Estrella Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 dobrze, że jest już lepiej :) Abiś ma piłeczkę? Ja też mu kupię jak znajdzie w końcu domek.....i tutaj wpadłam na pomysł..sporo chyba psów znajduje domki w Niemczech, to może ogłosimy Abisia na niemieckich stronach? Tylko tekst trzeba by przetłumaczyć :) Mogłabym poprosić znajomą, chyba że któraś z Was dobrze szprecha po niemiecku? Quote
Enigma79 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Nie wiem, na jakich stronach można by ogłosić Abiego ale mogłabym pomóc w przetłumaczeniu tekstu (jeślni nikogo nie znajdziecie). Przetłumaczyłam ofertę Abisia w Poczekalni TOZ :) Quote
Estrella Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 to super, tam jest chyba taki sam tekst, ale na wszelki wypadek wklejam: Abi to 10-letni pies, którego historia nie jest nam dokładnie znana. Pewne jest jednak, że sporo przeszedł w swoim życiu, a los go nie oszczędzał. Pod koniec czerwca 2010r. trafił do schroniska po wypadku, najprawdopodobniej potrącił go samochód. Schronisko jednak, to dla takich psów jak Abi wyrok, pewna przegrana z młodymi, zdrowymi psami. Dlatego też przenieśliśmy go do hoteliku w Szczecinku, gdzie bardzo szybko doszedł do zdrowia. Abi mimo podeszłego wieku wciąż ma w sobie wiele energii. Bardzo lubi spacery i zabawy z człowiekiem, ale przede wszystkim pragnie miłości. W hoteliku opiekują się nim wspaniali ludzie, ale Abi potrzebuje tylko swojego człowieka, który otoczy go ciepłem i pokocha całym sercem. Abiś dogaduje się z innymi psami, nie stwarza żadnych problemów. Podaruj mu dom, pomóż mu rozpocząć nowe, lepsze życie. W sprawie adopcji prosimy o kontakt pod numer 519 102 889 lub e-mail mailto:salem.sm@o2.pl dzięki :):) Quote
Atomowka Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Dziewczyny ale to do Niemiec trzeba przez fundacje Jak sobie to wyobrażacie jak się ktoś odezwie? Kto sprawdzi dom, kto go przetransportuje? Quote
_Goldenek2 Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Z tego co wiem to w Niemczech działa Wolny Pies (taki nick).... Quote
mariamc Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
mariamc Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Cudak Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Piękny Abiś :loveu::loveu::loveu: [quote name='Estrella']Abi mimo podeszłego wieku wciąż ma w sobie wiele energii. Nie lepiej brzmiałoby "Abi mimo swojego wieku (...)"? Quote
Enigma79 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Abi to 10-letni pies, którego historia nie jest nam dokładnie znana. Pewne jest jednak, że sporo przeszedł w swoim życiu, a los go nie oszczędzał. Pod koniec czerwca 2010r. trafił do schroniska po wypadku, najprawdopodobniej potrącił go samochód. Schronisko jednak, to dla takich psów jak Abi wyrok, pewna przegrana z młodymi, zdrowymi psami. Dlatego też przenieśliśmy go do hoteliku w Szczecinku, gdzie bardzo szybko doszedł do zdrowia. Abi mimo podeszłego wieku wciąż ma w sobie wiele energii. Bardzo lubi spacery i zabawy z człowiekiem, ale przede wszystkim pragnie miłości. W hoteliku opiekują się nim wspaniali ludzie, ale Abi potrzebuje tylko swojego człowieka, który otoczy go ciepłem i pokocha całym sercem. Abiś dogaduje się z innymi psami, nie stwarza żadnych problemów. Podaruj mu dom, pomóż mu rozpocząć nowe, lepsze życie. W sprawie adopcji prosimy o kontakt pod numer 519 102 889 lub e-mail mailto:salem.sm@o2.pl [FONT=Lucida Sans Unicode]Abi ist ein 10 Jahre alter Hund, dessen Geschichte wir nicht so genau kennen. Sicher ist aber, dass Abi von dem Schicksal nicht verschont wurde und viel Böses erlebt hat. Ende Juni 2010 kam Abi nach einem Unfall (er wurde wahrscheinlich von einem Auto angefahren) ins Tierheim - an einen Ort, der für Hunde wie Abi das Todesurteil und einen verlorenen Kampf ums Überleben bedeuten. Dort hatte er keine Chance bei so vielen jüngeren und gesunden Hunden, die ebenfalls auf ein neues Zuhause hofften. Aus diesem Grund haben wir Abi in ein Hundehotel in Szczecinek gebracht, wo er sehr schnell wieder zu Kräften kam.[/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode]Trotz seines Alters ist Abi immernoch ein energischer Hund, der Spaziergänge und das Spielen mit dem Menschen sehr mag und sich vor allem Liebe wünscht. Im Hundehotel sorgen wunderbare Menschen für ihn aber Abi braucht sein eigenes Herrchen / Frauchen, das ihm viel Wärme und Zuneigung schenkt.[/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode]Abiś (Verniedlichung von Abi) versteht sich prima mit anderen Hunden. Schenk ihm bitte ein Zuhause und hilf Abi ein neues Leben anzufangen.[/FONT] [FONT=Lucida Sans Unicode]Wegen Abis Vermittlung,melden Sie sich bitte unter dieser Telefonnummer : 0048 519 102 889 oder senden Sie uns eine E-Mail mail an :salem.sm@o2.pl [/FONT] Quote
Atomowka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ok są nowe foty więc dzię odnowie ogłoszenia Słodki jest ten Abis nasz Przyszła wpłata od kasiek, dzięki :) Quote
beataczl Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Abis jak dzidzius z ta pileczka ( nie dziadzius!) :loveu: Atomowka-fakt. wyslana na Twoj adres-mariamc sprawdzila, moze taki poslizg przez swieta nie wiem zaczekajmy jeszcze pare dni.. Quote
Atomowka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ja czekam spokojnie tylko pytam, bom ciekawska bestia Quote
Atomowka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Abie ma odnowione ogłoszenia Nie zrobiłam na ale gratce bo konta brak, zrobisz Estrella Nie ma też na nasipupile bo jest przerwa techniczna, ale później tu zrobię No i gumtree nie mogłam zrobic, bo pokazuje sie komunikat,że ogłoszenie jest zbyt podobne do juz istniejącego więc muszisz Estrella usunąc tamto swoje stare ogłoszenie Quote
Estrella Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Enigma, wielkie dzięki!! [quote name='Atomowka']Dziewczyny ale to do Niemiec trzeba przez fundacje Jak sobie to wyobrażacie jak się ktoś odezwie? Kto sprawdzi dom, kto go przetransportuje?ale to chyba lepszy pomysł, niż czekać nie wiadomo ile aż w końcu ktoś się odezwie z Polski? Gdyby jeszcze był jakiś chociażby minimalny odzew, to ok....ale w takiej sytuacji jakiej jesteśmy lepiej szukać domu w tych Niemczech, a jak już ktoś się znajdzie, to będziemy myśleć o transporcie i wizycie. Niektóre ciotki mają tam znajomych....ja mam siostrę.....w wakacje jadę do Niemiec....coś na pewno wymyślimy [quote name='_Goldenek2']Z tego co wiem to w Niemczech działa Wolny Pies (taki nick)....dzięki! [quote name='Cudak']Nie lepiej brzmiałoby "Abi mimo swojego wieku (...)"?masz rację...czyli to zdanie [FONT=Lucida Sans Unicode]Trotz seines Alters ist Abi immernoch ein energischer Hund[/FONT] już jest tak, czy z podeszłym wiekiem? [quote name='beataczl']Abis jak dzidzius z ta pileczka ( nie dziadzius!) :loveu:na drugim wyszedł staro, hehe [quote name='Atomowka']Nie zrobiłam na ale gratce bo konta brak, zrobisz Estrellazrobię, zrobię też od razu na gumtree Quote
Estrella Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 aaaa i super są te foty :loveu::loveu::loveu: zaraz wkleję ciotkom na miau Quote
Estrella Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 co to znaczy? Ich drücke ihm ganz feste die Daumen das er ein Zuhause findet. założyłam Abisiowi wątek na niemieckim forum na razie. takim jak dogo Quote
Atomowka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Oj kochana przez Abisie to jeszcze języka się nauczysz:P Oczywiście,że to dobry pomysł, ja tego nie neguję tylko wiesz jak to jest. Czasami w Polsce ciężko znaleźć kogoś na wizytę a co dopiero tam. No ale jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedziały czy to coś da Ja mam jednak nadzieję,że w Polsce ktoś pokocha naszego dziadka Quote
beataczl Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Estrella ,zrob jeszcze jedno ogloszenie .plisss ponoć jest tu duży odzew... moze akurat http://www.oglaszamy24.pl/ Quote
Atomowka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 On ma tam ogłoszenie http://www.oglaszamy24.pl/ogloszenie/1712914209/szczecin-Abi-szuka-domu-ADOPCJA-Szczecinek.html Quote
Enigma79 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Ich drücke ihm ganz feste die Daumen das er ein Zuhause findet = zaciskam bardzo mocno kciuki, żeby znalazł dom A ja w ogłoszeniu wstawiłam właśnie "pomimo swojego wieku" (trotz seines Alters) :) zamiast "mimo podeszłego wieku". I również trzymam wszystkie kciuki za dom dla Abiego. Quote
Atomowka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Dostałam dziś fakturkę i już zapłaciłam więc jutro pewnie kasa do Mariamc wpłynie Quote
Estrella Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 [quote name='Atomowka']Oj kochana przez Abisie to jeszcze języka się nauczysz:Ptaaak, na razie to każde słówko wyszukuję w słowniku Oczywiście,że to dobry pomysł, ja tego nie neguję tylko wiesz jak to jest. Czasami w Polsce ciężko znaleźć kogoś na wizytę a co dopiero tam. No ale jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedziały czy to coś da Ja mam jednak nadzieję,że w Polsce ktoś pokocha naszego dziadkaTy zawsze krytykujesz wszystkie moje pomysły, hehe :diabloti: [quote name='Enigma79']= zaciskam bardzo mocno kciuki, żeby znalazł domto lecę jej podziękować i jeszcze sporo osób odpisało, wszyscy trzymają kciuki :):) tutaj tak jeszcze fajnie napisała Lubaerli "Ich wünsche dir , du schöner , weisser Schatz bald dein liebes zu Hause findest , jedenfalls drücke ich ganz fest die Daumen !!" :loveu: A ja w ogłoszeniu wstawiłam właśnie "pomimo swojego wieku" (trotz seines Alters) :) zamiast "mimo podeszłego wieku".to super i widzę, że nie wstawiłam jeszcze linku, to podaję http://www.windhundtreff.eu/index.php?page=Thread&postID=401582#post401582 tylko nie śmiejcie się z moich błędów..... tam ciotki i tak piszą, że dobrze mnie rozumieją :razz: Quote
Atomowka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Estrella kochana nie krytykuje ja po prostu jestem bardzo ostrożna i boję sie na własną rękę psiaka wysyłac tak daleko Ale jak mówię jest to dobry pomysł Quote
Recommended Posts