magdola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 pamiętam jak Abi wychodził ze schronu...jak do niego trafił...:( Quote
Estrella Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Ja też czasem o tym myślę. I myślę, co by było gdyby Kamila nie założyła mu wątku. Pewnie by go uśpili. Quote
magdola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Estrella napisał(a):Ja też czasem o tym myślę. I myślę, co by było gdyby Kamila nie założyła mu wątku. Pewnie by go uśpili....albo byłby w schronie do dziś... Quote
mariamc Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Abi może iść do domu z małymi dziećmi. Kury też mogą być. Tylko czy zagwarantują właściwą opiekę wet. w razie W? Quote
kamilqax95x Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Estrella napisał(a):Ja też czasem o tym myślę. I myślę, co by było gdyby Kamila nie założyła mu wątku. Pewnie by go uśpili. Mi się wydaje, że prędze czy później poszedłby pod igłę. Albo by go psy zagryzły. W każdym razie dzisiaj już by go z nami nie było. Quote
some Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 jestem. i niestety nie mam dobrych wieści. mama kolezanki poszla wczoraj na spacer ze swoim psiakiem i niestety zaatakował go pies, którego sąsiad wziął 2 dni temu ze schronu. oczywiscie wina wlasciciela- pies przedostal sie przez ogrodzenie. no i ta pani jest troche potluczona bo probowala go odciagnac :( nie wiem co z tego bedzie... kolezanka za tydzien bedzie w Szczecinie i wtedy z nia porozmawiam, ale pozbylam sie wszelkich nadziei :( Quote
Estrella Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 some, trudno, znajdziemy inny domek :) Dzięki, że nie zapomniałaś o Abisiu :loveu: A z psiakiem znajomej wszystko w porządku? [quote name='mariamc']Abi może iść do domu z małymi dziećmi. Kury też mogą być.To super :):) Tylko czy zagwarantują właściwą opiekę wet. w razie W? Do innego domku Abisia nie puścimy. magdola, zgłaszasz Abisia? :) Quote
magdola Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Estrella napisał(a):some, trudno, znajdziemy inny domek :) Dzięki, że nie zapomniałaś o Abisiu :loveu: A z psiakiem znajomej wszystko w porządku? To super :):) Do innego domku Abisia nie puścimy. magdola, zgłaszasz Abisia? :) mysle ze kazdy pies potrzebuje opieki i wet a decydujac sie na starszego psa trzeba miec tego swiadomosc ze tu trzeba sie bardziej postarac. Spokojnie, najpierw poczekajmy na decyzje. Jutro go "wysle" Quote
Estrella Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Dzięki magdola :) Abiś musi jeszcze przyjmować suplementy stawowe. Quote
Igiełka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Estrella napisał(a): :) Do innego domku Abisia nie puścimy. tylko ten najlepszy inny nie ma szans:) Quote
magdola Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ...jestem sceptycznie nastawiona do domku "ode mnie" ....Państwo obawiają się że jednak za daleko od miasta i wetów mieszkają na starszego psa:( zwłaszcza, że bez auta są... chociaż Abi bardzo podoba się starszemu synowi... Quote
Estrella Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 To rzeczywiście kiepsko, ale zaczekajmy na mariamc, bo ona na pewno nam dobrze doradzi. A gdzie ta rodzinka mieszka? Quote
magdola Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ojej nie powiem Ci .... gdzieś w Zach-pom... nie znam ich, to znajomy znajomego...który szuka psa, więc bez wizyty by się nie obyło... ale jeśli sami maja dylemat to wg mnie o czymś świadczy... nie mam zamiaru komuś wciskać psa na siłę:( Trzeba liczyć siły na zamiary i odwrotnie, więc chyba lepiej jak teraz dobrze się zastanowią niż potem szukać znowu.... ale na razie ostatniego słowa nie ma... Quote
Estrella Posted July 22, 2011 Author Posted July 22, 2011 Oczywiście, że nie na siłę, ale chciałam mimo wszystko poznać jeszcze opinię mariamc... być może przy Abisiu stały kontakt z weterynarzem okaże się niezbędny, bo on jednak miał i problemy z serduchem, i te jego stawy :( Ale gdyby jednak....chociaż sama nie jestem pewna, czy byłoby to dobre :( Quote
Kamila Proc Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 to rzeczywiscie wyglada niezbyt przekonujaco Quote
magdola Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Rozmawiałam przed chwilą z panią, wyjaśniłam jej co i jak, i jednak sie nie zdecydują. Chyba sytuacja ich przerosła. Na początku adrenalina wzrosła, ale po przemyśleniu sprawy jednak za daleko jest wet w razie co. Oczywiście wiedzą, że każdy pies potrzebuje opieki weterynaryjnej, ale taki po przejściach zdecydowanie więcej. Niestety:( Abisiu jeszcze trafisz na swojego ludzia.<3 Quote
Igiełka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Magdola najważniejsze że chciałaś dobrze a nie wszystko zawsze układa się po naszej myśli. Smutne to ale uważam że lepiej jak już zrezygnowali na samym początku z adopcji niż miałoby to nastąpić póżniej. Czasem dziwię się że takie wspaniałe psiaki tak długo czekają na ten jedyny DS. Abiś długo już czeka ale gdzieś tam mam nadzieję że doczeka się kochającego domu. Quote
Estrella Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 to nic, znajdziemy inny domek :) A gdzie Atomowka? Długo jej nie ma, nie? Quote
Atomowka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Jestem kochana ale ostatnio bardzo rzadko, ale wpadam tylko na chwilę Tułam się po lekarzach ostatnimi czasy sporo Quote
some Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Estrello wrzuć proszę tutaj zdjęcie Abiego oraz opis (jakas sweet focie ;)) państwo szukaja psa do 1,5 roku ale nooz widelec moze zakochaja sie w Abisku. nalezy dopisac ze transport zostanie zalatwiony, prosze bo ja nie umiem taka sierota ze mnie :( http://www.dogomania.pl/threads/211787-Poszukiwany-be%C5%BCowy-%C5%9Bredniej-wielko%C5%9Bci-m%C5%82ody-spokojny-pies-Warszawa-i-okolice. Quote
Estrella Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Zrobione, dałam jego najbardziej sweetaśną focię :evil_lol: I jeszcze dwie inne. Mamy sporą konkurecję, ale może, może.... :razz: Atomowka, a co się dzieje? Quote
Recommended Posts