Estrella Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 Atomowka napisał(a):Estrella kochana nie krytykuje ja po prostu jestem bardzo ostrożna i boję sie na własną rękę psiaka wysyłac tak daleko Ale jak mówię jest to dobry pomysłczy daleko, to się jeszcze okaże, może znajdzie się ktoś z bliska, jakoś przy granicy...mi się wydaje, że Niemcy to jedyna szansa dla Abisia. Dostałam od jednej ciotki 2 strony, później się zorientuję co tam trzeba zrobić, żeby dodać psiaka.. a i od razu mówię, że ja nie gadam z Niemcami chętnymi na Abisia, bo raczej się nie dogadam :evil_lol: w razie czego to można też przecież tamte ciotki poprosić o wizyty, albo może i z transportem mogłyby pomóc. Są bardzo miłe, ale jednak dużo lepiej czuję się tutaj, bo nie mam takich problemów z językiem... Quote
Enigma79 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 "Ich wünsche dir , du schöner , weisser Schatz bald dein liebes zu Hause findest , jedenfalls drücke ich ganz fest die Daumen !!" Życzę Ci śliczny biały skarbie, abyś wkrótce znalazł cudowny dom, w każdym bądź razie zaciskam mocno kciuki !" Quote
Estrella Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Enigma, a mogłabyś zajrzeć tu http://www.alterhundnaund.de/13701.html i tu http://www.perrera-dogs.de/ i sprawdzić jak można dodać tam psa? Chyba maila trzeba wysłać, bo to jakieś organizacje są.....dałabyś radę napisać tekst z prośbą o zamieszczenie Abisia? :modla: Quote
beataczl Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Abis nam sie za granica lansuje :smile: wszedzie moze byc ten dobry dom... dziewczyny zaglosujcie pliiss (w moim podpisie)... Quote
Estrella Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 ode mnie głos poszedł, mają szansę jeszcze wygrać, bo różnica w głosach nie jest aż tak duża, trzymam kciuki :) i zapraszam na bazar dla Rudiego http://www.dogomania.pl/threads/206745-buty-na-lato!!-stanik-H-amp-M-g%C3%B3ra-od-stroju-NY-i-inne-na-Rudiego-do-21.05?p=16874404#post16874404 Quote
Igiełka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 super że Abiś ma szansę na adopcję zagraniczną, zawsze warto próbować :) Quote
Enigma79 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Wysłałam maila do obu organizacji. Do jednej podany był adres mailowy i tam wysłałam 3 zdjęcia oraz opis + prośbę o umieszczenie ogłoszenia na ich stronie. Do drugiej organizacji można było wysłać tylko taki wypełniony formularz (musiałam podać swój adres i nr telefonu) a w treści zapytałam, czy istnieje możliwość umieszczenia ogłoszenia - opis dołączyłam jednak bez zdjęć. Quote
Estrella Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Enigma79 napisał(a):Wysłałam maila do obu organizacji. Do jednej podany był adres mailowy i tam wysłałam 3 zdjęcia oraz opis + prośbę o umieszczenie ogłoszenia na ich stronie. Do drugiej organizacji można było wysłać tylko taki wypełniony formularz (musiałam podać swój adres i nr telefonu) a w treści zapytałam, czy istnieje możliwość umieszczenia ogłoszenia - opis dołączyłam jednak bez zdjęć.:mdleje:wielkie dzięki!!! :loveu::loveu::loveu: Quote
Estrella Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Abiś mój ulubiony kabaret będzie u Ciebie :) Prawie w rocznicę wyjazdu ze schroniska, bo dzień przed :) Quote
Estrella Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 a ja popołudniową... a jak tam u Was pogoda? Na Pomorzu troszkę wilgotno, ale mi się podoba, bo słońce podrażnia mi skórę, a na pyłki mam alergię :( muszę jakąś dobrą maść na to uczulenie kupić, bo latem to naprawdę strasznie dokucza.... Quote
Atomowka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 W stolicy pogoda całkiem fajna Słonko świeci ale powietrze też jest takie wilgotne Ja też mam uczulenie na słońce i na pyłki a poza tym to ja mam alergię chyba na wszystko Quote
Estrella Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Atomowka napisał(a):Ja też mam uczulenie na słońce i na pyłki a poza tym to ja mam alergię chyba na wszystko serio?? a stosujesz jakieś środki, które mogłabyś polecić? Bo ja nie wiem jak przetrwam to lato, chyba wyginę.... :) Quote
Atomowka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ja idę na żywioł :) Na słońce stosuję maść na uczulenie, bo mi wyskakują na ramionach czerwone plamy i krostyale czy ona pomaga? Trudno powiedziec Na uczulenie na pyłki ( mam mega katar) stosuję albo Nosolan ( taki płyn) albo Budesonid (?) i jakoś żyję Ale ja się chyba już przyzwyczaiłam do tego bo od kąd pamiętam bo katar mam całe życie Quote
delfy2000 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Cioteczki potrzeba kogoś do sprawdzenia domu dla Falbanka pod Białogardem (zachodniopomorskie)droga na Połczyn Zdrój, w gminie Tychów - pomóżcie proszę http://www.dogomania.pl/threads/118296-Falbanek-pies-kt%C3%B3ry-chce-%C5%BCy%C4%87!!!-Jest-DT-brakuje-100z%C5%82.-Pom%C3%B3%C5%BC-mu!/page24 Quote
Estrella Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Atomowka napisał(a):Ja idę na żywioł :) Na słońce stosuję maść na uczulenie, bo mi wyskakują na ramionach czerwone plamy i krostyale czy ona pomaga? Trudno powiedziec Na uczulenie na pyłki ( mam mega katar) stosuję albo Nosolan ( taki płyn) albo Budesonid (?) i jakoś żyję Ale ja się chyba już przyzwyczaiłam do tego bo od kąd pamiętam bo katar mam całe życieJa też mam i czerwone plamy i katar :( od paru lat wakacje spędzam na wsi, chcę się też przeprowadzić na wieś, ale z takim uczuleniem i alergią? :( miałam kiedyś jakąś maść, ale słabo pomagała...cieszę się tylko, że uczulenie na nogach już zniknęło, ale na rękach ciągle mam... Quote
Atomowka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Estrella kto teraz odnawia ogłoszenia? Ja czy Ty? Bo już się pogubiłam, wydaję mi się że ja! Proponuje jeszcze wrzucać go na tablica.pl i na pupile.com a wyrzućmy nasipupile.pl bo tam jest jakiś błąd chyba i ciągle pokazuje się komunikat przerwa techniczna Quote
Estrella Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Atomowka, potwierdź proszę przelew na tym bazarku http://www.dogomania.pl/threads/200455-WIELKA-WYPRZEDA%C5%BB-50-dla-Abisia-i-Sonii-DVD-bi%C5%BCu-zabawki-dla-dzieci-i-inne-do-25.01?p=16698087#post16698087 Quote
Estrella Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 aaaa i bazarek w moim podpisie na Rudiego (za zgodą santino) będzie na Abisia, bo po Rudiego zgłosił się właściciel, czekam jeszcze tylko na zgodę Celebrinfei, bo od niej są książki :) Quote
_Goldenek2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy koosiek http://www.dogomania.pl/threads/208091 Quote
Recommended Posts