już pędzę z wieściami Mam teraz trochę zawirowań, remont, dziecko itp więc dlatego się obijam jeżeli chodzi o pisanie Krokodylu Twoja wpłata ostatnia została zaksięgowana u mnie 3 stycznia br o to jest w rozliczeniu Nie opłacona jest ostatnia FA czyli 200 zł, szczerze zrobiłam to trochę celowo żeby zapłacić za FA + kasa co zostanie wysłać razem ale nie mogłam zrobić tego wcześniej bo nie wiedziałam dokładnie kiedy Abiś ruszy do Was Tak więc kasa która zostaje ponad stan to 40 zł, które zostaną przekazane dla Mariamc Wydawało mi się,że rozliczenie jest przejrzyście prowadzone, ale jak widać myliłam się Fotki Abisia kamuflującego się na białym dywanie mnie rozwaliły haha Abisiu miziam Cię mega mocno, a Was krokodyle ściskam i przepraszam za początkową ostrożność Edited January 16, 2012 by Atomowka Quote
Kamila Proc Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 sorry, juz wiem, myslalam, ze jakie nowe Quote
Recommended Posts