Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Estrella napisał(a):
Ja też czasem o tym myślę. I myślę, co by było gdyby Kamila nie założyła mu wątku. Pewnie by go uśpili.
...albo byłby w schronie do dziś...

Posted

Estrella napisał(a):
Ja też czasem o tym myślę. I myślę, co by było gdyby Kamila nie założyła mu wątku. Pewnie by go uśpili.

Mi się wydaje, że prędze czy później poszedłby pod igłę. Albo by go psy zagryzły. W każdym razie dzisiaj już by go z nami nie było.

Posted

jestem. i niestety nie mam dobrych wieści. mama kolezanki poszla wczoraj na spacer ze swoim psiakiem i niestety zaatakował go pies, którego sąsiad wziął 2 dni temu ze schronu. oczywiscie wina wlasciciela- pies przedostal sie przez ogrodzenie. no i ta pani jest troche potluczona bo probowala go odciagnac :( nie wiem co z tego bedzie... kolezanka za tydzien bedzie w Szczecinie i wtedy z nia porozmawiam, ale pozbylam sie wszelkich nadziei :(

Posted

some, trudno, znajdziemy inny domek :) Dzięki, że nie zapomniałaś o Abisiu :loveu: A z psiakiem znajomej wszystko w porządku?
[quote name='mariamc']Abi może iść do domu z małymi dziećmi. Kury też mogą być.To super :):)

Tylko czy zagwarantują właściwą opiekę wet. w razie W?
Do innego domku Abisia nie puścimy.
magdola, zgłaszasz Abisia? :)

Posted

Estrella napisał(a):
some, trudno, znajdziemy inny domek :) Dzięki, że nie zapomniałaś o Abisiu :loveu: A z psiakiem znajomej wszystko w porządku?
To super :):)
Do innego domku Abisia nie puścimy.
magdola, zgłaszasz Abisia? :)

mysle ze kazdy pies potrzebuje opieki i wet a decydujac sie na starszego psa trzeba miec tego swiadomosc ze tu trzeba sie bardziej postarac. Spokojnie, najpierw poczekajmy na decyzje. Jutro go "wysle"

Posted

...jestem sceptycznie nastawiona do domku "ode mnie" ....Państwo obawiają się że jednak za daleko od miasta i wetów mieszkają na starszego psa:( zwłaszcza, że bez auta są... chociaż Abi bardzo podoba się starszemu synowi...

Posted

Ojej nie powiem Ci .... gdzieś w Zach-pom... nie znam ich, to znajomy znajomego...który szuka psa, więc bez wizyty by się nie obyło... ale jeśli sami maja dylemat to wg mnie o czymś świadczy... nie mam zamiaru komuś wciskać psa na siłę:( Trzeba liczyć siły na zamiary i odwrotnie, więc chyba lepiej jak teraz dobrze się zastanowią niż potem szukać znowu.... ale na razie ostatniego słowa nie ma...

Posted

Oczywiście, że nie na siłę, ale chciałam mimo wszystko poznać jeszcze opinię mariamc... być może przy Abisiu stały kontakt z weterynarzem okaże się niezbędny, bo on jednak miał i problemy z serduchem, i te jego stawy :( Ale gdyby jednak....chociaż sama nie jestem pewna, czy byłoby to dobre :(

Posted

Rozmawiałam przed chwilą z panią, wyjaśniłam jej co i jak, i jednak sie nie zdecydują. Chyba sytuacja ich przerosła. Na początku adrenalina wzrosła, ale po przemyśleniu sprawy jednak za daleko jest wet w razie co. Oczywiście wiedzą, że każdy pies potrzebuje opieki weterynaryjnej, ale taki po przejściach zdecydowanie więcej. Niestety:( Abisiu jeszcze trafisz na swojego ludzia.<3

Posted

Magdola najważniejsze że chciałaś dobrze a nie wszystko zawsze układa się po naszej myśli. Smutne to ale uważam że lepiej jak już zrezygnowali na samym początku z adopcji niż miałoby to nastąpić póżniej. Czasem dziwię się że takie wspaniałe psiaki tak długo czekają na ten jedyny DS. Abiś długo już czeka ale gdzieś tam mam nadzieję że doczeka się kochającego domu.

Posted

Zrobione, dałam jego najbardziej sweetaśną focię :evil_lol:

I jeszcze dwie inne. Mamy sporą konkurecję, ale może, może.... :razz:

Atomowka, a co się dzieje?