Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki i Wujkowie kochani, znam Atomowkę osobiście i wiem, że nie jest zbyt wylewna w słowach. To dość konkretna osoba. Byłam z nią na 2 wizytach przedadopcyjnych i jeżeli ma możliwość sparwdzenia domku to robi to dość szybko i konkretnie. Tak samo szybko podejmuje decyzje, czy psiak może zostać. W obu przypadkach nie miałąśmy wątpliwości, czy zostawić psiaki, bo warunki były OK :) Ale wiem także, że Atomowka bardzo przejmuje się losem wszystkich biedaków, w których los jest zaangażowana i stąd pewnie jej bardzo konkretne pytania. Nie wydaje mi się by chciała kogoś zrazić, urazić czy odwodzić za wszelką cenę od adopcji Abisia. Sądzę, że bardziej interesują ją warunki mieszkaniowe w jakich psiak będzie przebywał, czyli jacy są ludzie, czy to jest mieszkanie, ogród, buda, kojec, schody itp. Jak się to widzi na własne oczy to dość szybko i łatwo jest ocenić sytuację, choć też czasem się nie udaje. Standardowymi pytaniami przy takich wizytach jest: Co Państwo zrobią jak pies np. będzie niszczył meble, jak załatwi się na dywan, czy stać Państwa na leczenie (w przypadku Abisia chyba powinno paśc takie pytanie), ile czasu pies musi spędzać sam w domu, co jeżeli będzie wył, jak na to zareagują sąsiedzi, jak planują Państwo żywić psa, jak daleko jest do weterynarza, czy jest gdzieś w pobliżu lecznica całodobowa i masa innych pytań. Absolutnie nie chodzi tu obrażanie osób chętnych do adopcji. Myślę, że również czas (do stycznia) gra tu rolę, bo wszystko może się zmieć, choć na pewno wszyscy bardzo bardzo liczymy, że krokodyl1 wraz z Grażynką się nie rozmyślą i będziemy podziwiać fotki Abisia w nowum domu, na nowym posłanku lub w łóżku czy na kanapie, czego Wam i sobie bardzo życzymy, nie wspominając juz o Abisiu :)
Ja osobiście już bardzo się cieszę na te fotki :)
Może Atomowka spisz w wolnym czasie wszystkie pytania jakie chciałabyś Państwu zadać w sprawie opieki nad Abisiem :)

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Noemi :)

Nikogo nie zrażam, ale to są standardowe procedury adopcyjne
Wiem,że na Abiego nie ma chętnych i nie stoi kolejka zainteresowanych adopcją, nie oznacza to jednak,że mamy go wysłać do jakiegokolwiek domu.
Nie mówię i absolutnie nie twierdzę i nawet przez myśl mi nie przeszło,że Abiś będzie miał tam źle
Nigdzie czegoś takiego nie napisałam, robię po prostu to co zawszę robi się przy wyadoptowywaniu psiaka

Może skończmy już tą dyskusję, będę się prywatnie, poza wątkiem kontaktowała z zainteresowanymi

Posted

cdn zdjec......

Uploaded with ImageShack.us

Abis zjadl przysmaki na zeby i ma jeszcze naprawde mocne bo moje psy jedza je powoli i nie daja rady a sa mlode 3 letnie a Abis to schrupal szybko i na stojaco doslownie ;)
przywiezlismy troche kocykow, miekkich poslan dla Abisia i pozostalych pieskow na zime idzie to sie przyda :smile:

Posted

pozdrawiamy Abisia!!! nikt o tobie nie zapomnial!
krokodyl1 i atomowka maja ze soba kontakt na privo.
a ja sie nie wtracam bo to nic nie da, poczulam sie jak piate kolo u wozu.
renata

Posted

to dodam tylko,ze mariamc (p. kierownik schroniska) jest bardzo zadowolona ze wlasnie Abis zostal zauwazony przez AresekSE ktora to zna z watku Miecia ( byla tam od poczatku) i ma najlepsze zdanie z mozliwych o Was i sadzi, ze Wasi bliscy znajomi sa tak samo milosnikami zwierzat z sercem dla zwierzat i czeka z niecierpliwoscia! naprawde, ze Abis pojedzie do Szwecji do domu p. Grazyny i jej meza , jest ZA :loveu:
przykro,ze sie tak poczuliscie , niepotrzebnie::-(:-( prosze o zagladanie do Abisia koniecznie :smile: przeciez zostaniecie sasiadami niebawem i bedziecie wspolnie na spacerki chodzic;):multi:

Posted

[quote name='beataczl']mam przeszlo 112 km do Szczecinka ( w 2 strony) ale pewnie i tak najblizej niz kazda z Was , na razie musze isc do szpitala na 1 dzien a potem pojade do Abisia..[/QUOTE]

To zdrowia życzę i miłego wyjazdu do Abisia, bo chyba faktycznie masz do niego najbliżej :) Ja nawet nie wiem ile jest km z Wwy do Szczecinka :oops: Ale na pewno dużo.

[quote name='AresekSE']pozdrawiamy Abisia!!! nikt o tobie nie zapomnial!
krokodyl1 i atomowka maja ze soba kontakt na privo.
a ja sie nie wtracam bo to nic nie da, poczulam sie jak piate kolo u wozu.
renata[/QUOTE]

Renato na szczęście w obecnych wozach piąte koło też jest potrzebne :) Zaglądaj do Abisia, jako sąsiadka jesteś mu potrzebna :) Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie :)

Krokodyl1 i atomowke też zapraszamy na wątek :)

Posted

Renata nie potrzebnie poczułaś się jak piąte koło, cieszę się,że jest jeszcze kilka osób u Abisia i zostań z Nami, po prostu sprawy o sprawy związane z adopcją pytałam bezpośrednich zainteresowanych
Krokodyl wypełnił ankietę PA w sumie wszystko wygląda fajnie i zastrzeżeń nie mam, oprócz tego,że do stycznia daleko niestety :(