Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Furciaczek: numer mojego konta wyślę Ci jak już psiak będzie na miejcu, żeby nie było niedomówień, że do transportu nie doszło i pieniążki zaginęły.
Agnieszka: jesteś pewna, ze ja jestem właściwą osobą do kontaktu z TOZ? Ja o tym psiaku nic nie wiem...poza tym, ze potrzebuje pomocy. Jedyne co to w kwestii klatki transportowej mogłabym z nim porozmawiać.

Estrella: ja teoretycznie mogę zabrać psa od razu i zawieźć, ale jest jeden warunek - nie wyciągnę go na własne nazwisko. Będzie to musiał zrobić ktoś inny. Mam z tym pewne złe doświadczenia i wolę tego nie robić.

Czy jakieś bardziej szczegółowe informacje odnośnie psiaka mamy?

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, a tylko napisze z mojego przykrego doswiadczenia, ze schronisko moze odmowic Wam wydania psa. Jesli bedzie w trakcie leczenia albo weterynarz schroniskowa bedziemiala zly humor, to mozecie pocalowac klamke... Najlepiej przed zabraniem psa, skontaktujcie sie bezposrednio z kierowniczka i z nia wszystko ustalajcie...

Posted

Atomowka - dzięki, że jesteś :loveu: bazarek zrobię ja, choć większość fantów będzie od beataczl, ale ona rzadko może wejść na dogo, a jak już wejdzie, to tylko na chwilę..

Agnieszka - możesz podać mój numer 602 586 255, ale potrzebna jest osoba ze Szczecina, bo ja na odległość niewiele będę mogła w tej sprawie pomóc.:-( Popytam jeszcze cioteczki na pw.

Lazy - niestety, ale o psiaku nic nie wiemy..
Ja poproszę Beataczl, żeby zadzwoniła, bo już wcześniej kontaktowała się z nimi..
Ona ustali wszystko z kierowniczką (tak jak ageralion pisze).

Posted

Agnieszka już mi wytłumaczyła, że Abi zostanie wzięty przez TOZ i na TOZ, więc nie potrzebujemy żadnej konkretnej osoby.
Ja jeszcze tylko będę rozmawiać z TOZem, ustalimy wszystko i będzie OK. :) dziękuję bardzo Agnieszce, bo dzięki niej uniknęłyśmy opłaty schroniskowej :loveu:

Kamila - dziękuję :loveu: Bazarek zrobimy na kastrację Abiego, zgadzacie się ?

Posted

Witajcie. Jestem tu w miarę nowa. Wyjaśnijcie mi w jakiej postaci przyjmujecie fanty na bazarek, gdzie można składać deklaracje (jednorazowe itp, nr konta itd). Widziałam psiaka w schronisku. Szukam swojej suni od 3 tygodni i trafiłam na niego zaraz jak trafił do schroniska. Chcę pomóc. Nie mogę zadeklarować jak często i w jakiej wysokości mogę przekazywać środki. Ale zapewne każdy grosz się liczy.

Posted

some napisał(a):
Witajcie. Jestem tu w miarę nowa. Wyjaśnijcie mi w jakiej postaci przyjmujecie fanty na bazarek, gdzie można składać deklaracje (jednorazowe itp, nr konta itd). Widziałam psiaka w schronisku. Szukam swojej suni od 3 tygodni i trafiłam na niego zaraz jak trafił do schroniska. Chcę pomóc. Nie mogę zadeklarować jak często i w jakiej wysokości mogę przekazywać środki. Ale zapewne każdy grosz się liczy.

Witaj :)
Fanty to chyba wszystko co się da :P
Deklaracje piszesz w odp potem, jesteś na 1 str i kwota jaka przeznaczasz na bidę, nr konta dostaniesz zapewne na PW,
a masz może jakieś zdj Abiego ??

Posted

Niestety nie mam zdjęć ABiego. Byłam tam również wczoraj, szkoda że nie wiedziałam wcześniej że potrzebujecie fotki. Jeśli zbiorę w sobie siły na kolejną wizytę tam to na pewno coś mu popstrykam. Chyba cienka jestem w te klocki bo nie wiem o co chodzi z tą 1 stroną :) deklaruję tutaj jednorazowo jak na razie 50 zł. Jak dostanę nr konta od razu prześlę- jestem przy kompie dziś tylko do 17. Dajcie jakiś namiar na ten bazarek, zebym zobaczyła co tam jest w ogóle wystawiane. i proszę (korzystając z okazji) rozglądajcie się także za moją sunią...

Posted

ok, już wszystko jasne. w takim razie czekam na nr konta. a w domu popatrze co by tu można na bazarek wystawić :) sunia ma już wątek w zaginione na dogomanii. właśnie odświeżyłam wątek. (na Bezrzeczu zaginęła suczka...).

Posted

Witamy i dziękujemy!!:loveu::loveu:

nr. konta wysłałam, ale koniecznie musi być z dopiskiem "Abi"

some - czy wszystko już rozumiesz z wpłatami jednorazowymi, stałymi itd. ? Czy coś jeszcze wytłumaczyć ? :)

Posted

Zawsze zapomnę coś dopisać - bardzo mi przykro z powodu Twojej suni, trzymam kciuki za poszukiwania!
A, czy przy okazji mogłabyś obejrzeć oczka Abiego i jego rany ? Tak tylko, żeby powiedzieć jak to wygląda i jak on się zachowuje w schronie ? Będziemy bardzo wdzięczne!

Posted

Estrello potrzebuję adres właściciela konta! bez tego nie dokonam przelewu! Jetsem do 5 przy komputerze, a tak to dopiero jutro prawdopodobnie. Ok- bardzo postaram się wyrwać z pracy i pojechać do schroniska. Wszystko jasne. na ten moment przelewam na Abiego 50 zł (wpiszę ABI w tytule przelewu). A sunię jade walsnie dalej szukac

Posted

A znasz może skróty na dogo ??

jak nie to ja co napisze te które znam:
DT-Dom Tymczasowy
DS-Dom Stały
TM- Tęczowy Most
ONEK- Owczarek Niemiecki
DONEK- Długowłosy Owczarek Niemiecki
BOS-Biały Owczarek Szwajcarski
AA-Akita Amerykańska ( lub Anonimowy Alkoholik :evil_lol:)
AST-American Staffordshire Terrier
TTB-Terriery Typu Bull
TOZ:eviltong:-Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami

to chyba wszystkie które znam :P

Posted

kamilqax95x napisał(a):
A znasz może skróty na dogo ??

jak nie to ja co napisze te które znam:
DT-Dom Tymczasowy
DS-Dom Stały
TM- Tęczowy Most
ONEK- Owczarek Niemiecki
DONEK- Długowłosy Owczarek Niemiecki
BOS-Biały Owczarek Szwajcarski
AA-Akita Amerykańska ( lub Anonimowy Alkoholik :evil_lol:)
AST-American Staffordshire Terrier
TTB-Terriery Typu Bull
TOZ:eviltong:-Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami

to chyba wszystkie które znam :P

Zapomniałaś dodać - Tz ( mąż, partner, też zwierze ?):evil_lol:

Dzięki za zaproszenie. Mogę tylko wspomóc jednowazowo, proszę o nr konta ;)