Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale dużo ciotek przyszło do Abiego :) Ciotki jak juz będziecie robiły bazark dla chłopaka to napiszcie mi PW żebym nie zapomniała przekazać fantów.

Posted

Jeśli chodzi o klatkę, to już pisałam chyba wczoraj, że TOZ pomoże ;)
Ale dostałam info takiej treści od koleżanki z TOZu :

Jeśli pies, który ma trafić do hotelu ma rany na ciele to nie wydadzą go ze schronu dopóki mu się to nie zagoi, tego nie da się przeskoczyć.
Dziewczyny, proszę, uzgodnijcie to wcześniej ze schroniskiem, żeby cała akcja nie poszła w łeb!

Posted

Ale jak beataczl dzwoniła do schroniska i powiedziała, że chce zaadoptować Abiego, to nie było żadnego problemu. Ale oczywiście skontaktujemy się z nimi jeszcze raz.

Igiełka - kochana jesteś, Ty tego nie wiesz, ale jak widzę Twój nick, to od razu na mojej twarzy pojawia się uśmiech :loveu::loveu: nawet po przegranym meczu Urugwaj:-(-Holandia

tysiek i Gonia - dziękuję, że weszłyście :loveu:
Jagoda - dziękuję, że jesteś i za allegro, na pewno niedługo się odezwiemy :loveu:

Atomowka - możesz mi wysłać zdjęcia i opisy w każdej chwili na pw lub maila - estrella.sm@o2.pl
nie wiem, kiedy dokładnie rozpocznę bazarek, postaram się jak najszybciej.

agnieszka - próbowałam się dodzwonić do Twojej znajomej z TOZu, ale niestety był problem z zasięgiem. I żeby nie było - próbowałam kilka razy:lol: Jutro znowu popróbuję.

furciaczek, ja do Marudy nie wysyłałam konta, bo byłaś online.

No. To chyba wszystko..

Posted

Estrella napisał(a):
Ale jak beataczl dzwoniła do schroniska i powiedziała, że chce zaadoptować Abiego, to nie było żadnego problemu. Ale oczywiście skontaktujemy się z nimi jeszcze raz.

Igiełka - kochana jesteś, Ty tego nie wiesz, ale jak widzę Twój nick, to od razu na mojej twarzy pojawia się uśmiech :loveu::loveu: nawet po przegranym meczu Urugwaj:-(-Holandia

tysiek i Gonia - dziękuję, że weszłyście :loveu:
Jagoda - dziękuję, że jesteś i za allegro, na pewno niedługo się odezwiemy :loveu:

Atomowka - możesz mi wysłać zdjęcia i opisy w każdej chwili na pw lub maila - estrella.sm@o2.pl
nie wiem, kiedy dokładnie rozpocznę bazarek, postaram się jak najszybciej.

agnieszka - próbowałam się dodzwonić do Twojej znajomej z TOZu, ale niestety był problem z zasięgiem. I żeby nie było - próbowałam kilka razy:lol: Jutro znowu popróbuję.

furciaczek, ja do Marudy nie wysyłałam konta, bo byłaś online.

No. To chyba wszystko..

W razie czego, spróbuj jeszcze zadzwonić do biura TOZ na telefon stacjonarny ;)
Miejmy nadzieję, że żadnego problemu z wydaniem psa w schronisku nie będzie :) Ja będę prawdopodobnie w schronisku w niedzielę, bo przybyły tam dwa bullowate :( i jeszcze popytam delikatnie ;)

Posted

Ok, w razie czego - na stacjonarny też spróbuję.

i jeszcze popytam delikatnie;)

Dziękuję :)

Do 17.07 mamy jeszcze tylko 10 dni, ja dalej będę rozsyłać wątek, bo stałych brakuje 160zł :( Kamila - napisz w temacie, proszę..

Posted

Mam skromne pytanie...kiedy chcecie wieźć Albiego? Bo już sie pogubiłam...ja jadę po psiaka w ten weekend. Ale rozumiem, że może być problem z wydaniem psa już teraz? Help!

Posted

Ja juz wczesniej pisalam, ze moga Wam robic problemy z wydaniem psa. Pani odierajaca telefony, jest osoa niedecyzyjna, wiec moze sobie gadac. Ja juz pare razy odchodzilam z kwitkiem, bo weterynarz miala ochote pokazac swoja wyzszosc. Jesli bedziecie mialy potwierdzenie kierowniczki schroniska, ze tego i tego dnia bedzie mozna zabrac psa, to go na 99% dostaniecie. Niestety z mojego doswiadczneia wiem, ze i ten 1% niewydania tez mam miejsce...

Posted

dziewczyny napiszcie mi na prv o co chodzi dokladnie z tym wydaniem i co trzeba zalatwic! jesli to pomoze to moze bede miala jakis "dostep" do kierowniczki

Posted

ageralion napisał(a):
Ja juz wczesniej pisalam, ze moga Wam robic problemy z wydaniem psa. Pani odierajaca telefony, jest osoa niedecyzyjna, wiec moze sobie gadac. Ja juz pare razy odchodzilam z kwitkiem, bo weterynarz miala ochote pokazac swoja wyzszosc. Jesli bedziecie mialy potwierdzenie kierowniczki schroniska, ze tego i tego dnia bedzie mozna zabrac psa, to go na 99% dostaniecie. Niestety z mojego doswiadczneia wiem, ze i ten 1% niewydania tez mam miejsce...

No właśnie. Już kiedyś mieliśmy problem z pewną sunią (Mela). Miała być wydana danego dnia, ale przy odbiorze okazało sie, że łapa jest zraniona, ze ktoś ma zły humor i to wszystko mocno w czasie sie przesunęło.
Jeśli nie uda się tego załatwić na ten weekend to nie gwarantuję, ze w następny będę mogła również pomóc w transporcie. No i tym razem byłoby taniej, bo liczę tylko paliwo w jedną stronę:)
Ja w schronisku nie bywam, nie znam się na tych procedurach. Jutro jest już czwartek. Chciałabym być pewna chociaz na te 99%, ze pies z nami jedzie w ten weekend.

Posted

No wlasnie kto koordynuje cala sprawe psiaka i w razie problemow finansowych, behawioralnych, dlugim oczekiwaniem na adopcje itp bierze na siebie odpowiedzialnosc za niego? Kto bedzie decyzyjnym w sprawie wyboru odpowiedniego dla niego domu?

Posted

Lazy, ale na pw pisałaś mi, że jedziesz w następną sobotę:-(

wujek & ciocia - dzięki:loveu:

Agnieszka32 rozmawiała z TOZem i uzgodniła, że to oni wezmą psa na siebie.
W hotelu na pewno jest miejsce dla Abiego.

Kiedy beataczl dzwoniła do schroniska, powiedziała, że chciałaby Abiego zaadoptować. Oni się zgodzili, nie robili problemów, ale wiem, że trzeba zadzwonić do kierowniczki.

Posted

some napisał(a):
Dziewczyny jeśli chcecie żebym postarała się coś załatwić u kierowniczki potrzebuje konkretów. Kto uzgadniał i z kim wydanie Abiego w sobotę? Czy w hotelu na pewno jest miejsce dla Abiego? Kto to koordynuje (wiem tylko że Lazy załatwia transport). Kto niby oficjalnie ma wziąć psa ze schronu? TOZ? Czy ktoś uzgodnił to z TOZ-em ? Czy dziewczyny uprawnione z TOZ-u do adopcji psa są o tym poinformowane? I co niby oficjalnie ma sie dowiedzieć kierowniczka (jaka jest wersja dla niej)

Miejsce dla psa w hotelu jest.
TOZ wie o psie i pomoże, ale czeka na kontakt ;)
LAZY jedynie psa odbiera ze schroniska (ale nie na swoje nazwisko) i zawozi do hotelu, z którego zabiera innego psiaka i wiezie do nowego domu, dlatego korzystnie finansowo byłoby, gdyby zrobić to wszystko za jednym razem - ale wtedy pies musi opuścić schronisko w najbliższą sobotę, a nie za tydzień ;)

Dobrze byłoby, gdyby znalazła się jedna osoba, która by się zajęła koordynacją wszystkiego, bo niby to wszystko proste, ale z powodu jednego małego "ale", albo jakiegoś nieporozumienia, wszystko może się zawalić.

Posted

wyprzedziłaś mnie:lol:

Jak zadzwonię, to porozmawiam o szczegółach.
Czyli TOZ bierze psa na siebie, Lazy zawozi.
some/ja/beataczl umówimy się z kierowniczką schronu na konkretny dzień adopcji. Czyli tą sobotę.

Ale, czy my zdążymy zebrać stałe deklaracje do soboty ?:-( Biorę się za ostre wysyłanie pw z zaproszeniami..

Posted

Dzwoniłam właśnie do schroniska - pies został przeniesiony na zbiorowe boksy, jest w boksie z drugim psem. Niestety nie ma możliwości by do czasu wyjazdu siedział sam...

Poproszę o wymiary maksymalne jakie może mieć klatka żeby zmieściła się do auta a jakąś zorganizujemy

Posted

szczecinianka - ja głupia jestem i nie rozumiem.
Że Abi nie może być sam w klatce do czasu wyjazdu ? Dlaczego ?:oops:

Żeby oszczędzić mu stresu i żeby przypadkiem żeby żaden pies go nie pogryzł do soboty poprosiłam o przeniesienie go do osobnego boksu - niestety nie mają w schronisku żadnego wolnego

Posted

Estrella napisał(a):
Lazy, ale na pw pisałaś mi, że jedziesz w następną sobotę:-(

wujek & ciocia - dzięki:loveu:

Agnieszka32 rozmawiała z TOZem i uzgodniła, że to oni wezmą psa na siebie.
W hotelu na pewno jest miejsce dla Abiego.

Kiedy beataczl dzwoniła do schroniska, powiedziała, że chciałaby Abiego zaadoptować. Oni się zgodzili, nie robili problemów, ale wiem, że trzeba zadzwonić do kierowniczki.

Estrella chyba źle się zrozumiałyśmy. Na pewno pisałam, ze jadę w sobotę. Jeśli użyłam zwrotu następną to miałam na myśli właśnie tą co będzie teraz. Pies, którego mam wieźć już tam czeka i czeka na niego domek, wiec nie mogę znowu tego odkładać.
Przykro mi, ze źle się zrozumiałyśmy.

Posted

szczecinianka napisał(a):
Dzwoniłam właśnie do schroniska - pies został przeniesiony na zbiorowe boksy, jest w boksie z drugim psem. Niestety nie ma możliwości by do czasu wyjazdu siedział sam...

Poproszę o wymiary maksymalne jakie może mieć klatka żeby zmieściła się do auta a jakąś zorganizujemy

Dzisiaj po południu Ci podam.
Czy podczas wydawania psiaka ktoś będzie na miejscu, żeby to wszystko ogarnąć?