Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fajnie ostanie dwa przelewy wysłałam do Małgorzaty K. 15 zł w sierpniu i 30 zł we wrześniu. takie konto podałam tez AresekSE
edit: przepraszam nie wiem jak to sie stalo, takie konto Abiego mialam wpisane do listy odbiorcow...

Posted

some napisał(a):
fajnie ostanie dwa przelewy wysłałam do Małgorzaty K. 15 zł w sierpniu i 30 zł we wrześniu. takie konto podałam tez AresekSE
edit: przepraszam nie wiem jak to sie stalo, takie konto Abiego mialam wpisane do listy odbiorcow...

No to moje:)

Czyli wysylam do Atomowki 45zl od some i 350zl od aresekSE :)
Jak bede miec chwile to spojze na wczesniejsze miesiace czy aby sie ktos nie pomylil jeszcze.

Posted

czytam czytam i wlasnym oczom nie wierze !!! po prostu jestem w szoku co tu sie dzieje :multi::multi::multi: "
na watku Miecia tez bylam i znam sprawe od ,,poszewki wiec jestem spokojna calkowicie o los Abisia gdyby jechal do Szwecji ze wzgledu chocby na Panstwa Miecia :multi::loveu::loveu: kto jak kto ale procedury to napewno znaja i krzywdy nikt Abisiowi nie zrobi ;):lol: no i serdecznie dziekujemy za wplaty i zaoferowana pomoc finansowa wielkie dzieki i usciski dla wszystkich ofiarodawcow :-):smile:

a ja znow wybieram sie do Szczecinka w odwiedzinki w ta niedziele - kolega zalapal bakcyla po wizycie w schronisku ;) i chce jechac ! bedzie spacer z Abisiem ( on tak czeka i leci z radoscia) i fotki :)

Posted

NIe było mnie tu 2 czy 3 dni, a tu TAKIE NOWINY :loveu::loveu::loveu:

AresekSE napisał(a):
wplacone, wczoraj, dzisiaj powinno juz byc na koncie 350zl - polowa od nas a polowa od kolezanki Grazyny

DZIĘKUJEMY :multi: :) :multi:

AresekSE napisał(a):
Grazyna i jej maz Artur chca zaadoptowac Abisia, a do czasu jego przyjazdu beda oplacac jego hotelik.
od stycznia zmieniaja sie przepisy co do przywozu zwierzat do Szwecji (certyfikat itp)
zeby nie wysylac krwi do Berlina, musimy poczekac do stycznia.
pozdrawiamy
renata

:multi::sweetCyb::laugh2_2::iloveyou::angel:

ranias napisał(a):
no to zdrowie Abisia, Abisiowej pańci i pańcia:loveu::loveu::loveu:

Przyłączam się :)

Posted

AresekSE napisał(a):
Grazyna i jej maz Artur chca zaadoptowac Abisia, a do czasu jego przyjazdu beda oplacac jego hotelik.
od stycznia zmieniaja sie przepisy co do przywozu zwierzat do Szwecji (certyfikat itp)
zeby nie wysylac krwi do Berlina, musimy poczekac do stycznia.
pozdrawiamy
renata

Czekaliśmy na taką wiadomość ponad rok i w końcu się doczekaliśmy :)

Posted

Jestesmy tu nowi( Artur ale wole jak mi mowia maly i Grazyna) To my wezmniemy Abisia, mieszkamy ok 100 metrow od areskow(Renaty,Andrzeja i Mietka). Jak beda jakies pieniaszki potrzebne na Abisia to pisac. Dajcie nr konta zeby wplacac na hotelik dla Abisia. Areski maja ale z tego co czytalem to zle konto bylo
Pozdrowko i byle do stycznia

Posted

Witamy być może nową rodzinkę Abiego :)
Prosimy o częste wizyty u niego na wątku
Numer konta prześlę na PW

Chciałabym zapytac jakie warunki Abis miałby u Was?

Posted

witamy Was!!!!!!!!! skoro tak blisko mieszkacie to Abiś bedzie mial sasiada - Miecia :) ciekawe tylko czy Mieciowi przypadnie do gustu nasz chlopak. skoro juz tu jestescie to chcialam Wam jeszcze raz podziekowac po pierwsze za pomoc finansowa a po drugie za to , że chcecie Naszego staruszka. :loveu: czy przeczytaliscie watek Abiego? mam nadzieje ze znane Wam sa jego problemy zdrowotne. to nie jest jakas strasyna rzecz no ale niestety nie jest w pelni zdrowym psiakiem. moze stad przez caly rok brak zaintersowania ze strony potencjalnych adoptujacych... nawet nie wyobrazacie sobie jaka to dla nas ogromna radosc! i przede wszystkim dla Abiego, ze w koncu bedzie mial swoja pancie i pancia:p zasluguje na to bo to naprawde kochany psiak.
na pewno odwdzieczy Wam sie calym swoim malutkim serduszkiem. sciskam Was mocno!!!!!!!!!

Posted

Atomowka napisał(a):
Witamy być może nową rodzinkę Abiego :)
Prosimy o częste wizyty u niego na wątku
Numer konta prześlę na PW

Chciałabym zapytac jakie warunki Abis miałby u Was?

No planujemy nu zrobic legowisko obok naszego lozka. Bedzie mial napewno wygodnie i duzo miejsca( acz kolwiek zona ma inne zamiary, ja niby oboka a Abi na lozku:)).Bede jeszcze rozmawial z szefem zeby Abisia brac do pracy, znajac jego i wlasciciela sklepu napewno niebedzie problemow. Jak by co to mlody bedzie z nim biegal w dzien jak bedziemy w pracy albo Renia.Boje sie tylko czy zbyd duzo nieprzytyje bo znajac moja zone to bedzie go dokarmiac smakolykami

Posted

milo ze juz sie nowi Panstwo Abisia zalogowali! witamy!:multi:
a ja juz po wizycie w Szczecinku nie moglismy sie doczekac do niedzieli wiec spacer byl i mizianko od Cioteczek juz dzis.:loveu: zdjecia sa oczywiscie tylko ze w tej chwili nie jestem u siebie to pozniej przeloze . Abis byl bardzo zadowolony. Rozmawialam z mariamc i przekazalam radosna nowine Abis jakby cos przeczuwal bo nawet w boksie byl wesoly jak wrocil ;) zjadl przysmaki na spacerze i maliny zza plotu z ogrodkow tez lubi :lol:

Posted

witam wszystkie cioteczki!
jak znam zycie i grazynke to Abis bedzie spal z nia w lozku a artur na podlodze:evil_lol:
zartuje!
ryzyko jest jedno!
grazynka moze "zakarmic" Abisia !!!
tak prawie zrobila z moim Mietkiem, ktory po wizycie u weta musi schudnac 8 kg:shake:
to sa zloci ludzie!!! i tylko dlatego ich polecam z calego serca:multi:
nikt niepowazny nie ciagnie chorego i starego pieska do szwecji.
tak jak ja wzielam slepego Mietka, i tego nigdy nie zaluje!!!
troche wiary w drugiego czlowieka i wszystko bedzie o.k
renata

Posted

Aresek mojej wiary jeszcze odrobinę się ostało, niestety po tym co widzę na dogo i po kilku nieudanych adopcjach jakich doświadczyłam jestem ostrożna ot co
Gdybym nie miałam wiary w ludzi z góry bym założyła,że to zły dom
Pytam o warunki bo to normalne w każdej adopcji
Cieszę się,że pies będzie spał w domu przy Pańci ale to nie wszystko czego pies potrzebuje

Krokodyl1 możecie napisać o swoich doświadczeniach z psami? Jak rozumiem teraz żadnego czworonoga u Was nie ma?
Macie domek z ogrodem?
No i to przekarmianie, akurat u Abiego jest to mega niewskazane i trzeba pilnować aby się nie obżerał, bo stawy mogą siąść jeszcze bardziej

Posted

kochana Atomowko!
wierz mi, ze grazynka nie przekarmi Abisia, bo juz wie ze tak nie mozna:)
pieski miala w Polsce i na pewno o tym napisze sama.
ani ja, ani grazynka nie ma domku z ogrodkiem ale wszystko bedzie o.k
kochani!!!! o co wam czasami chodzi????
bo nie zawsze to moge zrozumiec?
na logiczne pytania mam logiczne odpowiedzi...
pozdrawiam
renata

Posted

Jak to o co chodzi?
Czy myślisz,że wystarcz napisać "chce tego psa" i każdy będzie skakał z radości?
Otóż nie!
Szukamy najlepszych domów dla " naszych" podopiecznych
Nie znam P. Grażyny, nie znam Ciebie, nie mam możliwości zrobienie u Was wizyty PA więc wypytuje o wszystko tu
To takie dziwne?
Czy gdybyś Ty chciała oddać swojego podopiecznego z różnych powodów wydałabyś go pierwszemu zainteresowanemu?
Na pewno nie!

Nie jestem nastawiona negatywnie, podkreślam to po raz któryś, jestem ostrożna a to są normalne procedury adopcyjne

Do stycznia jeszcze sporo czasu wiele może się zmienić

Posted

Atomowko!
prosze o zrozumienie...
nie znasz mnie, a jednak wiesz ze slepy Mietek jest u mnie.
sama po niego pojechalam. pies zupelnie bez szansy na adopcje.
jechalam kilkaset kilometrow do Polski w cholernie zasniezona zime.
na wlasny koszt.
teraz polecam moich przyjaciol ( znam ich od 14 lat) i oni tez wezma pieska starergo i chorego.
nie gniewaj sie ale rusz glowa.
napisalas, ze "chce tego psa", a no chce albo raczej oni chca.
Kto adoptuje swiadomie staruszka?????
sami po niego przyjedziemy w styczniu. chcesz kogos zrazic to prawie ci sie udaje!
nie chce nikogo obrazic ale prosze o troche zrozumienia.
renata

Posted

[quote name='AresekSE']Atomowko!
prosze o zrozumienie...
nie znasz mnie, a jednak wiesz ze slepy Mietek jest u mnie.
sama po niego pojechalam. pies zupelnie bez szansy na adopcje.
jechalam kilkaset kilometrow do Polski w cholernie zasniezona zime.
na wlasny koszt.
teraz polecam moich przyjaciol ( znam ich od 14 lat) i oni tez wezma pieska starergo i chorego.
nie gniewaj sie ale rusz glowa.
napisalas, ze "chce tego psa", a no chce albo raczej oni chca.
Kto adoptuje swiadomie staruszka?????
sami po niego przyjedziemy w styczniu. chcesz kogos zrazic to prawie ci sie udaje!
nie chce nikogo obrazic ale prosze o troche zrozumienia.
renata
Ja nie che się wymądrzać, ani wtrącać, bo to nie potrzebne, ale jednak i ja dorzucę swoje trzy grosze.
Bardzo dobrze rozumiem Atomówkę. Często jest tak, że adoptowany pies na początku jest grzeczny, usłuchany, nie niszczy i jest wszystko pięknie cacy. Ale niestety jest to zwierze po przejściach (czyt. schronisko) - najczęściej już dorosły, wiec ma już swoje nawyki, przyzwyczajenia, dlatego też staje się problemem, przerasta nowych właścicieli, zostaje oddany, a pies znów cierpi. Wiec dogomaniacy starają się zapobiec takim sytuacją i robią wszystko by znaleźć dla tych biednych istotek najlepszy i jedyny dom, w którym będą do końca swych dni.
Ale AresekSE ma racje. Takie pisanie może niestety zrazić (daj Boże) przyszłych i możliwe jedynych właścicieli Abisia. Nie oszukujmy się. Abi nie jest młody, ma problemy ze zdrowiem i do tego jest dużym psem. Możliwe że nikt inny nie zechce tego wspaniałego futrzaka, bo ludzie albo się boją, albo im sie nie chce poświęcać tak wiele uwagi i czasu psu. Jest szansa dla Białaska, ale coś się obawiam, że ta okazja przepadnie....

P.S.
Mam nadzieje, że niedługo Abi i Mietek będą razem ganiali w puszystym śniegu :)