Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mmmm, Abi od lipca 2010r przebywa w Szczecineckim (dobrze odmieniłam?) hotelu, jest po kastracji. W stosunku do innych psów zachowuje się poprawnie, jest wesołym i posłusznym psem.
Nie zostanie wydany na łańcuch.

tyle starczy?

Igiełka napisał(a):
Ciotka ten ogórek wymiata :evil_lol: hehe
teeeż go lubię :):)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a moze cos o jego historii? w stylu : Abi trafil do szczecinskiego schroniska z glebokimi ranami spowodowanymi prawdopodobnie wypadkiem komunikacyjnym. Obecnie przebywa w hoteliku dla psów w Szczecinku. Jest typowym pieszczochem a jego stosunek do innych zwierząt (psów?) jest neutralny. Bedzie idealnym partnerem dla aktywnych. Abi nie zostanie wydany na łańcuch.

Posted

a moze cos o jego historii? w stylu : Abi trafil do szczecinskiego schroniska z glebokimi ranami spowodowanymi prawdopodobnie wypadkiem komunikacyjnym. Obecnie przebywa w hoteliku dla psów w Szczecinku. Jest typowym pieszczochem a jego stosunek do innych zwierząt (psów?) jest neutralny. Bedzie idealnym partnerem dla aktywnych. Abi nie zostanie wydany na łańcuch.

Olu, przepraszam jeśli się mylę ale jak kiedyś tłumaczyłam ofertę Abiego, to chyba tam była mowa o jakichś lekach dożywotnio i że psiaczek raczej nie nadaje się na wypady joggingowe itp... ale może mi się psy pomyliły.

Edit :
Imię: Abi
Płeć: piesRasa: mieszaniecWielkość: średniUmaszczenie: białeWiek: 6 latStan Zdrowia: dobryKastracja / Sterylizacja: takUpodobania i nawyki: Abi - nie dla aktywnych. Łagodny, przyjazny około 5 letni Biały Miś szuka domu. Abi to pies ideał, wpatrzony w człowieka. W każdym widzi przyjaciela. Życie Go nie oszczędzało, bo gdyby było inaczej, nie trafiłby tu, gdzie jest. Jednak nadal ufa i czeka, na tego jedynego Pana, aby pokochać całym psim sercem. Abi, to przyjaciel na dobre i na złe. Nie zdradzi, nie oszuka, będzie wierny jak przysłowiowy pies. Abi trafił do schroniska po wypadu, cały poraniony. Rany się pięknie zagoiły ale zdjęcie RTG wykazało uszkodzenie miednicy. Z wiekiem, Abi będzie musiał przyjmować coraz więcej środków przeciwbólowych albo zostać operowany. Daj Abiemu dom, taki ciepły, prawdziwy aby poczuł się kochany, do końca swoich dni.
Miejsce pobytu: hotel

Posted

zdecydowanie masz racje. nie wiem co mi sie w tej glowie p...... raczej chodzilo mi o to ze nie jest to piesek który bedzie lezal u panci na kolankach 20/24 h. zle sformulowanie.

Posted

E tam zaraz źle w głowie :D Tyle tych nieszczęśników i bid na Dogo ( i nie tylko - wczoraj do mnie dzwonili w sprawie... rysiów !), że można się pogubić. Abiś śliczny, może jednak warto poprosić TOZ o ponowne umieszczenie go w Poczekalni.

Posted

wlasnie sie zastanawiam dlaczego wciaz widnieje w TOZie jako pies po adopcji. martwie sie ze nikt nie dzwoni z ogloszenia i nie wiem co moze byc tego powodem. mysle ze info tych lekach dozywotnio i operacja sa tego powodem. dlatego zmieniamy tresc ogloszenia. moze by napisac na gs24? ale oni od dzis maja nowa strone i jest straszna- nic tam znalezc nie mozna

Posted

Abi trafil do szczecinskiego schroniska z glebokimi ranami spowodowanymi prawdopodobnie wypadkiem komunikacyjnym. Obecnie przebywa w hoteliku dla psów w Szczecinku. W stosunku do innych zwierząt zachowuje się poprawnie, jest wesołym i posłusznym psem. I tutaj kuźwa nie wiem jak to napisać, że w wyniku wypadku Abiś ....... i nie może przemęczać się fizycznie, dlatego byłby idealnym psem dla mało aktywnych.
Nie wiem jak to łagodnie ująć, albo może wystarczy, że dla mało aktywnych. Nie wiem, pomóżcie ciotki.
A na koniec, że na łańcuch nie zostanie wydany.

Posted

Moim zdaniem tak będzie chyba dobrze, nie ma sensu za bardzo podkreślać ,że psiak jest chory, będzie musiał brać leki itp

Jestem Abi, pisze dziś do Ciebie, bo jest mi bardzo smutno.. Mam 5 lat i powinienem być szcześliwy, bo przeżyłem swoją wielka miłość, co niektórym nie zdarza sie przez całe życie.. Moja miłość była jednak nieszcześliwa.. Pozostałem sam, głodny, pokiereszowany, nie chciałem już żyć.. Miałem przyjaciół, którzy doglądali mojego stanu, przynosili jedzenie, mówili, że miłość może nas spotkać wiele razy.. Przekonali mnie, że warto sie postarać.. Tak jak napisałem na początku.. ciągle jest mi smutno.. mineło już dużo czasu, a moja miłość ciągle nie nadchodzi. Rany na ciele zagoiły sie, ale te w sercu ciągle krwawią. Gdy myśle o ciepłej rece, która mnie głaskała, o miłym głosie, który do mnie mówił o najmilszym zapachu jaki czuł mój nos- o tym wszystkim co mi zabrano i obiecano, że kiedyś sie powtórzy.. Nie potrafie żyć bez miłości, a Ty możesz zrobić dla mnie tylko jedno: podaruj mi ciepło swojej reki, miły ton swojego głosu i cudowny zapach "mojego człowieka", a ja oddam Ci całe moje wielkie, smutne psie serce..
Abi od lipca 2010r przebywa w hotelu dla psów, do którego trafił do wypadku. Tam doszedł do siebie, został wykastrowany i czeka na swojego nowego Pana. W stosunku do innych psów zachowuje się poprawnie, jest wesołym i posłusznym psem. Będzie idealnym kompanem dla ludzi lubiących spokojny tryb życia i spacery u boku ze swoim czworonożnym przyjacielem
Nie zostanie wydany na łańcuch.

I PS czy dla Abisia wpłaca kasę jakaś Pani Ewa ( bo taka wpłatę dostałam, a nie było ani nicka ani info na jakiego to psiaka)

Posted

mmmm, nie wiem, może ranias, ale ranias to chyba nie Ewa, więc nie wiem...

tekst Atomówki jest ok, tak będziemy ogłaszać. Kontakt stary, czyli do Beaty i Danusi.
Dzięki dziewczyny :)